• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SEJDA: Koukam, ze mas docela prehled, tak to zkusim taky.
    Nejak jsem se nepohodl se svou bankou a oni mi zrusili ucet. Duvodem bylo vetsi mnozstvi eur v hotovosti vlozenych na muj ucet. Jelikoz jsem mel ucet u Comdirectu (clen skupiny Comerzbank) provedl jsem to primo na prepazce u Comerzbank. Pri vkladani na ucet vetsiho obnosu nez 15tis€ zu musis dokladat puvod penez. Coz je pochopitelne a to jsem take dolozil. V chvili kdy prachy pristali na ucte sli hned na ceskej ucet. Nacez me banka vyzvala (comdirect) abych opet dolozil puvod penez. Nacez jsem Jim slusne odepsal, ze jsem ho jiz musel dokladat na prepazce, coz je pochopitelne, ale nevidim duvod proc bych tak musel cinit znovu. Navic po me chteli duvod prevodu do CZ. Coz jsem dolozit odmitl, protoze dle Meho nazoru to muze byt bance uplne fuk. Napsal jsem Jim ze pokud maji podezreni na nekalou cinnost at to nahlasi prislusnym Organum, ale jim odmitam posilat jakekoliv informaci o svych financnich transakcich.
    Nacez mi prisel dopis s vyadrenim ze k nasledujicimu mesici Vam bude ucet zrusen. Cert vem ucet, na Tom mi vubec nezalezi. Spis mi jde o to, jestli bude nekde na Shufe nejaky zaznam, mi znemoznujici zalozeni si dalsiho uctu nekde jinde?.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SM3: ten koho hledas se jmenuje Steuerberater :)
    SM3
    SM3 --- ---
    Jedu do Nemecka na pracovni zaskok, kdyz vse bude v pohode, tak bych jezdil treba 1x mesicne na 1-2tydny nebo 1x za 2mesice na 2-3tydny.
    Vse normalne na smlouvu a priznane. Vse za me odvedou dane/pojisteni/duchod apod.
    Zdravotni si platim v CR a nejsem nikde zamestnan na stalo. Danove priznani podavam v CR, tam mam take trvalou adresu.
    O co si pak muzu v Nemecku zazadat zpet? Je neco co nemusi za me odvadet a tim mi navysi vyplatu? Pripadne to sporeni na duchod lze stradat dohromady i z kratkodobych zaskoku a pak ziskat po odpracovanych 5 letech duchod a nebo bych musel byt zamestnan stabilne?
    Diky za info!
    AMYMAL
    AMYMAL --- ---
    SEJDA: perfektni, diky za dobry zpravy
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AMYMAL: Schufu klidne pozadej o vypis, najdi si nainternetu predlohu, kde se zminuje ten spravny zakon, podle ktereho o to mas narok zadat 1 za rok zdarma.
    Dotaz na DB bych neriskoval, mohla bys tim probudit nejakeho advokata-vymahace.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AMYMAL: mam za to, ze pokuty jsou promlcene po 2 nebo po 5 letech ..
    Co se tyce nelegalniho drzeni a pasovani marihuany (jedno jestli jsi to mela rozdrobene v kabelce, nebo v celku v prdeli), je pokuta 0 €, pokud slo o prvni prohresek. Budes pravomocne odsouzena, tusimze z rejstriku trestu je automaticky vymazano po 2 letech.
    AMYMAL
    AMYMAL --- ---
    Zdravim, mam na vas dotaz. Zhruba dva roky zpet jsem absolvovala jizdu na cerno kdesi po Bavorsku a skoncilo to pokutou. Jak sel cas, naprosto si ted nedokazu vybavit jestli je zaplacena nebo ne. Momentalne bydlim v Berline, adresu uz mam dva mesice nahlasenou, ale zatim zadna obalka neprisla. Mam se informovat primo u DB ohledne pokuty nebo staci zadazat o Schufu (pripadna pokuta se v ni projevi?). Dale tehoz roku v Bavorsku jsem absolvovala analni sondu na zaklade objeveni rozdrobene marihuany o vaze cely jeden gram, byl mi vystaven papir o donucovaci vazbe v CR (?) s dodatkem, ze informace o platbe mi prijdou postou, nicmene opet ticho, doted jsem bez dopisu. Vykaslali se na to nebo jsem tu v nebezpeci?.)) Pripadne ukaze se v Schufe? Vrele diky.
    EZOP
    EZOP --- ---
    EXCITE: Jak píšeš tor taky dobry ale pozoroval jsem obrovské zpomalení.. které se dá vzhledem k principu funkce pochopit
    EZOP
    EZOP --- ---
    EXCITE: Ja jsem nejdříve testnul jednu za cca 8-10€ měsíčně, následně jsem koupil na cely rok za cca 50€ použit se dá až na 4 nebo 5 zařízení tuším.

    Co se mi na tom líbí, ze se defacto přepneš ze země do země. Hodně cestuji a tohle přijde vhod pokud je nějaký obsah webu nedostupný kvůli lokaci.

    Třeba v Německu je celkově YouTube dost zabanavoanej co se třeba dětských pohádek tyče. Prepnu se do Čech a jedu teda kluk :-)
    Nebo netflix používám i v ČR.

    Když mam jo potřebu něco sosnout přes torrent jsem v klidu. Jedu to přes půl roku a žádná obálka.

    Používám vpnarea
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SEJDA: TOR je na browsing uplně pohodě,co jsem zkoušel.


    MOMO: Ale na torrenty je ,co jsem studoval opravbdu dobre to VPN, jak píše EZOP: ideálně to, které se dá zaplatit bitcoiny (aby bylo použitelné,tak zdarma to nebude).
    EZOP
    EZOP --- ---
    MOMO: Zariď si VPN a jsi v suchu
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SM3: to je tak akorat dobre na prikazovy radek, spatne na nacitani stranek a nepouzitelne na streamovani.
    SM3
    SM3 --- ---
    MOMO: Nejsem z IT, ale co používat na tohle TOR? Nebo jinou šifrovanou komunikaci, která neukládá kam lezeš, případně se připojovat přes servery na druhé starně planety, které modifikují tvojí IP adresu, není to nic složitého, na kolik je to v Německu legální netušim...
    Jestli teda pak torrenty komunikují přes TOR?
    Tor Project: Anonymity Online
    https://www.torproject.org/
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MOMO: v hotelu mivaji v logu, kteremu zarizeni (MAC adresa) poskytli kterou IP adresu vnitrni site. Coz na primi dukaz nestaci.
    MOMO
    MOMO --- ---
    SEJDA: myslela jsem to tak, ze az pojedu do cr, tak nastahuju, nic platit nemusim, protoze jsme to stahovala v hotelu, kde momentalne pracuji. diky moc za reakce a obsahle info.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MOMO: jak bys poznala, ze jde o "cesky torrent" nebo jak nastavis, aby torrent klient stahoval pouze z "ceskych seedu"?

    Je to jak pise KRUP, pokud nekdo prijde a bude rikat, ze se ze tve IP adresy stahovalo to a to, bude muset zaroven i dokozat, ze jsi to byla skutecne ty .. v pripade IP adresy pridelene operatorem (maji to v logu) je smlouva s operatorem neprimy dukaz, zejmena z duvodu, ze muzes vzdy argumentovat tim, ze sdilis internetove pripojeni pres wifi s dosahem desitek metru, tedy i mimo tvuj dohled, i kdyby jsi nahodou v tu dobu byla doma.

    Jinak torrent je otevreny protokol, kazdy si muze napsat svuj klient, coz taky delaji ruzne vymahacske spolecnosti, ktere jako seed nabizeji ruzny obsah, a jakmile to zacnes stahovat zapisou si IP. Nelze vyloucit, ze do budoucna se propoji s jinymi sluzbami na internetu (treba SocialBakers apod.) a budou pak schopni rict, ze jsi ty osobne v tu samou dobu, kdy zacalo stahovani z jejich seed klienta, hledala boty nebo neco takoveho. Nicmene torrent nezna jine ID pocitace nez IP adresu (ktera patri routeru). Takze lze vzdy pouzit argument, ze neslo o tvuj pocitac, ze ktereho jsi v tu chvili kupovala boty, pokud je pripojeny idealne skrze bezdratovou sit, ev. pouzivas torrent na jinem zarizeni v siti (treba NAS server).

    Stat ti ma podle zakona poslat upozorneni o tom, ze se na tebou vlastnene pripojce siri nelegalni obsah, a to 2x, az po treti prichazi nabidka k zaplaceni pokuty.

    Pokud ti rovnou prijde "pokuta" treba od spolecnosti Splendid Film Gmbh. (google napovi jake dalsi spolecnosti se vyhrozovanim zivi) existuji 3 moznosti:
    > zaplatit
    > ingnorovat
    > pozadat o pomoc pravinka (google napovi).

    Tedy ano, IP adresa zustava na ceste Torrentu nejmene ve 2 logech.
    KRUP
    KRUP --- ---
    MOMO: Jsem jen laik, ale pokud vim, IP adresa (pevna) se vaze na internetovou pripojku, ne na pristroj, proto kdyz se pripojis treba v kavarne a stahnes neco nelegalne, na vinne nejsi ty, ale majitel pripojky.

    Ale jestli pocitac zanechava nejakou jinou stopu, podle kteryho je identifikovatelnej? Myslim (doufam), ze ne, ale nevim. Kazdopadne v CR bych stahoval vesele dal :)
    MOMO
    MOMO --- ---
    Zdravim,
    mam jen prihlouplej dotaz, prestehovala jsem se do nemecka, nezjistila si ze torrenty jsou penaltovany. Tusite nekdo, jestli pak IP adresa zustava v nejakym registru, jestli maji k IP vubec pristup? Zajima me to, jestli je mozny stahovat z torrentu v cr nebo budu zase sankciovana?
    Diky za jakykoliv info.
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    Ahoj, v sobotu mám dvě místa v autě, směr Norimberk. Odjezd ráno z Prahy. PM případně...
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    VOY: Je to i podle patra. Nevím přesně jestli je v Německu regulované nájemné. Nic méně bych za nim zašel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam