• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    EFESH
    EFESH --- ---
    Berlin....

    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    PAGAN_DARKEN: nacku 570, protestujicich 6500, cajtu 3000, viz.
    Tausende protestierten friedlich gegen Rechtsextreme | Wolfsburg | Wolfsburger Nachrichten
    http://www.wolfsburger-nachrichten.de/...-protestierten-friedlich-gegen-rechtsextreme-id1026271.html
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    FLEGMA: a kolik jich tam bylo?
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    Dneska jsme ve Wolfsburgu meli pochod nacku, mesto vzhuru nohama jak po teroristickym utoku, prehrazeny silnice, jeden Polizeini anton vedle druhyho, tisice protestujicich s antinazi transparentama, mazec. Ze to v roce 2013 jeste nekoho bavi, hrat si na nacka...
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    PROMETHEA: Jsem v Hannoveru
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    _HABU_: no já jsem mezitím našel ještě jinej a hlavně jsem taky našel možnost objednat to z německa přes ebay. a do třetice jsem snad našel někoho i v německu :-) a nakonec musím dodat, že je to batoh na ultra traily, takže spíš batůžek..

    Každopádně původně jsem chtěl:

    Lafuma Ultra Trail 3
    http://www.allgaeu-panorama-marathon-shop.de/laufrucksaecke/lafuma-ultra-trail-3.php

    ale teď chci:

    SPEEDTRAIL 5 BACKPACK - Lafuma English
    http://www.lafuma.com/en/innovation/speedtrail-5-backpack/

    A to už je definitivní varianta a dál už nehledám :-)
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    MARTENX: Hoď link, když se bude líbit, tak ho koupím. ;) Taky sháním batoh. 8-)
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    Ahoj, nejezdíte tady někdo prosím častěji do Německa? Nebo tam někdo přímo nežijete? Vybral jsem si na netu batoh, který se u nás neprodává, ale v Německu třeba ano. Bohužel tam nikoho neznám, německy umím velmi bídně a tak si tady vymýšlím jak ho dostat k sobě domů..
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    RAVEBOY: Naopak! Ingress člověka donutí právě jít ven do města, případně potkávat nové lidi. :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    jj, kdyz to clovek kupuje dost s predstihem, jsou tam ty 29e ceny automaticky, ale nejni jich moc
    (tentkrat kdyz zavedli tu linku psali, ze ty 29 jsou jen zavadeci ceny - aneb naucit kunsafty pouzivat ten spoj)

    jinak autobusovy linky napric nemeckem existujou, spojujou hlavni mesta (frankfurt, hamburg, mnichov, atd) a vetsinou se tam daj najit opravdu levny jizdenky (ted nevim konkretni firmy, ale staci se imho zeptat v praci, nemci o nich vetsinou vedi)

    ale ja kdyz si predstavim ty zacpy vsude, tak radsi jedu vlakem

    nebo ta mitfahrzentrale / mitfahrgelegenheit - ta funguje spolehlive a za dobry ceny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAVEBOY: tohle sou zbytecny tanecky, staci kdyz mesic predem kupujes a rovnou ti tam tech 29 euro naskoci a to nejen z norimberga, ale tady z wachtersbachu co mam kousek...
    jenze ty slevy ubejvaj a ubejvaj
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    _HABU_: Hehe, no já si nedokážu představit, že bych po dni strávenym u počítače ještě měl náladu hrát doma na počítači hru, ve který člověk hackuje cizí počítače :-D

    UNDERWORLD: Hele s tim vlakem je to trošku jinak - pokud existuje aktuální sleva, tak ti tam v druhym sloupci ukážou i "Normalpreis", což je běžná cena bez slevy, aby tě ohromili, jak moc zlevnili (přičemž slevy se měněj často ze dne na den).

    Jinak výhodný nabídky jsou trošku zastrčený - u hledání spojení musí čéék vlevo nahoře zvolit záložku "Sparpreis Finder" a pokud cestuješ do/ze zahraničí, tak ťuknout na link "Start oder Ziel außerhalb Deutschlands" co je hned pod polema "von...nach". Pak do toho formuláře musí člověk ještě zadat věk cestujících (kvůli slevám) a taky opsat kód z obrázku (aby si na to nemohly cestovky a jiný vykukové programovat roboty). Někdy se dá takhle sehnat spojení přes celý německo ICE do 40 € anebo ICE do Norimberka a odtamtuď Deutsche Bahn-ExpressBus na pražský Hlavní nádraží i za 29 nebo 39 €...!

    Jinak v Německu zapomeň na autobusy - na vnitrostátní spoje má monopol Deutsche Bahn a teprve v posledních letech povolili pouze několika dopravcům autobusový linky, který spojujou vícero německejch letišť napříč. Pokud tě zajímaj mezinárodní spoje, vygoogli si internetovej portál toho konkrétního autobusovýho nádraží do/ze kterýho chceš ject a tam ti ukážou minimálně odjezdovou tabuli (kde jsou i kódy konkrétních dopravců) a na některejch nádražích i něco víc s vyhledáváním.

    VIEL/SPAß
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    UNDERWORLD: Pokud Ti jde o cenu, tak doporučuji http://www.mitfahrgelegenheit.de/ - mezinárodní obdoba autostopu. (anglická verze included)

    Vlakem moc nejezdím, ale ty rozdílné ceny bych si vysvětlil předprodejí. Lístek bude levnější, když si jej koupíš s týdenním předstihem. Dražší varianta je nákup na místě.
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    Prosim poradte ohledne cestovani v Nemecku. Jsou levnejsi autobusy nebo vlaky? Nemate odkaz na nejake stranky kde maji jizdenky, neco jako v CR student agency.
    Dival jsem se na stranky deutsche bahn a treba jsem vubec nepochopil jak to je s cenama, zadal jsem odkud a kam a nabidne to dve rozdilne ceny napr. 22/44 euro. Ale nevim jak tedy ziskat tu nizsi a jestli to staci koupit az na nadrazi.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    nekdo v Hamburgu?
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    Btw. nepaříte někdo v okolí Mannheim/Heidelberg Ingress? :) Dostal jsem se to SAPí skupiny, kde to docela žerou a samotného mě to docela chytlo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SOCIOLOZKA: nápis mi do posty nějaký info o tobě. pracuju ve firmě asi 40 km od fr směrem po a66. mužů na tebe předat kontakt, třeba budou někoho jako ty potřebovat. ale to Nevím. jen předám kontakt.
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    Ahoj, možná je to otázka úplně mimo. Ale hledám práci ve Frankfurtu nad Mohanem a okolí, tak se chci zeptat, jestli někdo o něčem nevíte. Díky
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    je neco v Düsseldorfu, co bych si nemel nechat ujit? Budu tam pristi tyden na sluzebce, tak kdyby tam nahodou stalo neco za to.. ;]
    DANAE
    DANAE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam