• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JENNE: ja sem si to taky zjistoval, funguju jako preshranicni styk, az to nebude mozne tak si udelam sro. ted sem se tu trvale prihlasil, abych si mohl zaregistrovat auto, ale v nejblizsi dobe planuju zmenit prihlaseni na prechodne prave z duvodu podnikani v cr. je to takova hra kocka s mysi, tak uvidime
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    JENNE: No, tím sem si právě také nebyl jist a informace co sem našel na internetu jsou dost protichůdné.
    JENNE
    JENNE --- ---
    PAGAN_DARKEN:
    ANDY_WARHOL:
    Nejsem si tak uplne jista, ze placeni dani v CR by mohlo mistni Finanzamt uspokojit, zalezi, jak by urcili Vasi danovou rezidenturu...
    Takze ja bych si nejdrive s nejakym danarem ujasnila pojmy "danovy rezident", "stredisko zivotnich zajmu" a "sluzbova stala provozovna" - za podminek, za kterych svoje podnikani provozujete. Pro sichr...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: já tohle neřeším. Doktorům se vyhejbam. nemam CAS na to aby ze ME někdo udělal pacienta. na zranění by melo stačit nejlevnější cestovní pojištění. pokud jsou na tvoji karticce hvězdičky, tak by na základní a nutné ošetření melo stačit i to. ovsm pak budeš doplacet to co musí platit i místní a samozřejmě nadstandardní věcí

PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    Díky. Já totiž narážím na hromadu protichůdných informací a dost mě to mate :). Jak to máš s nárokem na zdravotní péči?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: kromě Dane za auto platím vše v cr
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    A daně a pojištění platíš v ČR? V Německu nic?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    s tim uctem to nevim, me to proste tak rekla firma, ze to nejde posilat na nemeckej primo, pokud mam cesky zivnostak, ale ceska firma to muze mit jinak, protoze jede podle ceskych zakonu, ale mozna to jen nevi, tak by to chtelo zjistit aby pak nebyl problem s financakem

s tim pobytem, po me nechteli nic nez jen vyplnit udaje a dal sem jim obcanku. ale ten formular je v kazde casti jinny a jak jsem koukal na web jsou i jine podminky, to si budes muset overit na miste. nekde treba chteji smlouvu, nekde podpis majitele na nejaky papir. je to ruzne zkratka.
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    ANDY_WARHOL: Díky moc za info. To že mi peníze musí chodit na český účet je zákon nebo jen nějaký zvyk?

A jak je to s povolením pobytu? Musím něco dokazovat? Jako že mám živnostňák v ČR a že mám nějaký obrat nebo něco takového?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: jediny zadrhel vidim v tom, ze by si si to musel nechat posilat na cesky ucet (fakturovat ovsem muzes nemeckym i ceskym firmam)
    ja mam treba ucet i fio a preposlani penez na nemecky ucet me stoji 2 eura, a je to v podstate hned, pokud to odeslu rano, tak jeste tyz den.
    ja teda fakturuju nemecke, ale oni proste mi neposlou na nemecky ucet penize, proste mam cesky zivnostak, posilaji na cesky ucet.
    ja sem se prihlasil az nedavno, kvuli tomu ze sem potreboval prihlasit auto a prisel mi nejakej papir od financaku, nekde sem se docetl, ze je treba podavat danovy priznani ale nedanis nic. jen ti to zvysuje pripadnou danovou progresi (tedy kdyby si neco vydelal na nemecky zivnostak a musel to danit v nemecku, budes to danit za vyssi dane], danovy system je tu dost slozity a ja do nej jeste neproniknul, takze sam nevim jak to s tim danovym priznanim bude.
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    Ahoj, příští rok se budu stěhovat do Německa a potřeboval bych poradit ohledně některých kroků. Mám český ŽL a rád bych si ho nejen ponechal ale aktivně používal. Moje představa je taková, že bych bydlel v Berlíně a českým firmám posílal eur faktury s německým účtem. Pro mé klienty ani pro finanční úřad to není problém, ale nejem si jist co vše musím podstoupit v Německu. Je mi jasné, že se musím přihlásit k pobytu, ale musím se třeba registrovat na nějaký jejich finančák když platím daně v ČR? A jak je to s povolením k pobytu? Musím si nejdříve zajistit nájem a pak požádat o povolení nebo naopak? Díky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    v cr je totiz levnejsi nez bahn card tady. a ja hodlam jezdit obcas vlakem, protoze bus je nepohodlnej.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    zdar, nevite nekdo, kdyz si poridim v cesku in kartu s rail plus, zda na ni muzu kupovat jizdenky i v nemecku s 25 procentni slevou ? podle me by to jit melo, ale chtel bych vedet, zda to tak skutecne funguje
    TUILE
    TUILE --- ---
    GALTHEA: zkus http://www.wg-gesucht.de/
    a nebo jeste forum mnichov.de (tam se da i najit psolujizda a pripadne s ty lidi celkem pravidelne stykaj, takze se tam daj pripadne navazat nejaky socialni kontakty)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    cau, nekdo Mnichov nebo okoli? Shanim neuspesne podnajem a tak zkousim uz vsude. (ano, v Mnichov-foru uz jsem byla:))
    RODWY
    RODWY --- ---
    cau,nejste nekdo v Duisburg nebo okoli?
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    23. listopad by mohl klapnout i u mě. ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    me to prave vychazi dost pravidelne, ze sem jednou za mesic o vikendu tady v dojclandu sam a mam samozrejme chut neco podniknout, ne ze bych se doma nudil, ale tak zas sem celej den jen zalezlej jak jezevec, kdyz sou tu se mnou holky, tak neco podnikame, jedeme na vejlet a tak, ale kdyz sem sam, tak to je hruza.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    ANDY_WARHOL: 23. listopadu je dost daleko na to, aby to neklaplo ;-D Já jsem pro.

BLUT/MONAT
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    skoda, ja zas budu moct tak az za mesic.
    dva vikendy v mesici totiz sem v cr a vzdy 14 dni je tu se mnou moje rodina, takze to chci byt o vikendu s nimi.
    takze za me mohu az o vikendu kolem 23 listopadu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam