• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    AMSTERDAM: driv nebyl commander tak rozsierenej format a kdyz ti proste do tvyho commandera vyjde karta v techhle posranejch setech, tak je to lose-lose scenar. bud budes sam sebe nenavidet, zes klesnul tak hluboko, nebo budes mrzutej, ze vis, ze existuje karta, kterou v decku nemas, ktera by ten deck udelala lepsi. jedno z toho nakonec vyhodnotis jako to min hrozny... ale to si kazdej vyhodnoti jinak a pak at chces nebo ne, tak na ty karta narazis, protoze proste existujou
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    _DOMINIK_:
    RUNYAR:
    BESH:

a na tohle nemate za tu dobu uz vypracovanou imunitu?

Ja tu hru hraju dva roky, zacal jsem s pre-con decky, asi jako kazdy novacek z moderni doby. Velmi rychle jsem pochopil, ze jsou to polovicni produkty a ze "produkty" nema smysl vubec kupovat - tedy ze ten magic ( magic of Magic ) spociva v tom DIY aspektu, kdy si kazdy postavi svoji hru.. a jestli Hasbro/Wizzards zrovna vydaj draky, final fantasy nebo mickey mouse nam muze byt dost ukradeny.

Kolik edic/setu vychazelo behem jednoho roku pred patnacti, dvaceti lety? Jedna? Dve? Max tri? jestli je jich ted 6 nebo vic za rok, tak bych ty "navic" rychlokvasky zcela ignoroval a do zbytku bych vubec nevenoval energii.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Já mám kolegu v práci... bavili jsme se na tohle téma a on MtG nehraje, ale tyhle sety kupuje kvůli sběratelské hodnotě... Takže bohužel dokud tohle bude mít svoje příznivce což podle všeho má, tak asi těžko přestanou
    DRUI
    DRUI --- ---
    _DOMINIK_: Projde. FF je uz ted nejprodavanejsi set vsechn dob (preorders) a to jeste nevysel.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    BESH: straslivej fuckup! ja mtg hraju uz skoro 30 let (omg!), intenzivne a bez prestavky, a tu hru zboznuju. ale v posledni dobe jsem ze vsech tech ocividnych cash-grab rozhodnuti Wotc/Hasbra vyslovene nasranej a zadny cross-universe produkty nekupuju uz ze zasady. a od ted v tom rozhodne budu pokracovat. jak rika ve videu: pokud jim tohle "projde" (a oni slysi ciste jen na zisky), bude progresivne jen cim dal hur...
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Záčínám si myslet, že jednou dojde i na Mtg Pokemon edici :D
    BESH
    BESH --- ---
    Absoultne on point

Spiderman's Magic: The Gathering Nightmare | A Marvel Licensing Disaster!
    https://youtu.be/l8MPpOfKogM?si=AOzh6UDwGVXVvny0
    BESH
    BESH --- ---
    ASYD: Ale no tak.
    ASYD
    ASYD --- ---
    Gavinuv ksicht je na ban
    WRATA
    WRATA --- ---
    Ja jsem tak rad ze neodbanovali ty tri kriticky karty ;)
    BESH
    BESH --- ---
    YETTY:

Everything you Need to Know About Today's Commander Update! Unbans & More | Magic: The Gathering MTG
    https://youtu.be/P38DsBMs6vA?si=EyeenCILMPUoyKKd
    YETTY
    YETTY --- ---
    Unban

Commander Banned and Restricted Announcement – April 22, 2025
    https://magic.wizards.com/en/news/announcements/commander-bans-and-restrictions-april-22-2025
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BESH: auticka uz jsem nehral. V cernym rytiri ted byl kamarad na draft a byl tam jedinej, protoze se meli draftovat auticka, jelikoz tarkir vyprodanej, on se chudak nekoukl dopredu a spolehl se, ze se draftuje vzdy aktualni edice :D
    BESH
    BESH --- ---
    The Creator Of Magic: The Gathering | A Conversation With Richard Garfield | Untitled MTG Podcast
    https://youtu.be/d7nAhLCKcZg?si=Y5ldsB7dvC4rwEwF
    BESH
    BESH --- ---
    MOMENT: No kdybych si mohl vybrat, tak Universes vubec nebudou soucasti standardu. Spiderman v MTG je naprosto k smichu. Kdyz uz ale jsou, tak bych fakt rad koukal na stejne karty na papire jako v arene. I jine sady, ktere z hlediska lore nestaly za nic, jsem normalne hral. Kupr. kovboje a auticka.
    ASYD
    ASYD --- ---
    Naprosta sracka toto
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BESH: jestli nebude na arene spiderman, ale nejake jine obrazky, tak me to mozna naopak primeje ke hre :D
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BESH: ty jsi chtel spidermana hrat? Ja si dam radsi dovolenou a budu resit veci na baraku…
    WRATA
    WRATA --- ---
    BESH: No me by hlavne zajmalo jestli ty digital only sety budou mit aspon arty od nejakych realnych maliru ci zda to bude Hasbro 1000 IQ move a udelaji to komplet v nejakym AI generatoru
    BESH
    BESH --- ---
    Tak tady mame prvni dusledek Universes Beyond ve standardu. Zrejme nemaji od Marvelu licenci na digitalni produkty, takze Spiderman (ani zadny budouco Marvel set) nebude na Arene a bude tam nejakej mechanicky stejnej fake. OMG, fuck off Wziards, fakt. Ne ze bych nejak touzil po Spidermanovi, ale rad bych draftoval to samy na papire jako v Arene, ffs. Sorry za rant, ale tohle je fakt pakarna.

Through the Omenpaths and Digital Universes Beyond Updates
    https://magic.wizards.com/en/news/announcements/through-the-omenpaths-and-digital-universes-beyond-updates
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam