• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    TUILE: mne teda spetzle nepopisovali jako hodne vajecny testoviny ale jako druh knedliku :) a musim rict, ze mi to taky pripomina vic knedliky nez testoviny
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    TUILE: no fer vidis to... ja jsem se tam moc utlouct po wais wurstech se zelim a tim jejich bramborovym salatem...jinak co me na nemcich prekvapuje jak se mezi seou jednotlivi bundes republiky pomlouvaj .... napr sasove ze severu rikaj o bavorech ze to nejsou italove...:)...a tak podbne...:)..
    TUILE
    TUILE --- ---
    DREAMCASTER:tak ja sem v bavorech a tady maj takovou kulinarskou vychytavku.
    sou to hodne vajecny testoviny a menujou se spetzle. my sme je meli s cockovou omackou, coz je prekvapive dobra kombinace.

(a ad pivo. delali sme ochutnavku tech asi sesti nejlevnejsich, co sme objevili a jasne zvitezil oetinger helles. podobny ceskemu braniku.
    ja sem jakozto nejlepsiho radlera vybrala taktez oetinger radler. akorat horkej a akorat sladkej. sest euro za basu a na mesic mate k obedu co pit)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    na spolujizde zatim nic neni, SA tam jezdi, ale casove pitomne, nemuzu cekat nekolik dni, nez neco pojede. zkusim se zajit zeptat na DB.
    TUILE
    TUILE --- ---
    DUNAR_: tak tak, spolujizda. nebo jestli tam nekam jezdi studentagency. vzhledem k tomu, ze ses pres 4 spolkovy zeme, tak vlak by te vysel priserne draho.
    ASJA
    ASJA --- ---
    www.mitfahrgelegenheit.de nebo mitfahrzentrale.de anebo ceka student agency ma busy velkem levny - www.sa.cz
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Dotaz: potrebuju se dostat pres pul Nemecka do Prahy a zpatky za par dni. jakej vas napada nejlevnejsi zpusob? potrebuju byt casove pomerne presny a taky s sebou tahnout nejaky veci, takze stopem to nepujde.
    ASJA
    ASJA --- ---
    prosimvas, sledujete nekde germanys next topmodel? ;) prave to vyhrala tak neuveritelne oskliva holka a porazila tak hrozne hezkou, ze to snad ani nemyslej vazne!!!!
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    DREAMCASTER: na severu v S-H.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    DUNAR_: ty voe Real ne jo... to je nemecka klasika no ono to muze fakt bej jak jsem psal co r epublika to mrav:D kde vubec ses?
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    DREAMCASTER: Zatim jsem videl tady asi 5 druhu obchodaku, ale Real ne. poptam se spolubydlici, az prijde.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    DUNAR_:
    A co se piva tyce, tak na jakekoliv jsem narazila, tak bylo dobre. Treba Becks, nebo ruzny pilsnery jsou podle meho nazoru ok. Jen to pivo co se dela z psenice teda nic moc..
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    DUNAR_: no kamosk kupoval "ceskej" chleba v Realu.... tak di tam...! videl jsem to na vlastni oci!:)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    DREAMCASTER: ja tu v S-H mam celkem dost prace, tak jsem se chtel zeptat, abych pak mohl jit na jistotu.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    DUNAR_: no a jeste si myslim ze to s tim "nasim" chlebem bude od bundes republiky k bundes republice jiny:)....
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    DUNAR_: hele zkus maly pekarny... a vim ze ho ID Kejla porizoval snad v Realu....
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Ahoj, mam dotaz. V kterym nemeckym obchodaku se da koupit normalni chleba? zadny krajeny, nic se zrnim, nic toustovyho, proste takovej, jako je v cesku. V Aldi ani Plusu jsem na to nenarazil.
    Jeste beru tipy na nejaky dobry nemecky pivo, zatim se mi dostali do ruky jen takovy divny slepeniny.

Jinak kdyby byl nekdo uplne na severu zapadniho, tak houknete.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    FRAKTALEK: Dik, psala jsem pak na ten burgeramt a dostalo se mi dokonce anglicke odpovedi - smlouvu o najmu po mne nechteji, tak se tam asi vypravim :)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Nejede tu nekdo z Prahy do SRN v dohledne dobe? Potrebovala bych vyzvednout na recept lek, co u nas neprodavaj. Kdyztak do posty, diky
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    SANCHA: po mne chteli jen mou nemeckou adresu, nijak ji neoverovali. Jinak je potreba snad jen pas a mozna par euro na pripadne poplatky.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    Nepohybuje se nekdo nekde kolem Wolfsburgu nebo Branswaigu bysme mohli nekdy zajit na skopek kdys tak posta....
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    a jak by se to resilo, kdyz bydlim v byte, ktery je napsany na nekoho jineho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam