• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JENNE: ja bych taky neuvazoval, ale pritelkyne je trochu vic fixovana na cechy, a chce aby dite az pujde do skolky slo do ceske skolky, s tim nic nenadelam.
    beru to jako dobrou zkusenost tady a trosku si i financne pomuzu.
    JENNE
    JENNE --- ---
    ANDY_WARHOL: :))) s tou plackou mame zrovna smulu, ale co nadelam, ma to jine vyhody.. V Cechach jsme se uz vystehovali z mesta na vesnici (zadny satelit, ale stara malinka vesnice), takze po prestehovani sem, jsme jen hledali neco podobneho.. Jsem tu uz 11let, tak o stehovani zpatky do Cech uz ani neuvazujeme.. Deti vyrustaji tady..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak me se tam libi ty muzea, to sem si take oblibil, ale bohuzel jsme stihli jen jedno, pak uz se nam narodil potomek,takze muzea asi jeste pockaji az bude vetsi
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    PROMETHEA: já jsem tedy ve Frankfurtu teprve 4 měsíce, ale město jsem si doslova zamilovala. Praha je tedy lepší, ale to proto, že tam jsem doma. Ve Frankfurtu chci určitě po škole zůstat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PROMETHEA: tak ja sem byl ve frankfurtu jenom parkrat (ac bydlim asi 70km, coz po dalnici neni skoro nic), je to samozreme jenom zkusenost nekoho zvenci a ani to nepopiram.
    JENNE: me se libi, ze pritelkyne ma kam chodit na prochazky s mimcem, vyleze z baraku a je v prirode, neni to tu placka, takze i hezke vyhledy :) jo moc se mi to libi, az se vratim do cech sem rozhodnut, ze se do mesta uz nevratim. prave uvazujeme ze se usadime na Sumave, kde mame pratele a libi se nam tam.
    SOLIFUGA: po me taky nemcinu nikdo nechtel. ale s francouztinou by se mozna chytl i ve Svycarsku, zvazil bych, jestli by to nebylo vyhodnejsi - ale nutno propocitat naklady a prijmy lepe.
    JENNE
    JENNE --- ---
    ANDY_WARHOL: :)) Mame koukam podobne smysleni o bydleni ;)), taky tu nebydlime ve meste, zcela zamerne... A velmi nam to vyhovuje ;)
    SOLIFUGA
    SOLIFUGA --- ---
    JENNE: Dekuji moc, ja jsem byla uz v Irsku, Anglii, Saudske Arabii a ted ve Francii, nikde nemuze byt papirovani horsi a zdlouhavejsi nez prave ve Francii, tady by me to stalo dle zkusenosti dalsich cca 1 rok soustavneho si dopisovani s ruznymi urady kdyz bych na tom fakt makla, vetsina zdravotniku na tom pracuji 2 roky a vice, protoze je to fakt hrozny opruz....Bohuzel zdravotnicke profese jsou vzdycky trochu problem pres to uznavani, coz je pochopitelne, preci jenom nepracujes s nejakyma sroubama na pase, ale s lidma, tak je pochopitelne, ze musis dolozit a prokazat ze neco umis, ale jak se do techto veci vlozi francouzsky urednicky siml tak je to vazne konec, tady bych mohla byt nakonec uplny diletant hlavne kdyz bych vsude rozeslala tuny papiru :)
    JENNE
    JENNE --- ---
    SOLIFUGA: http://www.experteer.de/ zaregistrovat se, natahnout CV, pokud jeho znalosti a praxe je jen trosicku zajimava, urcite se nejaky headhunters nebo agentura sama ozve
    JENNE
    JENNE --- ---
    SOLIFUGA: ad fyzioterapeut, budou tady urcite po tobe chtit nechat si uznat vzdelani, prip. i praxi, bez toho te do praxe myslim nepusti (podobne jako zdrav. sestry, lekari atd).Ale pokud mas dane vzdelani, tak to bude zrejme jen otazka papirovani...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SOLIFUGA: jako konstrukční inž. bych zkusila ňákou velkou německou firmu - třeba bosch
    o necem jako je expats.cz v praze nevim, ale tady je tolik cizincu, ze zadny takovy stranky snad ani neexistujou

    nemecka burza prace - jobboerse.de (od uradu prace)
    a pak ruzny interneový stránky jako job.de apod.
    SOLIFUGA
    SOLIFUGA --- ---
    no a mate nejake tipy kde hledat praci treba pro anglicky hovorici cizince, nevim, cokoliv? a dekuji!
    PRUE
    PRUE --- ---
    SOLIFUGA: taky si myslím, manžel je programátor a němčinu nechtějí vůbec :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SOLIFUGA: konstrukční inženýr s praxí podle mě bez problémů, a ty když oprášíš němčinu, tak jako fyzioterapeut najdeš práci taky
    (nevím teda konkrétně jak to v jakým oboru funguje, ale na takovýchhle inženýrkých poicích jim často stačí angličtina)
    PRUE
    PRUE --- ---
    PROMETHEA: jo, to je asi pravda, že moc poeticky to nezní, např. zpívanou němčinu nemusím vůbec :-D ale něco mě k ní prostě táhne

    celá naše rodina je "čistě árijská" :-D tak snad bychom dobře zapadli a moje příjmení není ani ová ani nekončí na dlouhý á, takže by na mě ani nemuseli koukat jako na "tu z východu" čistě hypoteticky, přízvuk mě pak stejně prozradí :-D

    ANDY_WARHOL: mě přišel franfurkt jak z jinýho světa, hlavně po návštěvě letiště :) ale to už je dávno

    vesnicí bych nepohrdla, kdyby ovšem byla uprostřed centra města a zároveň v naprostým klidu a bez čumilů :) ale to bych asi chtěla moc

    BRUNA: tak to jsem netušila, měla jsem za to, že to tam funguje jako u nás s družinou :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANDY_WARHOL: ja mam z nemciny rada jen nepřeložitelné "doch"
    tim koncim :)

    okolí ještě moc neznám - a když, tak spíš severně od Frankfurtu

    máš pravdu, ty (hlavně severohesenský) vesničky jsou úchvatný, a štěstí, že aspoň ty přežily nálety bez újmy

    frankfurt se mi taky zezačátku nelíbil, a setkávám se s podobným názorem jako máš ty často (ale v podstatě jen od lidí, kteří tam nebydlí), jsem tu rok, a to město mám čím dál tím víc ráda - velkoměsto světového formátu v kapesním vydání :)
    architektura 50.let to tu sice trochu kazí, ale na spoustě míst zůtaly aspoň fasády

    je to jinej pocit a vazba k městu než v Praze, kde ta historie doslova dýchá ze stěn, ale frankfurt má podle mě jako město taky svůj vnitřní šarm (ale těžko o tom přesvědčovat někoho, kdo si myslí, že je tu jen letiště a banky)
    SOLIFUGA
    SOLIFUGA --- ---
    Zdravim, uz chvili sleduji tuto plodnou diskuzi, sice ziju v Parizi, ale mame v planu presunout se s pritelem do Nemecka tak uz to sleduji ted, tak bych se chtela zeptat na vas nazor- muj pritel je konstrukcni inzenyr, ale je to francouz a mluvi plynule anglicky a spanelsky, ale nemecky ne...My tedy pocitame s tim ze zacneme klidne nekde od piky zrovna na svych oborech nelpime, ja jsem fyzioterapeut a nemecky jsem se ucila 8 let, ale ted mam v hlave hlavne anglictinu a francouzstinu, ale po nejakem refresh kurzu by to bylo dobry, jen by me zajmalo jestli mate nejakou zkusenost ze by byla moznost najit si praci v oboru i bez jazyka...diky za vase nazory!
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PROMETHEA: frankfurt jako mesto se mi moc nelibi (i to jakoby historicky centrum znova postaveny mi prijde dost hnusny), ale ty mestecka a vesnicky v okoli jsou nadherny, a priroda, bydlim kousek od Gelnhausnu, jestli to tu trochu znas. mam pocit ze tam kde to bylo vybombeny to nema tu spranvnou atmosferu.
    Nicmene ja si vybral jeste k tomu malou vesnicku v takovejch malejch horach a pripadam si tu jak na Sumave.
    Kdyz sem bydlel v CR, tak sem musel kvuli praci bydlet v Praze, uz mi to lezlo mistama krkem, tak sme se odstehovali do vesnice u Prahy, ale to furt nebylo no. ted sem konecne spokojenej a sem rad ze muzu delat svoji praci a byt pritom na vesnici.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PROMETHEA: ja sem si zamiloval nemcinu kdyz sem videl film nebe nad berlinem (v originale), ty recitace Goetheho v prubehu toho filmu jsou proste nadherne. ale to vis, nejakej vesnican s hesenskym akcentem me taky neuchvacuje :)
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    PRUE: je fakt, ze z Mnichova je to do Prahy dost blizko. Pokud pockas na mestskou skolku, tak to je jasny, ze bys pak chtela do prace, to se i vyplati, ty mestsky skolky byvaji levny. Ja to spis myslela tak, ze je lepsi dopredu moc nepocitat s dodatecnym vydelkem, protoze jednak budes mit nejspis blbou danovou sazbu, jednak to soukromy hlidani je drahy a malo vydelecna prace se nemusi ani moc vyplatit.

    Jeste k tematu deti: co jsem tak slysela, tak zase docela blba muze byt skola, co se pracovnich aktivit matky tyce - spousta skol je jen dopoledne, i kdyz ted zavadeji myslim skoro vsude ty celodenni. Tak to je dobry pak taky zjistit a prihlasit dite do nejake te celodenni.

    Ja nemcinu driv mela rada, ted k ni mam zcela neutralni vztah, coz je i trochu na skodu, protoze ji moc nerozvijim.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PRUE: to že je bázlivej už asi na věci nic nemění
    na druhou stranu, co jsem potkala německý pejskaře, tak byli všichni moc milí

    nebála bych se toho :)

    echt? mě to teda zní všechno tak úřednicky a i poetický a emocionální věci jsou pro mě v němčině dycky úřednický....:/
    PRUE
    PRUE --- ---
    PROMETHEA: no toho se právě bojím :( ještě ke všemu máme bázlivýho psa, inu, páráda :)

    to právě zní tak krásně, lahoda pro uši :))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam