• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELPsi pro nevidomé, tělesně a mentálně postižené

Pes pomocník

Tato diskuse je pro všechny, kteří se zajímají nebo zabývají výcvikem slepeckých, asistenčních a terapeutických psů!
    Dotazy , názory , zkušenosti , rady , atd.

(Kontakty a info na nástěnce)

rozbalit záhlaví
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRIKSTRA: jak dlouho cvičíš? a kolik máš doma pejsků?

dík za palce budou se mi hodit :)
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    jde to,jsem tam chvíli...

budu držet palce...

trh,já moc nevim,je tam dost pejsků,tak asi v poho...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRIKSTRA: pěkně! a jak vám to tam jde?
    já teda do čech moc necvičim. spíš do zahraničí.
    doufám že mi to vyjde, nechci se o tom nějak extra rozepisovat zatim, ale trochu se mi rýsuje cvičení do španělska. kéž by to dobře dopadlo.

jen tak náhodou, nevíš něco o tamnim trhu??
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    Cvičim,v Jinonicích,víš...se někdy stav tedy... :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRIKSTRA: no vidíš! pěkně!
    taky cvičíš? bo cvičila?
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    no je pravda,že času není na zbyt...

jj,není jich mnoho,ale teď mám pocit,že jich je víc,ale asi to bude tim,že se mezi nima teď vyskytuji více...

všechno? to je širokej pojem...

Štěně po odstavení jde do předvýchovy do rodiny, kde se učí základní poslušnost a hlavně socializaci a pohyb po městě,aby to nebyl debil lítající na vodítku sem a tam,ale aby šel tak nějak v klidu. Cca v roce se vrátí do střediska a začne mu 6ti-8mi měsíční výcvik s cvičitelem. Pak přijde zkouška. A pak předání klientovi,které je o tom,že týden je klient ve středisku a učí se s cvičitelem chodit se psem a pak odjedou do místa bydliště a tam, stále pod dozorem cvičitele,chodí klientovo trasy,aby je pes znal.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRIKSTRA: to víš neni čas sedět na nyxu od rána do večera :)
    jj v jinonicích mam známý resp. teď se to tam nějak měnilo a dlouho, dlouho jsem tam nebyl.
    mrtvé to tu je páč lidí co se o tuhle cinnost zajímají zas není tolik že jo..

jinak objasni nám všechno! :) těšíme se. nebo aspoň teda já :))
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    (TRIKSTRA: to byla reakce na pár prvních příspěvků...)
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    Bych vám to tu ráda objasnila,ale nevím jestli je to všude stejný,mám zkušenosti jen z Jinonic...
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    jéé,pěkná diskuze,ale koukám,že trošičku mrtvá...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    NOITA: To nevím čím to je, nejspíš nejsou sponzoři. Moc tuzemský trh nesleduji čvičíme hlavně do zahraničí . Máme pouze jednu fenu která bude za chvíli ukončovat výcvik. v případě zájmu volejte!!!
    NOITA
    NOITA --- ---
    že prý je teď nadbytek vycvičených vodících psů ve všech sdruženích. Kde je problém?
    MASOX
    MASOX --- ---
    KROTITEL: ok, to sem nevedel:) slo mi jen o to, ze jejich matka taky neni cistokrevna, ale nema problem podat penize, klice, nerozebehnout se za kazdym psem a vubec vseobecne spolupracuje.)

KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    MASOX: Děkuji za nabídku. bohužel pro naší práci potřebujeme čistokrevné psy a nejlépe fenky.
    pokud by byly někdy k mání čistokrevné štěnata Labradorů není problém se domluvit.
    dík za příspěvek!
    MASOX
    MASOX --- ---
    Zdar, nabizim k odberu snenata, jejichz oba rodicove jsou nadherni, chytri a secteli misenci ovcaku a retrivru. Stenatori jsou tedy lehce vycvicitelni a troufam si rict, ze kdyz panicci nic nepokazi, budou pejsci bezproblemovi.

Jelikoz fenky jsou jiz zamluveny k mani jsou pouze psi. Jsou cerni ci cernohnedi s bilou naprsenkou.

Odber je mozny ihned a to v Praze.

http://arnie.acheron.cz/raksten/index.htm
    http://arnie.acheron.cz/raksten1/index.htm
    http://arnie.acheron.cz/raksten2/index.htm

Zajemci, prosim, piste do posty.

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    je tu někdo kdo předvychovává? Hodlám se zapojit, byla jsem ted v jinonicich na otevrenych dverich, takže vim teoreticky vse, ale zajimaly by mě poznatky někoho kdo to aktivně děla...

DIVA: tak mě řekli, že žádný výcvik já dělat nebudu, samozřejmě kromě zakladnich povelu. Hlavním ukolem predvychovatele je dukladna socializace a seznameni s vsema moznejma situacema...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    RETAL: Musím si najít zdravého a vhodného psa, což je hlavně problém po zdravotní stránce. Pak se pes 6-8 měsíců cvičí. Nevidomý klient za psa nic neplatí. Vše platí krajský úřad. Nabídka feny stále platí!!!!!!!!!!!!!
    RETAL
    RETAL --- ---
    Můžu se zeptat, jak to funguje? Cvičí je soukromý subjekt a "klienti" je kupují? Kolik stojí výcvik a kolik zaplatí klienti?
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    Hledám klienta pro vodícího psa pro nevidomé, který je rozpracovaný a přibližně bude do dvou měsíců hotový. Je to 21měsíců stará fena Labradorského retrievera žluté barvy ve výborném zdravotním stavu (RTG 0/0) a dobré kondici. V případě zájmu o tohoto psa a další informace mailujte prosím na tuto adresu: krotitel@email.cz
    DIVA
    DIVA --- ---
    GIO: taky mi to nikdy nepřišlo, byla jsem překvapená, ale nerada se někoho zbytečně dotknu

a s tím naturelem nic mi nevykládej:) eště přisyp dvě operované packy = žádné vycházky a sezení dva měsíce za humny, vypadal jak saňky v létě:) ale zas jsou ti labradoři fakt pečovatelky od povahy. té jeho paničce se dom dostalo týdenní štěně. spí u ňho denně, hlídá ho na každém kroku, když bys prcka chtěla zvednout na rukách moc vysoko bude po tobě skákat štěkat jako Nene to je nebezpečné dej ho dólu..:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam