• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Moje boomer vzpomínka je, že mezi Revised a 4thED, pouze ti, co měli přístup k Internetu (převážně kluci z akademického prostředí), měli dopředu info o tom, které karty (třeba dual landy) budou discontinued. Některým z nich došlo, že v důsledku toho asi půjdou hodně nahoru, takže se soustředili na jejich sbírání a trejdování a po vydání 4thED z nich do značné míry financovali svůj veselý studentský život.
    BESH
    BESH --- ---
    REFALLENONE: Muj starter 4. edice se dochoval, ale rozbalenej (byt netknutej). Tak mam aspon nejaky retro ramecky nekterych klasik. :)
    VINC
    VINC --- ---
    Zbavuju se nějakých MTG karet z dob minulých (exodus, sága atd) Samo chci z toho dostat co nejvíce šušní. Kde se vyplatí prodávat? Dříve jsem to prodával po kusech, ale tolik času se mi teď do toho nechce investovat :)
    YETTY
    YETTY --- ---
    Nedávno jsem poznal na vesnici vášnivého sběratele od počátků dob. Ten mi zas vyprávěl, jak měnil první dual landy za 2 basic landy, protože neměl země do nových balíčků :))
    FARIN
    FARIN --- ---
    muje boomer vzpominka je na to jak jsem vymenil Lake of the Dead z Aliances za Mountain Yetiho, protoze mi to prislo jako zeme k nicemu.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    KUTAS: Někdy v 95. roce mi fotr zabavil neotevřenej starter deck ze třetí edice. Vzpomněl jsem si na to po dlouhých letech (až donedávna jsem na magicy zapomněl a nesáhl na ně), tak jsem se ho zeptal, jestli ho ještě má, protože jsem doufal, že by mohl ležet někde na půdě. Prej ho vyhodil. U nás ve škole z toho totiž jedna učitelka udělala celkem brutální kauzu. Dokonce tvrdila, že hrajem o peníze (čistá lež), a že kvůli kartám dochází k násilí (hoodně přibarvené to pošťuchování kolem hádek o pravidla). Možná byla nasraná, protože když jsme v AJ brali fairy tales a mytologii, všichni hráči ji opravovali a házeli po ní slova, která vůbec neznala. Tatovi jsem poslal odkaz s dnešní cenovkou. Málem se z toho tapnul. Nicméně jsme to brali s humorem, ten deck by se samozřejmě v mých rukou dneška stejně nedožil.
    Měl jsem i solidní fanouškovskou sbírku karet ilustrovaných Danem Frazierem, včetně jedné podepsané (tenkrát stačilo napsat WoTC a čtvrt roku počkat). Tu zas kámoš, kterej mi ji schovával před rodičem, ztratil v zájezdovým autobuse.
    Ale pořád to bylo dobrý proti známému, kterýmu matka (fanatická křesťanka) ty karty spálila včetně Wheel of Fortune (kterou vyměnil za sbírku plechovek od limonád).
    Pardon za boomer offtopic, síla vzpomínek
    BESH
    BESH --- ---
    RUNYAR: Tak treba rok 2024:

1. Ravnica Remastered
    2. Murders at Karlov Manor
    3. Fallout Commander (Universes Beyond)
    4. Outlaws of Thunder Junction
    5. Modern Horizons 3
    6. Assassin’s Creed (Universes Beyond)
    7. Bloomburrow
    8. Duskmourn: House of Horror
    9. Foundations
    MATHES
    MATHES --- ---
    v digitalu jich 10+ za rok bude - vsechny ty alchemy sety
    WRATA
    WRATA --- ---
    RUNYAR: No uz se k tomu blizime. Letos celkem vyjde 7 setu a jenom jeden z nich neni legalni na standardu a slouzil jako reprint set
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    RUNYAR: Kdyz zapocitas ruzne secret lairs a commander stuff, tak asi i vic
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    KUTAS: článek jsem četl, opravdu vydávají ročně kolem 10 setů?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Takove shrnuti kde vlastne ted mtg je a kam to bude i dal smerovat… vlastne zadne prekvapeni.

Kusy papírků vynášejí miliardy. Magicky lámou rekordy, jedna karta má cenu vily | Forbes
    https://forbes.cz/kusy-papirku-vynasi-miliardy-magicky-lamou-rekordy-jedna-karta-ma-cenu-vily/?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Do zítřejších 17:00 je v aréně 500zl zdarma
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    YETTY: jasné, modern? :D
    YETTY
    YETTY --- ---
    Je tu pravidelný hráč z Pardubic z Tolarie? Kdyžtak PM. Díky.
    D13
    D13 --- ---
    MATHES: je to mozny
    MATHES
    MATHES --- ---
    D13: nebo uz si pouzil - je to fakt starej set
    D13
    D13 --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: tak oba kody uz vyzobany ./
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    Adventures in the Forgotten Realms