• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    JENNE
    JENNE --- ---
    SEJDA: normalne pres google.de , vypadnou recepty na chefkoch.de, lecker.de, kochbar.de atd ..podle oblibenosti receptu uz uvidis, co je jedly a co ne :))
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SEJDA: recepty byvaji vzdy jednoduche. Cokoliv najdes v lednici i mimo ni nahazej do hrnce, povar a posyp Curry. Obcas zasnu co dokazou zkombinovat dohromady a ty netradicni suroviny, pravdepodobne nebudou az tak tradicni ani pro nemce..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Znate nejaky dobry server, na recepty nemeckych specialit? Ne ze bych si v tom nejak liboval ale obcas mi do oka padne v supermarketu nejaka ta netradicni surovina ..

Nebo jak upravujete Kassler Nuss Schinken? Hadam, ze klicem bude Vareni (resp. Duseni v alobale) na hodne vysoke teploty ..
    TBC
    TBC --- ---
    Tuhle sobotu jedu z Prahy do Berlina vecer zpet (Liberec, v nedeli LBC - Pha), mohu vzit 1-3 osoby i s nejakou bagazi, nebopripdne i neco odvest privest po dohode atd... za prispevek na palivo, do posty..
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    ROBERT_MOST: Kámoše z Bádenska jsme před třema rokama naučili "Jsi krásná, kočičko" a umí to doteď ;-)))

KOTSCHITSCHKA/RB
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    KROJC: muj šéf zas umí "počkaj" a "stará ponožka" :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KROJC: skoda, ze se bavori nenauci alespon nemecky.
    KROJC
    KROJC --- ---
    KURZWEIL: Parádní.Škoda že se bavoři nenaučí alespoň pozdravit česky.Vlastně kolega mi při odchodu občas říka "dobraden!".
    TAARA
    TAARA --- ---
    KURZWEIL: pekny obrazky :) a co konverzace? :)
    KURZWEIL
    KURZWEIL --- ---
    Tak jsem konečně dokončil svůj velký projekt učebního programu němčiny, co tomu říkáte?
    Tady je video: http://bit.ly/trailer_Moritz
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    RAVEBOY: myslim, ze je to stejne jako v CR, mas slevu z dane z prijmu na poplatnika, tim ze jsi pracoval jenom cast roku, ti tak byla zapocitana defakto mensi cast slevy, na kterou mas ale narok na celou, i kdybys pracoval snad jediny den. Uplne stejne to bude i v CR. Snad jsou tim oceneny vydaje, ktere mas spojene s nezbytnymi castmi zivota. V pripade pobytu v jednom state, je to ocividnejsi, pri stehovani zjevne vyuzivas sluzeb ve vetsi mire.

Na danove zalezitosti je nejlepsi se obratit na ucetni/ucetni firmy, ktere se tim zabyvaji. Vratka dane bude vyssi uz jenom proto, ze ma kazdy narok na snizeni zakladu dane o uznatelne dojizdeni, bez ohledu nato, ze jsi chodil do prace pesky atd.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Zdar. Poradíte mi někdo s vracením daní, když jsem se přestěhoval z BRD zpět do CZE? Já jsem vlastně ani úplně nepochopil, proč se daně vracej (vždyť za ně přece stavěj silnice a platěj státní zaměstnance, který "pro mě" pracovali, když jsem tam bydlel), ale jak se to teda dělá? Byl jsem v německu jako zaměstnanec čtyři roky...

DÍX/RB
    KROJC
    KROJC --- ---
    TAARA:Pivo dobrý. Mně dostal bleší trh na parkovišti olympijského stadionu.
    TAARA
    TAARA --- ---
    Prijedte na Oktoberfest 19.9.-4.10.2015 trocha uzitecneho infa :)
    182. Oktoberfest - 19.9.-4.10.2015
    http://www.mnichov.de/forum/index.php?topic=22994
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Kdybyste nekdy resili jak odstranit fleky po ovoci (boruvky, rybiz, tresne, cervene vino a spol): Gallseife
    Himbeerflecken auf hellen T-Shirts..., wie entfernen? | Haus & Garten Forum | Chefkoch.de
    http://www.chefkoch.de/forum/2,27,683857/Himbeerflecken-auf-hellen-T-Shirts-wie-entfernen.html
    JEUX
    JEUX --- ---
    jakou by jste pls doporučili android app na vyhledávání free wifi v Německu? (idealne s offline databazi) danke
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Nejedete náhodou někdo do Regensburgu ted někdy? Potřeboval bych tam hodit menší krabici s potisklýma trikama pro kamaráda. Nestíhám už žádnou poštu a UPS za šest tisíc je palba jako kráva. Díky. Zadarmo to nechci.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja delal v nemecku na ceskej zivnostak a to byla pohoda...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: co znamena "mene, nez je treba na to, aby se to danilo" ?? na financaku se muzes prihlasit jako kleinunternehmer, ale to neznamena, ze "nedanis", ale ze nepocitas "Umsatzsteuer".
    -rekla bych, ze budes rok 2015 danit v Nemecku, ale v tomhle se nevyznam, v Cechach jsem nikdy danovy priznani neodevzdavala
    - celkove je prace na zivnostak celkem vopruz (nejen s danema, psanim faktur, nemas duchodovy, zdravotni si musis platit sama…) takze doporucuju se i na tenhle malej projekt nechat zamestnat (jasne, neuvidi to radi, ale tobe to usetri cas a energii)
    kdyztak posta
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    JEUX: Tak jak jsem se prave dozvedel, ze na kase i v automatu lze Sparangeboty kupovat taky za stejnou cenu jako na internetu, samozrejme s predstihem. Jinak kdyz nestihnes koupit dopredu, tak platis na kase plnou cenu beze slev = normal Preis. Priplatek je jenom kdyz kupujes jizdenku az u pruvodciho ve vlaku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam