• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MOMO: jak bys poznala, ze jde o "cesky torrent" nebo jak nastavis, aby torrent klient stahoval pouze z "ceskych seedu"?

Je to jak pise KRUP, pokud nekdo prijde a bude rikat, ze se ze tve IP adresy stahovalo to a to, bude muset zaroven i dokozat, ze jsi to byla skutecne ty .. v pripade IP adresy pridelene operatorem (maji to v logu) je smlouva s operatorem neprimy dukaz, zejmena z duvodu, ze muzes vzdy argumentovat tim, ze sdilis internetove pripojeni pres wifi s dosahem desitek metru, tedy i mimo tvuj dohled, i kdyby jsi nahodou v tu dobu byla doma.

Jinak torrent je otevreny protokol, kazdy si muze napsat svuj klient, coz taky delaji ruzne vymahacske spolecnosti, ktere jako seed nabizeji ruzny obsah, a jakmile to zacnes stahovat zapisou si IP. Nelze vyloucit, ze do budoucna se propoji s jinymi sluzbami na internetu (treba SocialBakers apod.) a budou pak schopni rict, ze jsi ty osobne v tu samou dobu, kdy zacalo stahovani z jejich seed klienta, hledala boty nebo neco takoveho. Nicmene torrent nezna jine ID pocitace nez IP adresu (ktera patri routeru). Takze lze vzdy pouzit argument, ze neslo o tvuj pocitac, ze ktereho jsi v tu chvili kupovala boty, pokud je pripojeny idealne skrze bezdratovou sit, ev. pouzivas torrent na jinem zarizeni v siti (treba NAS server).

Stat ti ma podle zakona poslat upozorneni o tom, ze se na tebou vlastnene pripojce siri nelegalni obsah, a to 2x, az po treti prichazi nabidka k zaplaceni pokuty.

Pokud ti rovnou prijde "pokuta" treba od spolecnosti Splendid Film Gmbh. (google napovi jake dalsi spolecnosti se vyhrozovanim zivi) existuji 3 moznosti:
    > zaplatit
    > ingnorovat
    > pozadat o pomoc pravinka (google napovi).

Tedy ano, IP adresa zustava na ceste Torrentu nejmene ve 2 logech.
    KRUP
    KRUP --- ---
    MOMO: Jsem jen laik, ale pokud vim, IP adresa (pevna) se vaze na internetovou pripojku, ne na pristroj, proto kdyz se pripojis treba v kavarne a stahnes neco nelegalne, na vinne nejsi ty, ale majitel pripojky.

Ale jestli pocitac zanechava nejakou jinou stopu, podle kteryho je identifikovatelnej? Myslim (doufam), ze ne, ale nevim. Kazdopadne v CR bych stahoval vesele dal :)
    MOMO
    MOMO --- ---
    Zdravim,
    mam jen prihlouplej dotaz, prestehovala jsem se do nemecka, nezjistila si ze torrenty jsou penaltovany. Tusite nekdo, jestli pak IP adresa zustava v nejakym registru, jestli maji k IP vubec pristup? Zajima me to, jestli je mozny stahovat z torrentu v cr nebo budu zase sankciovana?
    Diky za jakykoliv info.
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    Ahoj, v sobotu mám dvě místa v autě, směr Norimberk. Odjezd ráno z Prahy. PM případně...
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    VOY: Je to i podle patra. Nevím přesně jestli je v Německu regulované nájemné. Nic méně bych za nim zašel.
    YORKI
    YORKI --- ---
    Ahoj, v pondělí 6.2. ráno jedu Praha - Mnichov ISPO a večer zpět. Mám prázdný auto.
    JENNE
    JENNE --- ---
    VOY: Hele, "lina huba - hole nestesti"... Max bude odpoved ne s nejakou omackou kolem...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOY: ve smlouve bys mel mit ostavec jak se meni najemne s ohledem na trzni ceny
    VOY
    VOY --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s tim jaka je v Nemecku pozice najemniku pri vyjednavani o sleve? Jsem v Berline, najmy tu samozrejme jsou vysoky a dal rostou, nicmene jsem zjistil, ze prakticky stejny byt o dve patra vys majitel moji budovy nabidnul o temer euro na metr levneji, coz by pro me udelalo kolem stovky mesicne rozdilu. Ma smysl se nejak diplomaticky pokouset vyjednat slevu nebo je predem jasny, ze se mi vysmejou a v Nemecku tohle proste nikdo nedela? Pritom mam dojem, ze v oblasti dovedu po vyprseni myho minimalniho kontraktu najit neco o kousicek levnejsiho celkem snadno, ale preferoval bych se nestehovat...
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Super diky :]
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    REFLEX: drive jsem hodne pouzival idealo.de dnes uz vice geizhals.de .. umi vyhledavat i v eshopech z Rakouska, Svycarska semo tamo i Britanie, nebo Polska
    DA se tam i zvolit jestli dorucuji do tve zeme.

Jinak ebay.
    VOY
    VOY --- ---
    REFLEX: Zkusil bych check24. Na elektroniku Saturn nebo Amazon.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj, poprosil bych nekoho kdo zije v nemcku, vyuziva se nejaky srovnavac eshopu, zbozi jako je v CR heureka.cz? Eventuelne je nejaky velky eshop s elektronikou jako alza, mall?

Diky moc
    VOY
    VOY --- ---
    JENNE: Dik, prave smlouva obsahuje jen pomerne obecne, ze jsme zodpovedni za Schonheitsreparaturen a to se podle vseho posuzuje taky v zavislosti na tom jak moc cloveku za tu dobu ten byt mohl ferove opotrebit. Nicmene nez jsme my nastoupili tak to cely kompletne vymalovali a vypadalo to, ze delali dost veci, tak sem se proto trochu obaval, jestli budou stejnou vec ocekavat ze zaplatim ja sam az pujdu :-).
    JENNE
    JENNE --- ---
    VOY:Podivej se do smlouvy, tam bude uvedene, co se od Vas ocekava..
    Jinak to byva zadelat diry, vymalovat/vytapetovat.. viz pak na netu nejake info, ono se to pred par lety menilo: http://www.sueddeutsche.de/...us-der-mietwohnung-was-kommt-bei-der-renovierung-auf-mich-zu-1.1735114
    Delat to nemusis, pokud se dohodnete - stava se, ze novy najemce si to chce stejne vymalovat po svem (navic vy tam nebudete xx let, jen rok, takze nebude potreba nejake silene renovace)...
    VOY
    VOY --- ---
    Muzete nekdo prosim nasdilet zkusenost s tim co se tak obycejne ceka, ze provedu s najemnim byte pred jeho opustenim? Pochopil jsem, ze standard je, ze to na svoje naklady vymaluju a zadelam diry ve zdech? Nebo se mylim a delat to nemusim? Snazim se spocist co me bude stat pripadne stehovani, v byte budeme v dobe stehovani zhruba rok, takze jsme zadnou velkou skodu udelat zatim nestihli :-).
    JENNE
    JENNE --- ---
    EZOP: No to je vcelku velky rozptyl :))) Hele, na Ksichtbuku najdes hned nekolik skupin - Cesi a Slovaci v Düsseldorf, ........ v NRW, atd.. mrkni do nich, poradaji se i pravidelne srazy v Köln, Düsseldorf a tusim v Aachen je nekde hospoda s ceskou majitelkou nebo tak neco.. Sama jsem tu uz hodne dlouho, tak mne srazy nejak nechytaji, neni duvod..
    EZOP
    EZOP --- ---
    Někdo poblíž Aachen Dusseldorf Kolín??
    KOSTRA11
    KOSTRA11 --- ---
    VOY: Proč se nezeptáš na berňáku?! Není to jednodušší?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    8BB76E1: SEJDA:
    Tak tady podle toho to vypada, ze mystifikuju .. http://www.daily-paragraph.de/steuerrecht/auslandsimmobilie/3472

Dan se bude platit v CR, v Nemecku se uz nic nedani. Nejlepsi ale asi bude zajit na svuj Finanzamt, vylozit vse na rovinu, a zjistit, jak se to bude danit. Steuerberater podobnou otazku zodpovi za cca 200 €.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam