• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    REONA
    REONA --- ---
    DREAMCASTER: Já jsem pila tady v Praze nějaký pšeničný z Německa, ale bylo v plechovce, tak nevím...jinak...jéé, co jsme to měli doma...nevzpomenu si, musela bych vidět, ale vím, že lahváče mi chutnaly víc než točený.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    REONA: Ok.. no ty jo minule co jsem byl v ty papalisky VW kantine tak to tam stal ten gulas za hovno tak uvidim kdystak napisu jaky to je...
    jinak wise bere jaky kdo ma zkusenosti?....osbne muzu doporucit a beru za nejlepci co maj mi prislo ze je to 3ti z leva... no ,ale vozkousejte sami...
    REONA
    REONA --- ---
    DREAMCASTER: Curry-wurst - klobása. Klobásy dělají na milion způsobů a záleží hlavně kde jseš, všude je nějaká místní specialita. Pokud máš tedy rád klobásky, směle do toho, většinou je fakt uměj...
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    REONA: dik moc... jinak dneska mi kolegove rekli ze prej naka jejich mistni specialita je Cari-Vurs vi o tom nekdo neco?:)
    REONA
    REONA --- ---
    KEJLA: Joo, to když jsem vařila v německé restauraci, tak to jo, měli jsme mysliveckej řízek (s žampionama) a cikánskej (s červenou omáčkou)

DREAMCASTER: Vyfoť nebo najdi na netu jídelák a já ti ho přeložím (určitě bys to také zvládnul pomocí slovníku, ale asi budu rychlejší ;)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    REONA: Ja sem viriyenej umim jen anglicky a siju do nich jen in English a nikdy nevim co v knechpe neroyumim jidelaku:/ takze jsem s toho vyparanoidnele tak du radsi k cinaku do mekace bo nekam kde maj obrazky:/ abych nahodou neprehmatnul...
    KEJLA
    KEJLA --- ---
    REONA: Schnitzel to je takovy ze sezenes vsude s nejakou omackou zalitou sem si daval rizek se zampiony v hotelu kde sem bydlel
    nebylo to spatny sice sem jedlik ale ty porce vsude jsou hrozne moc na me
    REONA
    REONA --- ---
    DREAMCASTER: Týjo, teta je prakticky němka (žila tam 39 let, má německé občanství) a vynikající kuchařka, ale nevybavuju si nic než eintopf :D
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    PROMETHEA: nemam kde bydlim na hotelu.. a ma tam jen lednici..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DREAMCASTER: jo tak proto se ptas? :DD
    si uvar nakou ceskou kulinarskou vychytavku ne? :)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    PROMETHEA: no ty jo kebabu us mam plny zuby...:) druhej tejden ve Wolfsburku a ted us vsechno jen ne kebab:)....
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ja jsem se jenom doslechla, ze kebab byl vynalezenej v nemecku
    a jinak k tem specialitam..to se asi lisi kraj od kraje
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    nadhodne nekdo jestli znate naky nemecky kulinarsky vychytavky?....sim sim...:)
    KEJLA
    KEJLA --- ---
    DREAMCASTER: presne ta nemecka dechnoteka s paricim cernochem ve prostred salu :-)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    KEJLA: no ty voe... zvlaste v baru kde celou nco vic nes nahlas hraje bavorsky DEchno!.)
    KEJLA
    KEJLA --- ---
    neni nad nocni zivot wolfsburgu :-)
    REONA
    REONA --- ---
    PROMETHEA: Já bydlela mimo Frankfurt u příbuzných, takže noční život ne - e :)
    Ale by tam Museum Ufer Fest - něco jako muzejní noc, ale celý víkend a to jsem fakt běhala x hodin po galeriích a muzeích a bylo to úžasné...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    REONA:
    DREAMCASTER: no rozhodne...vsechny nemce co jsem potkala muzu jen chvalit :)
    jinak jsem byla nedavno na pet dni taky ve frankfurtu...super mesto, co?
    jenom jsme prijeli v sobotu a byli uz jsme dost utahani, tak jsme se nedostali do zadnyho klubiku - chteli jsme jit na roberta johnsona..ale pak jsme se nahodou odpoledne dostali do cocoon clubu =)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    podobny nazor mam taky nemci jsou strasne fajn lidi... aspon ty co jsem mel tu cest poznat...!
    REONA
    REONA --- ---
    Já jsem strávila dva měsíce na praxi ve Frankfurtu a také jsem naprosto změnila názor na Němce.
    Nejvíce zkušeností jsem samozřejmě získala s kolegy a to byli neuvěřitelně milí lidé, přestože měli své práce až až a já pro ně byla často jen zátěž - hlavně ze začátku.

Jinak po okolí a tak jsem toho moc nenavýletila, protože jsem byla celé dny v práci a o víkendech jsem byla ráda, že můžu odpočívat, maximálně zajít na houby do lesa (akorát tam v té době ještě nerostly a jednou jsem se ztratila :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam