• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: diky :-) no momentalne jsem v holandsku a chceme se prestehovat do nemecka...pojisteni si platim pres rok tady v holandsku a v cechach jsem odhlasena...samozrejme na pracak dojdu az se prestehujeme, to je jina story...ale spis me zajimalo jako predbezna informace jestli to za me jako za nezamestnanou budou platit oni nebo jestli musim sama...nekde jsem vycetla ze to je neco jako 136 euro nebo tak nejak...tak bych byla docela rada kdyby to za me EU zaplatila ...kdyz poctive platim vsechny dane a vsechny pojisteni... ;-)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    ADLETA: ja jsem tady na minijobu, tedy pro pojistovnu "osoba bez zdanitelnych prijmu" a platim si pojisteni v cechach, pac je to levnejsi a na nejaky zakladni osetreni v nemecku to staci, kdyby neco. jinak se asi musis prihlasit nekam na pracak... a pokud budes prechazet z cesky pojistovny na nemeckou tak se v cechach nezapomen odhlasit, jinak ti tam bude nabihat dluh jako krava, jelikoz jako obcan ceske narodnosti mas povinnost mit zdravotni pojisteni.
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    a nevite, jak je to vlastne se zdravotnim pojistenim v nemecku pro nezamestnaneho?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    dojizdeni do fr by bylo horsi, ale ja pracuju skutecne v malym mestecku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak to tady nehrozi, ja sem v praci tak za 20-25 minut, bydlim asi 19km daleko
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    ANDY_WARHOL: To mas dobry, tady se taky da bydlet na vesnici, ale rano vznikaj sileny zacpy, protoze jede skoro cely obyvatelstvo mesta i okoli do VW fabriky, tim se prodluzuje dojizdeni a uz se to casove tolik nerentuje. Takze radsi bydlim ve meste a jsem v praci za 10 min nez dojizdet z vidlakova a nervovat se v zacpach, ze nestiham ranni meeting ve firme.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kdyz koukam z vonka vidim vsude kopce a lesy :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    my tady nastesti gheto nemame, ale bude to tim , ze bydlim na venkove.
    tohle se mi tady libi snad nejvic ze vseho, muzu delat spickovou praci, pritom pracuju v malem mestecku a bydlim na mrnave vesnici. nekterym kolegum to nevyhovuje a furt premysli ze se odstehuji do frankfurtu (skoro dvojnasobny najem, a stejne prijedou z prace vecer a moc si to mesto neuzijou, o vikendu se tam da zajet i odtud za pul 3/4 hodky)
    ale ja sem tu jak v raji. pripomina mi to tady sumavu. az se vratim do cr, tak budu bydlet na sumave :)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    Tady spis frci inzeraty v mistnim platku, ale tam jsou inzerovany spis beznadejny pripady/neprojimatelny byty v panelak ghetu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    taky v supermarketech jsou nastenky s inzeraty, tam si myslim, ze budou nabidky k pronajmu od soukromych osob. ale je to opruz to obehavat
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    ANDY_WARHOL: jj, da se bez provize a nebo se da vyjednavat o jejim snizeni, me se to povedlo ukecat, hlavne diky nemeckymu kolegovi, co jim tam telefonoval, ze ta provize neni korrekt a at to hodej do richtigu :-D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FLEGMA: to mas pravdu
    ale jak sem rikal, da se najit bez provize
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    Po me nikdo zadny potvrzeni nevyzadoval a to je tu docela nedostatek bytu k pronajmu, resp. hodne bytu v Plattenbau ghetu, kde nikdo nechce bydlet a normalnich malo. Provize realitek jsou tu astronomicke, od 400 eur vejs, docela nepomer k cene pronajmu, ktere tu zacinaji na 250 eurech. To si clovek klade otazku, jakej servis za to dostava, oni si ani nedaji praci se smlouvou, generujou takovy sranda smlouvy na jednu a4. V podstate vyvesej nabidku na net, mozna si to predem prohlidnou a pak uz jen kasirka, easy job :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja shanela pres inzeraty bez agentury a dycky v pohode. jednou to bylo na dva mesice a kauci chteli docela vlkou, podruhy to bylo na ctyri a stacil jim jeden najem dopredu.
    oboji freising (kousek od mnichova)
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    ANDY_WARHOL: Potvrzuju tuhle teorii - když je zrovna nedostatek (začátek semestru v univerzitním městě atd.), majitelé si vymejšlej i neskutečný píčoviny, jako třeba písemnej podpis od rodičů, že za tebe uhraděj nájem, když na něj zrovna nebudeš mít, a nebo jeden takovej druh záruky, kterej teď nevim, jak se německy řekne, ale že banka ručí za tvoje závazky a v případě platební neschopnosti ti je uhradí a pak je po tobě vymáhá....

    Kde je toho míň, tam jsou samozřejmě pronajímatelé rádi, že vůbec někoho seženou... doporučuju ale shánět teď, když je začátek prázdnin, protože mlaďoši jsou ještě na cestách....

    WOHNUNG/MUß SEIN
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    ANDY_WARHOL: ok, diky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ono jine to bude v oblasti kde je hodne bytu volnych a jine tam kde poptavka je velka.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to asi bude zalezet na majiteli. ten muj se zajimal co budu tady delat, takze sem mu to normalne rekl a prinesl potvrzeni z prace
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    a co bez prace? to mi nikdo nic nepronajme???
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ADLETA: pronajal sem si byt bez realitky, zaplatil sem akorat kauci, dva hole najmy, prinesl jsem potvrzeni z prace, ze me tu zamestnavaji.
    vse ok, majitel je v pohode. nemam zadny problem, uz tam bydlim asi rok a neco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam