• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    AUSSIE: Mel sem namysli pasovou kontrolu, jizdenky samo mame. Kamos ma proslej pas.
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    LOSTINSPACE: Můžu tě ujistit, že něměčtí průvodčí do EC nastupují už v Děčíně.
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    Ahoj, cestoval někdo v poslední době do německa vlakem?
    Zajímá mě, jaká je pravděpodobnost kontroly dokladů v EC Praha - Berlín.
    Já mám za to že žádná, ale pro jistotu...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    PROMETHEA: já jen věděla že jsi v Německu ))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SOCIOLOZKA: jsem z Prahy a ziju ve Frankfurtu
    MIKATCHOU: a ty bys to mela vedet :)

RAFIGA: co jsem tak zbezne koukala, tak spousta unis je ted "familienfreundlich", a spousta z nich ma Kinderbetreuung jako cast sluzeb pro studenty (mrkni na stranky konkretni uni)
    CUTTY_RANKS
    CUTTY_RANKS --- ---
    nabízím odvoz do Berlína 22.7.v ranních či dopoledních hodinách, 2 volná místa, jedno za 250,-možnost i cesty zpět 28.7.pošta
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ahoj, není tady prosím vás někdo kdo momentálně pobývá ve Frankfurtu?
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    TERKAS: to zni vazne otresne... na tech hodnocenich asi neco bude. Jako zdravotni pojistovnu jsem mel Techniker Krk., ktera vyhrava hodnoceni nekolik poslednich let, a lepsi servis jsem nikde jinde vazne jeste nezazil.
    TERKAS
    TERKAS --- ---
    FRAKTALEK: já jsem jela do Německa jen jako obyčejná erasmus studentka, která musí mít otevřený konto v německý bance kvůlu nájmu. Vubec jsem netušila jakou banku mám zvolit, tak jsem si nechala poradit od mýho tutora (nemec, kterej se o mě v prvních dnech staral). Mám konto, kde neplatim poplatky, což je pro mě samo super, ALE! - po prvním měsíci jsem mela zablokovanou kartu, nikdo z pracovníků mi nebyl schopen říct, co se deje. Nemohla jsem si vyzvednout peníze z účtu a ani s kartou zaplatit v obchodě. Když to šla do banky řešit, tak mi řekli, že to sedmi pracovních dnů to bude fungovat. Nic nefungovalo další měcíc, takže jsem si musela vybírat peníze jen na kase na pobočce. Chvíli to fungovalo a po dalších pár týdnech jsem šla večer do banky pro peníze z bankomatu a bankomat mi tu kartu sežral. Arogantně mi na kase hned druhý den ráno řekli, že fakt netuší, co se stalo. Do týdne mi přišlá nová karta, poplatek za ní (8EUR) mi vzali z účtu. Když jsem za nima šla, aby mi vysvetlili, co se stalo, že mi ten bakomat sežral kartu a já musela zaplatit za novou, tak mi nedokázali říct, co se stalo. Pak se nejak přišlo na to, že všechny problémy souvisí s tim, že něco asi špatně opsali z pasu, tudíž jejich system mi to vždycky bloknul. Nikdy se mi neomluvili, naopak se chovali pekne arogantně. Ted si chci konto uzavřít a zase nejaký problémy. Kdyby řekli, pardon, proste jsme vám neco špatně opsali z pasu, tak ok, je mi to jedno, ale celkove jejich přístup ke klientovi se mi fakt nelíbil. Jinak ted jsem videla nejaká hodnocení bank a Commerzbank byla na jednom s posledních míst s hodnocením 4,4. Deutsche bank měla hodnocení nejlepší a i ostatní studenti, kteří jsou u DB nemaj žádnký problém.
    Jak jsem psala, třeba to je jen idiotama na pobočce a někde jinde mohou bejt služby CM super, ale já jsem z nich fakt otrávená... :-)
    ALATAR
    ALATAR --- ---
    Nejede teď někdo v příštích dnech do Osnabrucku či poblíž?
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    TERKAS: v cem konkretne? Je fakt, ze ja toho s nima moc vyrizovat nemusel. Na bezny pouzivani je to ok. Komunikace s nima mi taky vadi to je fakt.. Jednou jsem ve svedsku zmeskal letadlo a dost akutne jsem potreboval zvysit limit na kreditce, coz pry udelali, ale stejne to nepomohlo...to ale muze byt obecnejsi problem. Jednou jsem po nich chtel schuzku kvuli aktivovani internet bankingu i pro kreditku (nejen debetni kartu) a misto toho mi poslali smlouvu domu, coz jsem vyslovene nechtel (prokousavat se sam horou technicky nemciny..). A ted naposled me nastvali tim, ze mi poslali dopis, ze se mi nemohli dovolat na telefon, at se jim ozvu...bez udani duvodu... tak jsem se na ne vykaslal..kdyz uz mi napsali tak mohli napsat proc bych ja je mel kontaktovat.

Takze vlastne ano, mozna Commerzbank neni uplne ta nejlepsi volba...pro me byla jedna z vyhod jejich zvyhodnene konto.
    TERKAS
    TERKAS --- ---
    SOCIOLOZKA: Ja sem teda dost nespokojena s Commerzbank, ale verim, ze to je jen neschopnost par pracovniku na pobocce, kde momentalne bydlim.
    POPEY
    POPEY --- ---
    neni nekdo z vas v Kolínš nad rýnem

potřeboval bych tam koupit a přivézt hapi drum do Prahy
    nebo jestli nekdo nebudete mit cestu pres kolin nad rynem az pofrcite na prahu

kdyz tak info do posty
    kde se dohodnem jak se vyrovnat

diky moc pepek
    RAFIGA
    RAFIGA --- ---
    ma nekdo zkusenosti s hlidanim deti a studiem v Německu? dyštak pošta, dík
    ETNA
    ETNA --- ---
    MIKATCHOU: ahoj, viděla jsem v letadle nějakou paničku, co si v tašce vezla nějakýho mikro-psíka, ale kolik stojí příplatek netušim nebo jakou cestou se to vyřizuje. Asi by stačilo zavolat na letiště.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Ahoj, chci se zeptat - nevíte jak se dostat z ČR do Frankfurtu s malým cca 5 kg psem?
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    není tu někdo z Prahy žijící teď ve Frankfurtu nad Mohanem?
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    nezvykla 'emergency' prosba. kde sezenu (a jakou) balenou vodu, ktera nema prebytek nejakeho mineralu? neco jako ceska dobra voda. vsude vidim mineralwasser s vapnikem. nase studentenwohnheim trubky 'vyrabi' totalne nechutnou vodu, ze ktery se obraci zaludek.

strasne jsem se tesila do nemecka kvuli 'lepsimu' jidlu a ups, dioxiny, ehec a strepy v mlecny ryzi, o vode a dalsich problemech nemluve. jupi! :(((

btw kaufland mel akci na okurky ^^ je tohle vubec eticke?
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    SOCIOLOZKA:
    FRAKTALEK: Commerzbank je taky soucasti Cashgroup (http://www.cashgroup.de/) takze vybery z automatu jsou zdarma i u Deutsche Bank, HypoVereinsbank a dalsich...
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    SOCIOLOZKA: dobre zkusenosti mam s https://www.commerzbank.de/

dival jsem se ted do jejich online bankingu a SEPA podporuji, to uz je v Nemecku mozna standard? nevim... kazdopadne prevod EUR do Ceska nikdy nebyl problem a nic si za to neuctovali. Ovsem ceska sporitelna si uctuje 100 Kc za prichozi platbu v eurech!! :)
    NAILER
    NAILER --- ---
    MELOUN: je mi to jedno, buďto na notebook (macbook) nebo na mobil (iphone), kterej si propojim s notebookem

super, díky, pročtu to, potřebuju to na jednorázový vejlety do německa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam