• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    PROMETHEA: v Mnichově jsem zatím nebyla, ale Berlín mě nijak nenadchl.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    FRAKTALEK: ja si myslim, ze kdo jednou videl berlin, uz nechce jinak
    (ale mam pocit, ze nemci samotni (vcetne meho pritele bohuzel, nejsou z berlina tak odvareny jako zbytek mlade evropske populace :)

ja bych berlin brala hned
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    tak jed do kolina na ten karneval to bude hezke
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    BRUNA: ja zase znam lidi, kterym Mnichov nikdy moc nesedl a nadseni byli, kdyz se podivali nebo prestehovali do Berlina. Mnichov je urcite super treba pro rodiny s detmi.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    FRAKTALEK: ja prave co znam lidi, kteri v mnichove zili, tak jsou vsichni hrozne nadseni a chteji se tam rozhodne vratit.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    PROMETHEA: treba to bude tim, ze ja si mnichov nijak zvlast neoblibil :)
    a snobske to tu opravdu obcas je, ale jsou tu i normalni lidi a normalni mista :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BRUNA:
    FRAKTALEK: jeee, to nebude zadnej flame o stereotypech, a zjednodusovani ? :)
    myslela jsem, ze minimalne Fraktalek se nastve, ze to neni pravda :)
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    PROMETHEA: to je a na to, ze ma pres milion obyvatel, pusobi male a trochu "vesnicky", ale jde to :)
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    PROMETHEA: No, tak to docela muzu potvrdit. Hlavne co se cistoty mesta tyce, je to zde pomerne dost nenemecky, to jsem az sama zirala, pripadla jsem si jak na hlavaku v Praze :-) ale jo, lidi jsou tu fakt dost otevreni, veseli, nedochvilni. To i ja (a ze nejsem nejak extremne pünktlich) jsem byla v praci vzdy jedna z prvnich.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BRUNA: jojo, tos neslysela? kolin ma povest "cool" mista - ze tam jsou lidi mily, oteveny a vubec takovy nenemecky

FRAKTALEK: oproti tomu o mnichove jsem slysela, ze je to mesto snobaku :)
    ale mame tam kamarada, takze se tam taky chystame

BRUNA: jsem na absolventsky stazi leonardo, ale chystam se tu chvili zustat, mozna jeste studovat
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    stavte se v mnichove :)
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    PROMETHEA: Jo, tak dve hodiny vlakem. Jses na nejake stazi nebo erasmu?
    Kolin ma dobrou povest? To ani nevim...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BRUNA: to je tak dve hodky cesty, zejo?
    az bude hezky planuju trochu cestovat po nemecku (pac uz jsem tu pul roku, a jeste jsem toho moc nevidela), tak bych se stavila na kafe
    koln ma totiz dobrou povest :)
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    PROMETHEA: nevim, jestli to je primo okoli...jsem v Kölnu.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    tak prubezne se tu ptam "nebydli tu nahodou nekdo ve frankfurtu/m a okoli", tak to zkusim znovu :)
    nebydli?
    AETHER
    AETHER --- ---
    VLADCEPEKEL: byvalo to v poslednim lednovem tydnu
    ETNA
    ETNA --- ---
    JENNE: díkes, snad budu mít kliku. Budu volat na letiště zítra než tam vyrazim a budu doufat, že se do Štědrého večera vrátim :))
    JENNE
    JENNE --- ---
    ETNA: meni se to porad....momentalne nic nepada a letiste funguje, ale zitra muze byt zase jinak...
    Nicmene ma byt nad nulou a padat cosi mezi destem a snehem, snezit ma zase az v patek.
    ASi nejlepsi koukat na stranky D`dorf letiste (a Ruzyne)..
    ETNA
    ETNA --- ---
    Nevíte někdo náhodou, jak to vypadá se spojením Praha - Düsseldorf? Letim ve středu a tak mě zajímá, jaká je situace na letišti, zda se tam vůbec dostanu...
    VLADCEPEKEL
    VLADCEPEKEL --- ---
    Ahoj nevite někdo kdy začne v Bayernu winterschlussverkauf?:)
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    PROMETHEA: ne, ale slysel jsem o nem od ucitelu tady v nemecku, co na nej pripravujou, a znam par lidi, co ho delali
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam