• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    KKLEA
    KKLEA --- ---
    Přítel má .comdirect a je maximálně spokojený.. Je to nějaká podpobočka Comerzbank, takže přes tu pak jdou dělat i úvěry a tak.. Jinak je to typický internetový bankovnictví a mám dojem, že uplně zadarmo.. Druhou kartu nám taky udělali bezplatně.. Takže fakt spokojenost:)
    REJNOKM
    REJNOKM --- ---
    hoj, nezajímal jste se někdo v poslední době o zřízení účtu u některé z německých bank? Momentálně nemám statut studenta, ale od příštího týdne bych měl začít dělat praktikum, takže bych účet potřeboval. Předem dík za tipy!
    RODWY
    RODWY --- ---
    netusite?jestli to chapu dobre!
    do konce roku zelena+zluta/Frankfurt?dix
    Umweltplakette/Feinstaubplakette - Informationen und Bestellmöglichkeit
    http://www.umwelt-plakette.de/umweltzone%20frankfurt%20main.php?SID=825ac002ac3000c25865465b4a448c25
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    JENNE: děkuju moc !!!
    JENNE
    JENNE --- ---
    LOSTINSPACE: na prehrani youtube blokovanych "Velkym bratrem" pouzivam tuhle stranku http://www.hidemyass.com/
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    Ahoj, mozna blbej dotaz, ale existuje neaka cesta jak obejit Youtube v nemecku, resp. blokaci nemckych IP adres na videa bez licence GEMA ?
    KKLEA
    KKLEA --- ---
    JENNE: Děkuji moc. Taky jsem se koukala a máš pravdu, že nikde není napsáno, zda to je Pflicht nebo ne..
    JENNE
    JENNE --- ---
    KKLEA: http://www.nebenjob.de/ratgeber_nebenjobs/ratgeber10.html

Mrkla jsem i na jine odkazy, neni mi akorat jasne, jestli mas NAROK, ve smyslu, ze ti to platit MUSI, nebo je to otazka smlouvy. Mozna bude vedet nekdo dalsi..
    (kazdopadne tenhle priplatek je za urcitych podminek steuerfrei a je to legalni zpusob, mimo treba jeste Fahrkosten, jak mit vyssi vydelek pri 400minijob...)
    KKLEA
    KKLEA --- ---
    Ahoj,
    nevím, kde to hledat, v německých zákonech se moc nevyznám a jazykově na tom nejsem zdaleka tak dobře, abych si to dokázala přeložit, tak se ptám tady.
    V případě minijobu, tj. 400 Euro měsíčně, mám mít nárok na připlacení v nočních hodinách a o víkendu, nebo se to na mě nevztahuje?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    je někdo v kolíně nad rýnem?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TBC: pripomen mi, co je poste restante, a treba budu vedet :))
    TBC
    TBC --- ---
    ahoj, mate nekdo vyzkousene zasilani na POSTE RESTANTE na postu v nemecku z nemecka? je za to nejaky priplatek, nebo je to standartni postovne? diky za info
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RAFIGA: chodila jsem na jeden kurz (uz je to dyl, ale tusim, ze to bylo B 2.3)
    RAFIGA
    RAFIGA --- ---
    PROMETHEA: v Praze myslim :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    v nemecku? chodila jsem v praze :)
    RAFIGA
    RAFIGA --- ---
    Chodíte někdo do goethe institutu?
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    ETNA: dostanes ji jakmile budes jim predas vsechny potrebne udaje. Pokud to bude vydani toho formulare zdrzovat, tak ji dostanes zpetne.
    ETNA
    ETNA --- ---
    FRAKTALEK:PROMETHEA: ahoj, díky za info. Já už jsem si k tomu našla víc a řekla bych, že je to z toho docela dobře pochopitelné. Pokud bych ji chtěla od Němců, musela bych jim být k dispozici ještě další měsíc, což mi za to nestojí. Takže jsem se rozhodla pro formulář E301. Jen moc nerozumim té době vydání, kt. je 2-3měs, tzn., že pak podporu dostanu zpětně? To je docela doba na to, že řešim svou životní situaci :D. Ale možná, že jen nerozumim termínu :).

Tady odkaz:
    Ukončení zaměstnání v EU, EHP nebo Švýcarsku - Ztráta zaměstnání - Životní situace - Portál veřejné správy České republiky
    http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/708?POSTUP_ID=82&PRVEK_ID=1024
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    takze ja si rovnou davam inzerat:

za mirny poplatek pujcim jizdenky :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam