• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Jedno pražské avízo...



    http://www.losers-and-winners.net/sites_en/trailer/trailer_en.htm

    film získal 10 různých ocenění na světových festivalech, mj. nejlepší film na Jednom Světě 2007.

    Dortmundská továrna na koks patřila k nejmodernějším v celé zemi, ale po pár letech provozu se ukázalo, že bude levnější továrnu prodat a koks dovážet z Číny. Několik německých inženýrů se pokouší dohlížet na předání továrny čínské společnosti. Asimilace technologie a výrobního procesu probíhá však zcela jinak, než jak si to německá strana představovala. Pro Číňany je na prvním místě výnos a až na posledním životní prostředí a péče o dělníky. Autorské duo Ulrike Franková a Michael Loeken, jejichž snímek Herr Schmidt a Herr Friedrich byl uveden v roce 2002 na festivalu Jeden svět, natáčelo předávání továrny od prvního dne až po den poslední, kdy Číňané opouštějí Německo s úsměvem vítěze. Zpočátku filmaři naslouchají hlavně frustrovaným německým odborníkům, ale posléze pronikají i mezi čínské dělníky a zjišťují, v jakých podmínkách jsou nuceni pracovat a jak jsou motivováni. Z televizních zpráv promlouvá čínský prezident k astronautům slovy, jako by vysílal samurajské komando do boje za čest jejich země, a podobně apeluje na vyčerpané dělníky i ředitel, když uplatňuje válečnou filozofii - vrátit se domů s kořistí a za sebou nechat spálenou zem.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    nn, pořád platěj, pořád sou nasraný...)
    TEQUI
    TEQUI --- ---
    TOX_MAS: hlavne vetsina zapadaku nesouhlasila se spojenim,protoze museli vychodaky dotovat a teprve pred par roky se z toho fin. pruseru nak dostaly.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    nevite pls kde se da sehnat soupis vsech nemeckych mest, obci, kraju ,psc v excelovske tabulce?:)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    sjednocování zabere ještě hoodně dlouhou dobu, jelikož velká část západních němců sjednocení vůbec nebere pozitivně, a to ani mladá generace
    VACLAF
    VACLAF --- ---
    Trochu z jineho soudku... prave jsem se vratil z prodlouzeneho vikendu v Rostocku a musim rict, rozdil mezi byvalym vychodnim a zapadnim nemeckem je stale dost vyrazne citit. Ackoliv je vsechno opraveny a novy, tak zivotni uroven je od pohledu nizsi (napr. vozovy park urcite chudsi nez v Brne), cizinci zadni, anglictina nic i lidi jsou upjatejsi... sjednocovani asi zabere jeste par generaci.
    NESMELY
    NESMELY --- ---
    TUILE: Drsný...
    TUILE
    TUILE --- ---
    jj. slikani, curani. pak řekli v pořádku můžete pokračovat. slikali i spolujezdce.ptali se na drogy a zbraně :)
    a měli s sebou čokla.ale bylo to na hranicích,takže tam bylo zázemí.mě slikala ženská,kluky chlápek.žádný pootevřený dveře na chodbu...
    NESMELY
    NESMELY --- ---
    TUILE: A poprvé Tě svlíkali?
    JENNE
    JENNE --- ---
    NESMELY: Mne to neprijde jako nejaka buzerace Cechu -bydlim na nemecke strane u holandskych hranic a tyhle kontroly tu celnici delaji normalne(o svlikani tedy nevim), vetsinou chytaji venku, maji s sebou ruzne testovaci sady, vytipovane auta, lidi..
    Samozrejme berou mistni i cizince.

    TUILE
    TUILE --- ---
    mě kontrolovali důkladně těsně před vstupem do šengenu. přišlo mi to celkem zábavný vzhledem k tomu,že to bylo poprvé.
    po otevření hranic mě jednou kontrolovali taky,ale to bylo bez vybalování batohu a bez slikani (naštěstí,stěhovala sem se,takže auto bylo naložený po strop).obě kontroly dělali policajti v sasku,kousek za chebským přechodem. v podstatě z mých třech cest přes tento přechod mě 2x kontrolovali.ale když sem jela tak 20X přes plzeň tedy přes rozvadov,tak mě nekontrolovali ani jednou.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    noa vlakem proto, protože sem sháněl na poslední chvíli a letenka tudíž nemožno. že by byl bus pohodlnější sem si ve finále řikal taky - v kupé nás jelo větší část cesty pět, fuj..
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    min do konce semestru - tzn. do začátku srpna. bydlim přímo v centru města, ode dneška mám kolo - z blešáku, doufám, že se nerozpadne )) - noa zajímá mě všechno ... nějaký kupturní instituce začínám mít v merku, hospody moc neznám, kluby (existujou-li tu nějaký "alternativnější") vůbec. beru typy na cokoliv.
    mám tiket na celý NRW, takže třeba i parky (podle mapy by tu měli bejt nějaký..), příroda. baví mě i industriál, za pět min. nasedám na kolo a jedu kouknout, jak to vypadá v okolí duisburgu.. )
    JENNE
    JENNE --- ---
    DARUMA: viz prispevek nize..
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Jak se nejlépe cestuje z Prahy do Kolína a Düsseldorfu? :-)
    JENNE
    JENNE --- ---
    ..oprava..mene pohodlne nez vlak ;-))))
    JENNE
    JENNE --- ---
    TOX_MAS: co potrebujes v D`dorf? Jsi tam na dlouho? (bydlime kousek od mesta).
    A proc jsi zvolil vlak? Letenka germanwings.de Praha -Koeln/Bonn a do D`dorf jede vlak primo z letiste za par teuro.. Letenka tam a zpatky se da koupit za cca 60-80euro i s poplatky..(obzvlast pokud nemusis letet zrovna o vikendu pa-ne).
    Pak se da jeste jet busem Student agency, stavi u hlavniho nadrazi v D`dorf - ale to je jeste mene pohodlne nez bus a stejna cena +-..

    Jsi v D`dorf na dlouho?
    GUTO
    GUTO --- ---
    Nevíte někdo, jestli je možné si podat zároveň víc jak jednu přihlášku na magisterské studium v Německu ?
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    a kupoval sem to ca 6 dnů předem..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam