• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    jj, kdyz to clovek kupuje dost s predstihem, jsou tam ty 29e ceny automaticky, ale nejni jich moc
    (tentkrat kdyz zavedli tu linku psali, ze ty 29 jsou jen zavadeci ceny - aneb naucit kunsafty pouzivat ten spoj)

    jinak autobusovy linky napric nemeckem existujou, spojujou hlavni mesta (frankfurt, hamburg, mnichov, atd) a vetsinou se tam daj najit opravdu levny jizdenky (ted nevim konkretni firmy, ale staci se imho zeptat v praci, nemci o nich vetsinou vedi)

    ale ja kdyz si predstavim ty zacpy vsude, tak radsi jedu vlakem

    nebo ta mitfahrzentrale / mitfahrgelegenheit - ta funguje spolehlive a za dobry ceny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAVEBOY: tohle sou zbytecny tanecky, staci kdyz mesic predem kupujes a rovnou ti tam tech 29 euro naskoci a to nejen z norimberga, ale tady z wachtersbachu co mam kousek...
    jenze ty slevy ubejvaj a ubejvaj
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    _HABU_: Hehe, no já si nedokážu představit, že bych po dni strávenym u počítače ještě měl náladu hrát doma na počítači hru, ve který člověk hackuje cizí počítače :-D

    UNDERWORLD: Hele s tim vlakem je to trošku jinak - pokud existuje aktuální sleva, tak ti tam v druhym sloupci ukážou i "Normalpreis", což je běžná cena bez slevy, aby tě ohromili, jak moc zlevnili (přičemž slevy se měněj často ze dne na den).

    Jinak výhodný nabídky jsou trošku zastrčený - u hledání spojení musí čéék vlevo nahoře zvolit záložku "Sparpreis Finder" a pokud cestuješ do/ze zahraničí, tak ťuknout na link "Start oder Ziel außerhalb Deutschlands" co je hned pod polema "von...nach". Pak do toho formuláře musí člověk ještě zadat věk cestujících (kvůli slevám) a taky opsat kód z obrázku (aby si na to nemohly cestovky a jiný vykukové programovat roboty). Někdy se dá takhle sehnat spojení přes celý německo ICE do 40 € anebo ICE do Norimberka a odtamtuď Deutsche Bahn-ExpressBus na pražský Hlavní nádraží i za 29 nebo 39 €...!

    Jinak v Německu zapomeň na autobusy - na vnitrostátní spoje má monopol Deutsche Bahn a teprve v posledních letech povolili pouze několika dopravcům autobusový linky, který spojujou vícero německejch letišť napříč. Pokud tě zajímaj mezinárodní spoje, vygoogli si internetovej portál toho konkrétního autobusovýho nádraží do/ze kterýho chceš ject a tam ti ukážou minimálně odjezdovou tabuli (kde jsou i kódy konkrétních dopravců) a na některejch nádražích i něco víc s vyhledáváním.

    VIEL/SPAß
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    UNDERWORLD: Pokud Ti jde o cenu, tak doporučuji http://www.mitfahrgelegenheit.de/ - mezinárodní obdoba autostopu. (anglická verze included)

    Vlakem moc nejezdím, ale ty rozdílné ceny bych si vysvětlil předprodejí. Lístek bude levnější, když si jej koupíš s týdenním předstihem. Dražší varianta je nákup na místě.
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    Prosim poradte ohledne cestovani v Nemecku. Jsou levnejsi autobusy nebo vlaky? Nemate odkaz na nejake stranky kde maji jizdenky, neco jako v CR student agency.
    Dival jsem se na stranky deutsche bahn a treba jsem vubec nepochopil jak to je s cenama, zadal jsem odkud a kam a nabidne to dve rozdilne ceny napr. 22/44 euro. Ale nevim jak tedy ziskat tu nizsi a jestli to staci koupit az na nadrazi.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    nekdo v Hamburgu?
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    Btw. nepaříte někdo v okolí Mannheim/Heidelberg Ingress? :) Dostal jsem se to SAPí skupiny, kde to docela žerou a samotného mě to docela chytlo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SOCIOLOZKA: nápis mi do posty nějaký info o tobě. pracuju ve firmě asi 40 km od fr směrem po a66. mužů na tebe předat kontakt, třeba budou někoho jako ty potřebovat. ale to Nevím. jen předám kontakt.
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    Ahoj, možná je to otázka úplně mimo. Ale hledám práci ve Frankfurtu nad Mohanem a okolí, tak se chci zeptat, jestli někdo o něčem nevíte. Díky
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    je neco v Düsseldorfu, co bych si nemel nechat ujit? Budu tam pristi tyden na sluzebce, tak kdyby tam nahodou stalo neco za to.. ;]
    DANAE
    DANAE --- ---
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    DANAE: Hele co já vim, tak se v Německu platí za to samý pojištění víc peněz než v ČR... proto si tady kočka nechala vystavit pouze ten glejt a platí si dál pojištění v ČR (a je u VZP). A já jsem se z českýho systému naopak úplně odhlásil a platim tady z vejplaty.

    SOLIFUGA: No s těma zkušenostma je to různý... to, co říkáš, jsem slyšel taky (je pravda, že spíš v jižních státech EU), když jsem ale cca před třema rokama vezl na lyžařskym zájezdu kluka s lehkym otřesem mozku v Rakousku do nemocnice, tak všechno bylo naprosto korektní a bez problémů....

    LIEBE/GRÜßE
    SOLIFUGA
    SOLIFUGA --- ---
    DANAE: A prosim te kde jsi tyto informace vyhledala o tom pojisteni? Ja sice konkretne s nemeckem nemam nic spolecneho, ale tyka se to cele EU a treba ve spanelsku na zadnou karticku nehledeli a platili jsme dost tucny ucet za akutni lekarske osetreni, to to pak mas dostavat zpetne z ceske pojistovny? Ja tedy pro upresneni nejsem ani pojistenec CR ale FR ale to je jedno, spis premyslim jak by se ceska pojistovna tvarila na tu sumu a zda by ji proplatili, ve Francii by mi to cele neproplatili a beztak je okolo toho trak obrovska byrokracie a prace ze se do toho ani nebudu poustet, ale jen bych si pro zajmavost chtela porovnat podminky v CR, diky...
    DANAE
    DANAE --- ---
    RAVEBOY: tak ta tvoje pojišťovna vypadá na nějakou soukromou. vyjde to nastejno, když si to zajistím u státní německé pojišťovny? na VZP stránkách je o tom houby..
    české pojištění je snad úplně na všechno, kromě chemoterapie a úhrady za nějakou extra péči (u zubů třeba korunky, můstky atp.). turistický mód asi ani nedosahuje všech služeb, které mi můžou být díky běžnému pojištění hrazeny, takže ve výsledku nemá smysl si to pořizovat.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    DANAE: Jo, pochopilas to správně - místní doktoři maj smlouvy samozřejmě jenom s místníma pojišťovnama... každá pojišťovna má na každý svojí pobočce seznam všech pojišťoven ve všech zemích EU, se kterejma už někdy dělaly byznys... u tý mojí (Barmer GEK) jsem pro ČR našel všech šest nebo sedum největších českejch pojišťoven. Když tam neni, tak si to musej vždycky ještě nějak vyclearovat, jinak to stačí na to, aby ti dali glejt, že jseš v Německu zastupovaná jima... dokonce ti daj i vlastní kartičku pojištěnce, když budeš chtít. Česká kartička pojišťovny ti samozřejmě platí na všechny případy nutný první pomoci i bez toho.

    Turistickej mód bez cestovního pojištění. Hodně českejch pojišťoven (obzvlášť když je čéék student) ti v rámci český kartičky v zahraničí hradí kromě první pomoci a asistence i pár věcí navíc (např. úrazy při sportu). Já měl tohle například u ISIC karty...

    ALLES/KLAR
    TERKAS
    TERKAS --- ---
    Ahoj,
    v pátek se chystám jet do Essenu a ubytování máme zařízený v Kasselu. Nikdy jsem tam nebyla, tak bych chtela omrknout město. Bohužel moc času nebude, tak bych se chtěla zeptat, zda nemáte nějaký typy, co musíme bezpodmínečně v Kasselu videt/ochutnat/zkusit :-) ? Díky
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    palec hore Lewandowskemu ((:
    DANAE
    DANAE --- ---
    RAVEBOY: ahoj. už jsem se informovala u VZP, stačí mi jenom potvrzení od ministerstva, že moje škola je na stejné úrovni jako VŠ v česku a prodlouží mi normální pojištění. na modrou kartičku by mě měli vzít všude v EU, takže i v Německu, se stejnými možnostmi jako mají místní. takže to nakonec vidím na tuhle možnost..
    "smlouva o zastoupení" - to jsem už taky četla, ale nechápu důvod. funguje to tak, že cokoliv, co se mi bude hradit z pojištění uhradí německá pojišťovna, se kterou má doktor smlouvu (nebo se kterou já mám teoreticky tu smlouvu o zastoupení?), pak se to pošle na mojí pojišťovnu a ona to té německý proplatí. že by za to proplácení německé pojišťovny něco inkasovaly?
    turistickej mód? jakože cestovní pojištění? to je zbytečně drahé a moc výhod to nepřináší.
    o 400E brigádách a o germany.cz jsem už slyšela, i tak děkuju :)
    TBC
    TBC --- ---
    _HABU_: diky, otestuju a dam vedet
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    DANAE: Čau. Moje kočka je tady v Německu a používá tady klasický český pojištění v turistickym módu (tj. jednou za tři měsíce se musí vrátit), ale ještě když tu studovala (přes ERASMUS), tak univerzita jako taková vyžadovala něco na princip "smlouvy o zastoupení", tj. čéék musel jít se svojí kartičkou evropskýho zdravotního pojištění do libovolný německý pojišťovny (vždycky, když je zápis do novýho semestru, tak okolo kroužej davy hladovejch pojišťováckejch vlků), a proti kopii kartičky a podpisu dostal relativně krátkou smlouvu, kterou pak odnesl jako součást dalších dokumentů na studijní oddělení univerzity.

    A pokud tě zajímaj i studentský brigády, tak do 400€ měsíčně neplatíš žádný daně.

    Spousta věcí se dá vyčíst i tady (ty věci, co já znám, se mi zdaj bejt aktuální, akorát občas jsou tam ještě nesmazaný pokyny z doby, kdy ČR byla kandidátská země EU nebo měla omezenej vstup na pracovní trh):
    http://www.germany.cz/mkportal/modules/wiki/index.php/Kategorie:Finance_v_N%C4%9Bmecku
    Kategorie:Práce v Německu – Wiki
    http://www.germany.cz/mkportal/modules/wiki/index.php/Kategorie:Pr%C3%A1ce_v_N%C4%9Bmecku

    VIEL/SPAß
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam