• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    TBC
    TBC --- ---
    Ahoj, nejste nekdo v mnichove a nechystate se v hoizontu rekneme do 10 dnu do Prahy vozem? potreboval byh vzit nejaky krabice, financni odmena jista, diky!
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to by me taky zajimalo :)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    ANDY_WARHOL: Mozna bych dorazil, zalezi kde se bude konat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    takze co ten sraz, dalsi muj vikend bez rodiny tu vychazi na 24 listopadu, to je sobota. predbezne jste s timto datem souhlasili.
    kde to udelame a jak to tedy bude vypadat ? kdo se dostavi ?
    LYSSA
    LYSSA --- ---
    cus, netusite prosim nekdo, kolik se plati na hlidani psu v nemecku? agentury mivaji tak deset euro, ale nevim, nechcu to prestrelit ani na jednu stranu :) dik
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: jak ti rikam, ja sem nic z toho nezaznamenal. byla to jen formalita a vyplneni jednoho formulare.
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    _HABU_: To zní jako plán :)
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    Tedy, na to že máme volný pohyb osob mě začítáne účinně děsit :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    _HABU_: Jen na prihlaseni. nikam jinam sem nemusel. kdy si se hlasil? mozna Ted uz tu nejsme brání jako cizinci. už není potřeba pracovni povoleni.
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    ANDY_WARHOL: Moment, teď mě napadlo, tys jen nahlásil adresu (Anmeldeamt) nebo jsi byl i na cizineckém (Fremdenamt)? Pro přihlášení toho po mě taky moc nechtěli, ale na cizineckém div nedělali výtěr. :-|
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    PAGAN_DARKEN: Možno. Dej vědět bližší datum, abych upravil svůj harmonogram. ;) Zajdem v Heidelbergu na absint do Untere Straße.
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    Hele _HABU_, já budu pár dní před štědrým dnen ve Frankfurtu, co kdybych se za Váma v Heidelbergu stavil? :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    _HABU_: podle me to ma kazde mesto uplne jinak.
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    ANDY_WARHOL: A to jsou mé zkušenosti z Heidelbergu. :) Jak na tom jsou ve skutečnosti v Berlíně, nevím.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    _HABU_: koukám Berlín proti tomu kde ziju já peknej opruz. ME pro přihlášení stačilo vyplnit jeden formulář a dokládat sem nic nemusel. tedy abych byl přesný, musel sem prinyst papír od rozvodu,protože sem Zapoměl datum. kdybych ho tam mel vyplněný asi by po ME nechtěli ani to
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    _HABU_: Díky, něco málo už sem tam vytipoval :)
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    PAGAN_DARKEN: Ahoj Darkene! :)

    Pár rad i z mé strany:

    Pokud máš v plánu v Berlíně jen "bydlet", tak bude hodně záležet u koho budeš přebývat. V Německu stále platí, že pokud zde bydlíš déle jak 3 měsíce v kuse, musíš se přihlásit na místním úřadě. Takže pokud by tě pan domácí naprášil, mohl by z toho být docela průser. Na druhou stranu, pokud by s bydlením podobné problémy nebyly, bylo by pro tebe imho výhodnější se zkrátka nepřihlašovat a být tu "na černo".

    Pokud by ses rozhodl přihlásit, připrav se na tour de Amt. ;) Pro přihlášení potřebuješ německé zdravotní pojištění (české jim nestačí), doklad o bydlení (Mietvertrag) a doklad o příjmech. Jaký doklad o příjmech bys dokládal coby samoplátce, nevím, po mně chtěli pracovní smlouvu, neboť jsem zaměstnanec. Každopádně pokud si v Německu zařídíš zdravotní pojištění, musíš zrušit pojištění v Čechách. A zde mé rady končí, neboť s živnosťákem v DE žádné zkušenosti nemám. Nicméně mám z druhé ruky kontakt na dva česky mluvící bankéře, kteří by tě určitě už někam nasměrovali. Kdyžtak PM.

    Německý bankovní účet - hodně individuální. Některé banky po tobě budou chtít anální sondu, jiným stačí česká občanka nebo pas.

    A když už budeš v tom Berlíně, koukej po barech s dobrým absintem, ať mám přehled i této lokalitě! ;)
    JENNE
    JENNE --- ---
    PAGAN_DARKEN: No v CR mne ucto a dane zivilo, tady, ac nerada, mne pomalu, ale jiste zase zacina zivit, zatim jako zamestnance..
    Osobne tedy radeji nemecky system, funkcni a ne ceskou cochcarnu, ktera funguje, jak se ji zachce, pripadne jak tukas celem..
    Ucto ti muze udelat danar/firma/nekdo na minijob/teilzeit +danar na konci roku, zalezi na objemu.. A ti jsou schopni taky ledasco na Finza. dojednat.

    (a dane by sis udelal sam, pokud tedy mluvime o objemu/slozitosti, jaky zvladate asi v CR - pocitam, ze se v takovem pripade nejedna o nejake mega danarske slozitosti, - jenom to neni otazka "ted, hned", ale az za xx let, kdy uz budes znat, jak to tu funguje.. jakoze treba existuje online Elster sw od Financaku, ktery ti pomerne slusne pomuze podat danove priznani, samozrejme to chce ale uz umet dobre nemecky a trosku nejake poneti mit co vyplnujes..)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: já sem se neprihlasil rok a 3/4. když ME stopli třeba policajti a ptali se ME kam jedu tak sem Rekl, ze tam mam Business a zákazníky. ani sem moc nelhal.
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    ANDY_WARHOL: tzn. neohlašovat pobyt? :) Jen marně přemýšlím jak by to dělali, když je přestupný rok a já strávím v ČR i DE 183 dní přesně :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam