• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    JENNE
    JENNE --- ---
    NEELLA: vlak z Prahy do D`dorf je drahy (to pisu);
    vlak z letiste Koln/Bonn do D`dorf (ktery zminuju) nevim kolik stoji, tusim asi do 10euro, musela bych se zeptat..
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    JENNE: díky, ale vlakem je to ještě dražší než busem, ne??
    JENNE
    JENNE --- ---
    NEELLA: no vicekrat za den jen letecky - bud primo Lufthansa ci CSA na D´dorf letiste, nebo jednou denne nizkonakladovka www.germanwings.de na letiste Köln/Bonn (letenky mimo vikend se daji koupit za levnejc nez na bus- byva to nejlevnejsi varianta, po spolujizde) - a z letiste jede primy vlak do D´dorf.
    Mimo Studentu jede jeste nocni vlak (ale bus a vlak jsou zbytecne drahy a casove dlouho), zkusila bych spolujizda.cz nebo se podivat tady na nyxu na spolujizdu nebo na germany.cz dole na strance jsou vyvesene spolujizdy..
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    jak se můžu dostat do duseldorfu klidně i s přestupem?? student tam sice jede přímo, ale pouze jednou denně... díky
    XENA
    XENA --- ---
    ahoj, hledám levnější ubytování v Hannoveru, je tu někdo, kdo by mi prosím poradil? doufám, že to není moc OT, díky.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    Nema tu nekdo zkusenost s dvoji domacnosti a podminkama kolem toho?
    To by bodlo.. dik.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    je tu nekdo freier mitarbeiter a pritom studuje?
    ETNA
    ETNA --- ---
    JENNE: díkes, viz. pošta.

V Skihalle jsem byla s kolegyňkou z práce a musim říct šílený ty jejich šlágry, ale aspon nějakej kontakt s lidma :).

Jinak já bydlim v centru Neussu, tak kdybys někdy chtěla nebo byla poblíž, můžem zajít třebas na kafe.

Co se týče lidí, preferuju právě spíš někoho kousek ode mě, protože tu zatím nemám auto a nechce se mi moc vrážet do pekelně drahýho "mhd" :)
    ETNA
    ETNA --- ---
    PROMETHEA: Neuss je kousek od D-Dorfu, asi 20 min tramvají.
    Odjela jsem sem po škole za prací. Šéf z pražský pobočky, kde jsem byla na brigádě, mi nabídl práci pro jejich filiálku v Neussu a následně trainee program. Tak jsem moc neváhala ,)
    JENNE
    JENNE --- ---
    ETNA:
    Neuss?koukam z okna loznice na Skihalle (Neuss).. ;-)
    Hodim ti do posty taky kontakty ci odkazy, bud to bude to same co od Bruna nebo budes mit o kontakt vice...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BRUNA: tady je vsechno kousek :)

mimochodem kam doporucujete se podivat fasching umzug (nebo jak se to jmenuje)?

kolin je tim proslulej, nebo mainz jsem slysela
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    PROMETHEA: u Düsseldorfu, takze taky kousek ;-)

ETNA: mam kontakt na nejaky cesko-nemecky klub v düsseldorfu, ale nemuzu rict, kdo tam presne chodi (vekove slozeni a tak), protoze ja sama tam nikdy nebyla. Ale jestli chces, muzu ti poslat mail na tu organizatorku.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ETNA: kde je neuss?

a co tam delas?
    ETNA
    ETNA --- ---
    Ahoj, tak už cca 1,5 měsíce bydlim v Neussu. Kdyby někdo byl poblíž, ráda se seznámim. Nebo jestli někdo nemáte nějaký tip na sociální síť, kde by se dalo s někym poznat. Potřebuju si tu, co nejrychlejc najít kámoše, bez nich to nejde. Díky
    DESTINKA
    DESTINKA --- ---
    To já si užívám v Heidelbergu, malý a útulný městys. doporučuju navštívit :)
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    SOCIOLOZKA: Ja byla v berline jen jednou a celkem kratce a taky nevim, co na nem kdo vidi.
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    PROMETHEA: v Mnichově jsem zatím nebyla, ale Berlín mě nijak nenadchl.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    FRAKTALEK: ja si myslim, ze kdo jednou videl berlin, uz nechce jinak
    (ale mam pocit, ze nemci samotni (vcetne meho pritele bohuzel, nejsou z berlina tak odvareny jako zbytek mlade evropske populace :)

ja bych berlin brala hned
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    tak jed do kolina na ten karneval to bude hezke
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    BRUNA: ja zase znam lidi, kterym Mnichov nikdy moc nesedl a nadseni byli, kdyz se podivali nebo prestehovali do Berlina. Mnichov je urcite super treba pro rodiny s detmi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam