• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    Tvl. to jsem v tom Magdeburgu sam???
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Startseite | Deutscher Evangelischer Kirchentag
    https://www.kirchentag.de

Nechystáte se někdo, docela o tom uvažuji. Potkala jsem pár lidí, co letos byli a i když nejsou věřící, byl to prej i dobrej jazykovej kemp :)
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    DOMNICK: uz tam bohuzel nejezdim..
    KROJC
    KROJC --- ---
    Pod Lipskem jsou hezký jezera.Jen pozor na FKK pláže.Není na co koukat.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    ahoj, nevím jestli to sem patří, ale jedu přes Německo do Polska., tedy po trase Dresden - Berlin - Anklam, a hledám po trase nějaké slušné kempy k přenocování. Jedu s dětmi, takže vítána pěkná místa, jezera, koupání atd. Víte o něčem, případně doporučíte www databázi? Díky.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DREWDER: rekapitulace .. nemci se deli na 4 skupiny
    1) maji zabanovany torrent
    2) plati vypalne
    3) plati pravniky, kteri je brani pred vypalnym
    4) zahazuji pokusy o vypalne do kose

Mam za to, ze vsichni jsou stejne uspesni .. jestli to je fakt od osoudu, at zvedne telefon, a zavola na mistni soud a overi si to .. fakticky je soud povinen poslat upozorneni, at se podobneho cinu nedopousti a az po 2. nevyslesenem upozorneni(tj. 3x a dost) posila az 800 € pokutu, myslim, ze se zakon jeste nezmenil, a ani si nedovedu predstavit, proc by ta pokuta mela byt za torrent vyssi.
    STOW_AWAY
    STOW_AWAY --- ---
    DREWDER: pokud kamarad umi nemecky tak sepsany je to tady, celou castku platit nemusi ale pravnik neco stat bude
    Filesharing Abmahnung: So reagieren Sie richtig!
    https://www.e-recht24.de/artikel/tauschboersen/6716-filesharing-abmahnungen.html
    TAARA
    TAARA --- ---
    DREWDER: ahoj trochu filtruj, uz se to tu resilo tak pred rokem :) Uz si nevzpominam jak to tady resili jini, ja bych zaplatila a nestahovala :)
    DREWDER
    DREWDER --- ---
    Ahoj,
    nevím jestli to sem úplně patří ale mám dotaz. Kamarád žije v Berlíně a stáhnul si přes torrenty pár dílů nějakého seriálu. Dnes mu přišel dopis od soudu, že je povinen zaplatit přes 1000 euro právě kvůli ilegálnímu stahování (jsou tam ip adresy, jména těch epizod atd.) Nevyzná se někdo v tomhle odvětví německého práva? Dá se to nějak vyřešit bez zaplacení té částky? Předem děkuji za všechny odpovědi!
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    JAFMAN: Ahoj, já jsem tady už dlouho...
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    Není někdo v městě Magdeburg jako já???
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SKATEMURAI: tusim ze dobrovolne zdravotni pojistne je cca min 600€ u verejnych pojistoven, u privatnich se spoluucasti cca 300€.
    O minimalnich socialnich odvodech nemam ani paru.
    Celkove si myslim, ze pokud nejsi schopny si to sam dohledat, mel by sis najmout ucetniho&ekonomickeho poradce v jedne osobe, protoze zakonu, ktere si budes muset nastudovat je mnohem vice. Ze se rika, ze je podnikani v Nemecku snazsi neznamena, ze tu nemusis studovat a dodrzovat stohy nemecky psanych zakonu.

Co se tyce CR, neni mozne byt OSVC a zaroven pobirat davky v nezamestnanosti, tedy by slo o podvod. Co myslis ty?
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    VOY: ja myslim, ze pendler neni definovan ani tak tim, jak casto jezdi domu, ale kde ma tzv. "centrum zivotnich zajmu", napr. rodinu, stale bydleni, atd. Co si pamatuji z nejakych prirucek, tak standardni priklad pendlera je prave nekdo, kdo se na vikendy vraci "domu".
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    VOY: Jo jednou, zrovna když jsem byl v čr, tak jsem byl v soukromý zubařský klinice a platil cash. V Německu mi to v AOK bez keců proplatili.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    VOY: Myslim, ze narok na to mas. Domluv se s pojistovnou. To ze prespavas v Berline jeste neznamena ze v cechach nebydlis...
    VOY
    VOY --- ---
    Prijde mi, ze je tam velka moznost vykladu v tom jestli uz clovek jezdi dostatecne, aby ten narok mel. Je to ze musim jezdit jednou tydne? Jednou za 14 dni? Trikrat do mesice?
    VOY
    VOY --- ---
    Ok, tak to ja asi nejsem. Nicmene bydlim v Berline a mam byt v Praze, kam pravidelne jezdim. Nevim co bych musel udelat, abych TK presvedcil, ze na tu ceskou karticku mam narok. Jako pendler bych se mel kvalifikovat i kdyz jezdim do CR o vikendech, ne?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SEJDA:
    z odkazu:

Přeshraničním pracovníkem se rozumí osoba, která pracuje na území jednoho členského státu a na území jiného členského státu Evropské unie bydlí. Nárok na plnou zdravotní péči má v obou státech.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SEJDA: Ano to mam:) AOK a OZP.

Na zaklade Formulare S1 my byla postou zaslana Ceska karticka zdravotni pojistovny, z toho duvodu, abych mohl vyuzivat sluzeb ceskych zdravotniku bez omezeni.

V praxi to plati tak ze zajdu k doktorovi, ten mi udela klystyr ja mu za to ukazu karticku zdravotni pojistovny. On ukon zapise na prislusnou pojistovnu (v tomto pripade 207) a dale se o to nestara. Ja neplatim na miste nic. Pojistovne 207 prijde pozadavek od doktora ze ma proplatit ukon a ona ho i proplati, pak to preposle AOK u ktery Sem pojistenej a kde si i platim a po ty si to pak uctuje. A vsichni jsou spokojeni a ja mam streva jak ze skatulky.

Registrace přeshraničního pracovníka, který pracuje v členském státě Evropské unie, bydlí v České republice - Životní situace - Portál veřejné správy
    https://portal.gov.cz/portal/obcan/situace/224/228/4797.html

Ta S1 slouzi prave k tomu abys mohl cerpat zdravotni peci ne jen v pripade urgentni zdravotni pece, ale i preventivni prohlidky a jine dalsi super cupr cinnosti!
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ENDREW: tak to jsem jelen, psal jsi "Mam dve karticky zdravotni pojistovny jednu ceskou a jednu nemeckou"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam