• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    TBC: Dle německé wiki to jde - http://de.wikipedia.org/wiki/Postlagernd

    Max Mustermann
    POSTLAGERND
    12345 Musterstadt
    Musterland
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ADLETA: nejak se to da, ale prej si ve výsledků zas tolik nepomuzes. protože to jde jen u nějaký dražší pojišťovny.sice pak můžeš přejít k levnejsi pojišťovně a už by ti to melo zůstat, ale bylo tam kolem toho moc srani typu notaraky overenyho překladu potvrzeni od tvy Poslední pojišťovny v ČR. tak sem se na to vykaslal a vyhledal si proste nejlevnější na netu, což pro ME vyšel huk24 levný to není, ale to se nedá svitit
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    ANDY_WARHOL: jeste jsem se te chtela zeptat, zda jsi neco nasel ohledne toho povinnyho ruceni...zda je mozny si nechat uznat roky bez nehody a u koho jsi to nakonec vybral?
    TBC
    TBC --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenosti posilat balicek poste restante po Nemecko? jde to, pouzivate? diky za info
    DANAE
    DANAE --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s německým pojištěním, nejlépe se studentským pojištěním? pojedu studovat do Berlína a nevím, jestli se mi vyplatí zůstat u pojištění v Čechách nebo přejít. hradí se z toho všechny zákroky nebo jenom běžné? nemáte doporučení na konkrétní pojišťovny?
    díky :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ADLETA: proto raději zvolím tu televizi
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    ANDY_WARHOL: jo opakovani je super...delam to v praci...ma to ale nevyhodu...pripadam si pak jak male dite, co se uci zvatlat a lide po kterych opakuji si mysli, ze si z nich delam legraci...ale vetsina si uz zvykla...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ADLETA: já když vylez ze střední tak sem uměl německý tak, ze sem si normálně pokecal.ale už je to dlouho. nicmene tak nějak rozumím a i bych mluvil, spis mam problém s tim to artikulovat. tak sem vymyslel ze si budu pouštět Německou Telku a opakovat po nich. taky by mi to bylo lito.
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    ANDY_WARHOL: podobnou situaci jsem mela v holandsku, tam anglicky mluvili i na uradech...jenze jsem po skoro dvou letech odjela bez znalosti holandstiny a bylo mi to docela lito...takze ted jsem to vzala jako ponauceni a hned jak jsme prijeli do nemecka, tak jsem zacala na nemcine pracovat...je to teda narocny, ale clovek do toho musi neco dat...nebo ne?
    EPOMI
    EPOMI --- ---
    ADLETA: Díky moc!
    ANDY_WARHOL: .) tak němci všichni (mladší) umí anglicky dobře, takže chápu že to neni problém, když to nevyžaduje práce tak pak už asi nic.
    DNAPORTRETY
    DNAPORTRETY --- ---
    Zdravím. Napadla mě myšlenka, že bych mohl zajet do Německa pro nějaké kvalitnější potraviny, udělat hromadný nákup a dovést to lidem do Prahy.
    Vyrobil jsem na rychlo e-shop (http://www.nakupitel.cz)

    a chtěl bych nabídnout možnost hromadného nákupu nejen studentům v okolí kolejí na Praze 6 - Dejvicích, ale i dalším.

    Byl by zájem i zde?

    Víte o někom, kdo by měl zájem?

    Po domluvě je možné dovést cokoliv z Německých obchodů, ne jen to, co je v e-shopu.

    co si o tom myslíte?

    Díky za Váš názor.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to já sem příkladný rekordman. v Německu sem dva a pul roku a německý se sice domluvím ale hodně těžce. rozumím docela ale mluveni je problém. mluvím anglicky a ta němčina i když si to v Hlave sesumiruju mi z pusy nejde
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    EPOMI: do KFC mi stacila znalost A1-2 ale umela jsem anglicky takze se se mnou meli aspon jak domluvit...

    kurz pro cizince by snad nemel byt problem sehnat...

    urcite zacni oprasovat at nemusis nastupovat do kurzu pro zacatecniky...to by byla skoda casu a penez vzhledem k tomu ze ty veci uz znas...podle me bys mela urcite nastoupit rovnou na A2...tam to teprve zacina byt zajimave...
    EPOMI
    EPOMI --- ---
    Přátelé! Mam od září možnost výhodného bydlení v Regensburgu (v Řezně, ať nejsem germanizátor.)) a zvažuju využít tuhle šanci k oprášení mojí základoškolský němčiny a zároveň k rozšíření mýho maločeskýho pohledu na svět. Ráda bych si našla práci jako pokojská/uklízečka/tojejedno, a po večerech chodila třeba na kurzy nj.. Nemá někdo podobnou zkušenost z posledních let? Jakou by jste doporučili nejnižší možnou úroveň němčiny na odjetí? Existují nějaké kurzy pro cizince?
    (pokud se ptám debilně, omlouvám se, ale musím se do konce dubna roznodnout, tak prvně píšu sem)
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    JUWELIUS: Však ano, během jara bych to chtěl mít z krku. V jakém kraji se mimochodem nacházíš? V BW to u každého vypadá jako že času hafo...

    Ostatním jen pro informaci: Pokud se chcete uvázat do svazku manželského, abyste se dostali do "příjemější" daňové skupiny, počítejte s tím, že vaše drahá polovička se bude muset v DE přihlásit, neboť pokud zůstane v ČR, jste pro Němce stále svobodní. ;)
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    _HABU_:
    no nevim. Ja si pokazde radeji zavolal na financak a rekl, ze je budu odevzdavat pozdeji, pokud tomu tak bylo. V opacnem pripade Te budou urgovat postou.
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    ahoj, mam dotaz ohledne pracovniho prava...nevite nahodou nekdo zda by se melo pocitani kasy pred a po pracovni dobe zapocitavat do pracovni doby?

    Dekuji
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    _HABU_: ja delam oficialne v cr, takze jim hodlam poslat akorat ze sem danil v cr a nazdar.
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    Když už jsem se na to zeptal, tak rovnou k daňovému přiznání taky přispěji. Na germany.cz jsem se dočetl, že pokud je člověk svobodný a bezdětný, tak není povinen daňové přiznání podávat. Na to bych se ale moc nespoléhal, takže časem se budu muset prokousat stránkami www.elster.de, kde lze podat přiznání elektronicky. Každopádně v práci (SAP, BW) jsem byl uklidněn, že tady se s daněmi nespěchá... klidně to můžu nechat i na srpen... září.

    V ČR jsem v roce 2012 pracoval od ledna do konce září. Říjen až prosinec už v Německu. Tudíž jsem vypracoval daňové přiznání za měsíce 1 až 9 pro český finančák a to německé budu řešit později...
    MAJJA
    MAJJA --- ---
    Ahoj jedem do Mnichova z Prahy a zpět 8.3. - 10.3. kdyby někdo chtěl jet s námi prosím info do pošty, máme volné 2 místa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam