• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    SM3
    SM3 --- ---
    KAAA1903: 4.5h to je s kamionem kousek za Norimberk z Prahy, máš to +-300km, takže to za 3hodiny musíš ujet. Jak píše VOY: bud si nainstaluj Waze vypočte ti to i s aktuální dopravou, případně nabídne objížďku apod., nebo navigace s tmc. Když se koukneš na google maps, tak vidíš i aktuální opravy a uzavírky. Pokud rozumíš německy, tak radio s dopravou. Po Německu se jezdí pěkně a němci většinou přemýšlí, takže ikdyž je zúžení / kolona, tak to většinou odsejpá... Případně na fb ve skupinách napiš mezi kamionáky před cestou a on tam určitě někdo před pár hodinami jel .)
    VOY
    VOY --- ---
    KAAA1903: hodil bych si to do google maps pro tvuj ocekavany cas prijezdu. pripadne pouzij Waze, ten ti taky umi spocist cas cesty podle dopravy v danem casovem obdobi.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    KAAA1903: Odkud pojedeš? Nebo lépe, kudy pojedete?
    V okolí se dost staví. Otázka je taky v jaký čas pojedete?
    KAAA1903
    KAAA1903 --- ---
    Ahoj,
    měl bych dotaz. Za měsíc se chystám s rodinou na dovolenou. Odlétáme z Německa z Norimberku. Pojedeme autem. Má někdo zkušenosti s cestování na letiště v Norimberku - jde mi třeba o to, zda nehrozí nějaké zácpy, nebo jestli tam zrovna není nějaká rekonstrukce a tak. Nechci čekat příliš dlouho na letišti (letíme s malou dvouletou holčičkou), ale zase nechci být ve steru, že nestihneme letadlo. Takže jen prevence, kolik času si mám dát fóra.
    Díky za jakékoliv info.
    JENNE
    JENNE --- ---
    SEJDA: Pokud vezes na miste spolujezdce kojence ve skorapce- sedacce (co se upevnuje do protismeru jizdy), musi byt vypnuty airbag spolujezdce.. Tecka....

ENDREW: Kdyz s nim nikdo nesedi vzadu, tak s nim nikdo vzadu nesedi.. Nemusim ho kvuli tomu strkat dopredu...
    Aby si tady z toho nekdo neodvodil, ze to tak musi byt...
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SEJDA: To je u kojencu a nemluvnat, kdyz s nim nikdo nesedi vzadu, jinak je obecne bezpecnejsi vozit dite vzadu...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Vepredu se obecne doprucuje vozit dite s vypnutym prednim spolujezdce airbagem .. a sedackou orintevanou proti smeru jizdy ? :-O
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JENNE: děkuji!
    JENNE
    JENNE --- ---
    TIGRE: oprava od 12let a nebo vysky 150cm...( a podsedak může mit od 15kg)
    JENNE
    JENNE --- ---
    TIGRE: Pokud bude mít věku (vysce a vaze)a EU normám odpovídající autosedačku, tak může sedět vpredu (7lete dite).Nicméně kvůli airbagu spolujezdce se doporučuje, aby bylo sedadlo v nejzassi pozici...(od 12let a vysky 1,50m už nemusí používat autosedačku......)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Prosba o radu... UTFG mi nepomůže, neboť na netu (alespoň v aj, bohužel němčinu neovládám) nacházím dosti protichůdné informace...

Může se mnou na německých silnicích jet dcera (7 let) na předním sedadle spolujezdce v případě, že bude mít sedačku, ev. podsedák? Vím, že dřív bylo omezení podobně jako u nás v podobě věkové hranice 12 let, ale tuší někdo, jaká je situace nyní? Předem díky!
    CAPONE
    CAPONE --- ---
    ahoj zítra jsem v Berlíně srazí ? :-)
    JENNE
    JENNE --- ---
    ENDREW: no hrabu se internetem a taky nevidim duvod, proc by to chteli pozadovat... Mozna bych pro jistotu zavolala na tu jejich linku : "kostenfreie Infohotline 0800 1234-11"

Dej kdyz tak vedet, jak to dopadne..
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    JENNE: Meldepflicht jak tomu rozumim ja, je ale pouze oznamovaci nutnost.
    Nikoliv, ze musis dolozit puvod penez.
    Lediglich Privatpersonen können die Meldepflicht auch telefonisch erledigen. - Z tohoto mi jasne vypliva, ze nutnost dolozit puvod penez v podobe oscanovanych vypisu jak bylo od me banky zadano, se nezaklada na zadnem zakonem pozadavku.
    JENNE
    JENNE --- ---
    ENDREW: nevztahuje se to jenom na hotovost, i na prevody ze nebo do zahranici od 12500€
    AWV Meldepflicht | Zahlungsverkehrsfragen.de
    http://www.zahlungsverkehrsfragen.de/auslandszahlung/awv-meldepflicht

ENDREW
    ENDREW --- ---
    SEJDA: Diky urcite si tam zavolam a zjistim. Zajimal me tvuj nazor...

Oni tu maji nejaky zakon na ochranu prani spinavych penez, ale ma se to tykat hlavne operaci a vkladani v hotovosti. Co se tyce prevodu, tam to byla podle iniciativa Banky, naprosto zbytecna....
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ENDREW: dik, ale o tomto jsem v zivote neslysel .. v Schufa bude urcite napsano zruseni uctu, tezko rict jesltli tam bude jeno "ucet uzavren" nebo i "ucet uzavren ze strany banky kvuli poruseni podminek", to fakt nevim.
    A co vim jeste mene, tak je to, jak se kredibilita na zaklade Schufy posuzuje, to je uplne jina alchymie. Takze az si budes zadat o kredit .. chtej radejit mluvit rovnou s vedoucim pobocky :D
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SEJDA: Koukam, ze mas docela prehled, tak to zkusim taky.
    Nejak jsem se nepohodl se svou bankou a oni mi zrusili ucet. Duvodem bylo vetsi mnozstvi eur v hotovosti vlozenych na muj ucet. Jelikoz jsem mel ucet u Comdirectu (clen skupiny Comerzbank) provedl jsem to primo na prepazce u Comerzbank. Pri vkladani na ucet vetsiho obnosu nez 15tis€ zu musis dokladat puvod penez. Coz je pochopitelne a to jsem take dolozil. V chvili kdy prachy pristali na ucte sli hned na ceskej ucet. Nacez me banka vyzvala (comdirect) abych opet dolozil puvod penez. Nacez jsem Jim slusne odepsal, ze jsem ho jiz musel dokladat na prepazce, coz je pochopitelne, ale nevidim duvod proc bych tak musel cinit znovu. Navic po me chteli duvod prevodu do CZ. Coz jsem dolozit odmitl, protoze dle Meho nazoru to muze byt bance uplne fuk. Napsal jsem Jim ze pokud maji podezreni na nekalou cinnost at to nahlasi prislusnym Organum, ale jim odmitam posilat jakekoliv informaci o svych financnich transakcich.
    Nacez mi prisel dopis s vyadrenim ze k nasledujicimu mesici Vam bude ucet zrusen. Cert vem ucet, na Tom mi vubec nezalezi. Spis mi jde o to, jestli bude nekde na Shufe nejaky zaznam, mi znemoznujici zalozeni si dalsiho uctu nekde jinde?.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SM3: ten koho hledas se jmenuje Steuerberater :)
    SM3
    SM3 --- ---
    Jedu do Nemecka na pracovni zaskok, kdyz vse bude v pohode, tak bych jezdil treba 1x mesicne na 1-2tydny nebo 1x za 2mesice na 2-3tydny.
    Vse normalne na smlouvu a priznane. Vse za me odvedou dane/pojisteni/duchod apod.
    Zdravotni si platim v CR a nejsem nikde zamestnan na stalo. Danove priznani podavam v CR, tam mam take trvalou adresu.
    O co si pak muzu v Nemecku zazadat zpet? Je neco co nemusi za me odvadet a tim mi navysi vyplatu? Pripadne to sporeni na duchod lze stradat dohromady i z kratkodobych zaskoku a pak ziskat po odpracovanych 5 letech duchod a nebo bych musel byt zamestnan stabilne?
    Diky za info!
    AMYMAL
    AMYMAL --- ---
    SEJDA: perfektni, diky za dobry zpravy
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AMYMAL: Schufu klidne pozadej o vypis, najdi si nainternetu predlohu, kde se zminuje ten spravny zakon, podle ktereho o to mas narok zadat 1 za rok zdarma.
    Dotaz na DB bych neriskoval, mohla bys tim probudit nejakeho advokata-vymahace.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AMYMAL: mam za to, ze pokuty jsou promlcene po 2 nebo po 5 letech ..
    Co se tyce nelegalniho drzeni a pasovani marihuany (jedno jestli jsi to mela rozdrobene v kabelce, nebo v celku v prdeli), je pokuta 0 €, pokud slo o prvni prohresek. Budes pravomocne odsouzena, tusimze z rejstriku trestu je automaticky vymazano po 2 letech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam