• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    znamej paulaner vysel na trochu vic, ale vic jak 80 centu nestoji urcite, ja ho nekupju, protoze me nechutna. ten maisel je mnohem lepsi
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FLEGMA: tak sem si dneska kupoval pivo, moje oblibeny, imho jedno z tech lepsich psenicnych piv
    Brauerei Gebr. Maisel KG Bayreuth - Maisel's Weisse - Mach's auf deine Weisse.
    http://www.maisel.com/intro/startseite_2.html
    4 pak v kartonu, jedno vyslo na 70 centu
    takze opravdu nechapu, kde nakupujes
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    JENNE: nic se nestalo :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jojo, taky mi to prislo ze popisuje uplne jinou realitu
    JENNE
    JENNE --- ---
    JENNE: omlouvam se MARKOVKA za zkomoleni nicku:)
    JENNE
    JENNE --- ---
    OTZ: jj, ziju hnedle kousinek za D´dorf, ale patrime uz mezi "starousedliky" ci jak nas nazvat :)), mrkni na Ksichtbuk na Cesi a Slovaci v NRW, hodne lidi pentluje pravidelne.
    Az tu budes, tak kazdou prvni sobotu v mesici, se schazi Cesi/Slovaci v hospode na Pempelforter Str. 8, 40211 Düsseldorf, od 19 hod, nemusis se bat tam zajit, je tam pokazde nekdo novy (sama tam tedy chodim jen vyjimecne:)), protoze tolik casu uz nemam, ale znam organizatory...).
    ..
    ad jidlo - no je to tu trochu jinak, nez popisuje Mrakovka, asi ten vychod/zapad porad rozdily ma..
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Ad jídlo - většina věcí už byla řečená, akorát tady v Mannheimu je to vždycky o pár cenťáků dražší. Do suprošů nechodim, takže nemůžu porovnávat, ale naštěstí máme 10 minut pěšky turecký i asijský potraviny, takže když dá čéék pozor na data spotřeby, tak epesní... (zbytek jakožto vegoši dokupujem v DMku, v nejhorším v předražený Alnatuře).

Do kuchyně nám tu nejvíc chybí mouka na bramborový knedlíky, ale dá se s trochou fantazie nahradit těstem na Spätzle. A sojový maso si vždycky dovezeme dvacetikilovku z Čech, PragoSoja je prostě bezkonkurenčně laciná.

Z pamlsků mi tady nejvíc chybí sojanéza/sojová tatarka a taky Kofola - tu si dycky dávám hned za Rozvadovem na pumpě, když je vychlazená ;-D

OTZ: Do Německa a po Německu mám nejlepší zkušenosti s http://www.mitfahrgelegenheit.de/

TRANS/EUROPA/EXPRESS
    COLOSIMO
    COLOSIMO --- ---
    zdravim, chtěl jsem se zeptat nevíte zda-li existuje obdoba:
    www.epoptavky.cz
    www.aaapoptavky.cz
    i na německých servrech?
    respektive kde by měl hledat stavař práci v německu?
    díky
    OTZ
    OTZ --- ---
    MARKOVKA: dík, takhle obsáhlý to ani nemuselo bejt:)) já jestli, tak pojeud do dusseldorfu..nebo poblíž něj. je tam někdo odsud?

tímto bych se rovnou zeptal na spolujízdu tam (nebo aspoň směrem). já vysoká osoba, nějakej ten batoh a pejsek..cca za měsíc
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    asi je to tim, ze ja ziju v zapadnim nemecku, na vychod bych nesel, at se rika co se rika, bude to tam proste horsi. nase firma otevrela ted pobocku v lipsku, a par mych kolegu tam chtelo jit (ceskych kolegu), ja bych tam nesel ani nahodou, tady v Hesensku mi to prijde dost na pohodu.
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    OTZ: Jsem v byvalem vychodnim Nemecku a ze supermarketu obchodim jen Edeku, Penny a Kaufland (ostatni jsou zruky/z dosahu MHD).

Mistni jidlo nemam zrovna nejradej.
    - Nenasla jsem tunaka, ktery by nesmrdel a dosahoval chuti Rio mare.
    - Rajcata v krabici / plechovce ujdou, ale italsky z CR jsou lepsi nez italsky z DE :))
    - Sunky tu jim asi 2 druhy. V CR mi chutnaji (opet) vic.
    - Chleba v DE mi nechutna. Seminkovej normalne nejim, tak nemuzu posoudit. Bily je docela OK (0.89 €, snim ho za 3 dny, super cena). Housky (ruzne tvary, jednotna chut) ujdou, ale dobry kminovy dalamanek a rohliky z CR bych jedla mnohem radeji.
    - Nenasla jsem ekvivalent obycejneho bileho jogurtu jako je Hollandia.
    - V mase se nevyznam. Koupim, uvarim lip jak v menze a s chuti snim.
    - Chybi mi caje jako Lipton a obecne obycejne zelene a bile. V regalech se tu vali nespocet druhu bzund typu vanocni/babiccin blivajz. Asi nemaji v oblibe obycejne caje nebo nevim. Je tu Meßmer - dobry a pak nejaky bio/fairtrade.
    - Ryze je vyborna a levnejsi. Dovazim domu :))
    - Chybi mi sladkosti typu Bebe susenky, Fidorka, Fitness/Chocapic apod. tycinky. Cokolady tu maji samozrejme dobre. Lindt je vsude.
    - Chybi mi tez ochucene mineralky jako Matonni nebo obycejna Dobra voda. Zase je sympaticka nizsi cena mineralek s vyssim obsahem vapniku.
    - Tvrdy kozi syr mnam ...
    - Petrzel (koren) nepatri mezi bezny sortiment supermarketu ...

Co mi vylozene vadi:
    - spousta veci, ktere kupuji jsou ve variante po x kusech/kilech
    - v regalech je zkazenyho/plesnivyho ovoce/zeleniny vic nez vidim v CR
    - nenavist k Edece, ktera prodava (aspon ta pobocka u nas) dlouho prosly jogurty (dele jak tyden) a jeste k tomu za puvodni cenu ;)

Nemam cas prolezt vsechny obchody co ve meste jsou a nechci chodit tam, odkud bych to vlastni silou neodnesla, nebo kam nejede primo tramvaj. Proto je mozne, ze se muze lisit zkusenost ma a jinych lidi. Take existuje vice druhu potravin, ktere nemohu jist a tudiz me vic mrzi, kdyz to co muzu bud neni nebo je plesnive a ponechano v regalech ...

Jeste menza. Menu je odnedavna za 2.5, driv bylo za 2€. Vyber ze 3 jidel (1 z toho je bezmase). Spousta jsou hotovy, jen ohraty veci. Rizek byva studeny a mokry. Pochybuju, ze jej nekdy smazili. Na jejich univerzalni bile omacky mam alergii (netusim, co v ni je). Zelenina/brambory/ryze smrdi. Po nekterych 'umelych' jidlech mam strevni obtize. Proto tam uz nechodim. Jen jakousi rybu delaji dobrou, je videt, ze ji opravdu museli osmazit a ochutit ;) Jeste existuje dalsi menza v meste, kam opravdu z casovych duvodu neni mozne dojit. Nektera jidla maji jina, vetsi vyber a mirne chutnejsi.

Zaver: zalezi kde v Nemecku jsi, jake mas moznosti stravovani ci stravovaci omezeni, ...
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    ANDY_WARHOL: jj, my tady ve vecerce, kde jsou ceny trosku nastreleny, kupujeme stenburg export za 70 centu a je to v pohode. takovej nemeckej branik :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    stavu maj i v nettu, ale tam maji jen jahodouvou aspon u nas
    ale nestoji moc, a je lepsi nez bezna ceska stava
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Dnes jsem koukal v Real Marketu a nic jsem nenasel (maximalne koncentrat citronu a limetky) a Globus mam docela z ruky na to, abych tam frcel jen pro stavu.. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FLEGMA: to tam mate predrazeny. tady v krame je nejdrazi pivo tak za 1.6 ale to je opravdu to mejdrazsi
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    ANDY_WARHOL: Lowcost lahvac jako Holsteiner nebo Krombacher za 40 centu ano, ale psenicny ani nahodou.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    stavy se prodavaji napriklad v globusu. dokonce mnohem lepsi nez u nas.je pravda ze vyber je mensi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FLEGMA: prosimte kde zijes. tady stoji lahvac od 40 do 90 centu, vcetne tebou zminovanejch. pecivo je sice drazsi,ale vybornej chleba kupuju za 1.5 eur, coz zas takovy rozdil neni. co je tu naprd je horcice, tu si radsi vozim.
    JENNE
    JENNE --- ---
    DUHOS: Nemaji takovy vyber jako v Cechach, myslim fakt z duvodu, ze tu neni pro to spotreba, ale jsou to ruzne x % sirupy, s mensim ci vetsim pridavkem cukru.. Muzes se pak jeste podivat do obchodu v Hofech, mivaji ruzne speciality, sirup nebo neco na ten styl, by mohli mit..
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Fakt? to se tedy mrknu, to by bylo fajn.. Ja je jako dite taky nesnasel a byl jsem blahem bez sebe, kdyz zacli limci za 6,90.. Po trech letech jsem se s chuti vratil ke stave a ty limonady uz nemuzu ani videt.. Do toho si to obcas spestrim nejakym dzusem a nebo slazenou mineralkou (ale s tema to tady stoji taky za starou belu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam