• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    VOY
    VOY --- ---
    P_T: To se me bohuzel netyka, sice byt v CR mam, ale danovou vyhodu z toho zadnou nevykresu, protoze mam danovou rezidenci v Nemecku, kde po 95% roku bydlim. Predstavoval jsem si to ruzoveji :-).
    PROMETHEA: Dobra zprava, zvlast kdyby pak nahodou doslo na to, ze bych chtel deti nechat zapsat do skoly na Praze 10, tam pro ne jsou myslim takovy veci podstatny.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    VOY: „institut“ trvalyho bydliste si resi kazdy stat sam-takze muzes mit trvaly v Cechach a byt nahlaseny na Hauptwohnsitz v Nemecku, no problem
    P_T
    P_T --- ---
    VOY: můžeš, já mám taky normální trvalý bydliště v čr. určitě si zjisti jak je to s daněma: pokud máš v čr byt a "dojíždíš" tak si ty cesty můžeš odečíst z daní...
    VOY
    VOY --- ---
    Nevite nekdo jak to je s trvalym bydlistem kdyz clovek je nahlaseny v Nemecku? Mam v CR byt, muzu tam zaroven mit trvaly bydliste nebo to nedava smysl a nemel bych v CR nic takovyho mit?
    STORM2
    STORM2 --- ---
    Zdravim, mam mensi problem s udelenim tax nummer a vracenim preplatku dane z prijmu za rok 2017. Pracoval jsem asi dva mesice v nemecku, zkusil jsem pouzit Wundertax, kterej mi vypocital preplatek asi 700€, ale nemuzu tam zadat svoje danovy cislo ve formatu 999 999 999 999, protoze ho nemam. Na vyplatnich paskach mam jenom cislo ve formatu 123456/123456 a ucetni mi potvrdil ze zadny jiny cislo taky nema.
    HANICA
    HANICA --- ---
    MADCAT: zkus male mestecka kolem Stuttgartu, uzkych hrazdenych domu a hradeb tam bylo spousta
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MADCAT: v nemecku neni StreetView, nejspise kvuli silnejsi ochrane soukromi
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MEDDOG: Dík, díval jsem se, ale není to ono. Teď si tak říkám, jestli ono to nakonec nebude spíš někde ve Francii třeba, protože tam je street view, kdežto v Německu jenom někde, a zrovna v tom Berchingu nee... a tam, co se to snažím najít, street view byl.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    MADCAT: Berching vedle Neumarktu, ale takových městeček je hadí po Německu.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Tuhle jsem kdysi při brouzdání po google maps narazil na nějaký německý městečko, který v centru vypadalo úplně jako ve středověku - úzký hrázděný domy, úzký kamenný ulice, brány, věžičky... prostě paráda. Bohužel si nemůžu za boha vzpomenout, který to město to bylo, vím jenom, že to nebylo nic moc známýho - žádnej Norimberk nebo tak něco. A spíš to bylo menší sídlo. Nenapadá někoho co by to mohlo být zač? Díky.
    EZOP
    EZOP --- ---
    PETER_PAN: V současné chvíli Consorsbank, free účet, free spořící účet Tagesgeld kde mi dali na 6 měsíců 1% lepší než nic u Commerzbank.
    Dostaneš 2 karty VISA debet bezkontaktní, výběry zdarma všude kde je logo VISA na bankomatu a všude kde je zavedené Euro. Druhá karta Vpay, tak je defacto jako maestro, dá se používat na cashback v rewe, aldi...... jinak nic moc.
    Za mě spokojenost a mužů doporučit.

    Mám to v kombinaci s commerz bank kam mi chodí výplata a mám od nich kreditku.
    Kompletní přechod ke consors jsem zatím neřešil.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PETER_PAN: akciovych :)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    SEJDA: Dik za reakci. Jen pro upresneni. Na jakych trzich? Akciovych, nebo farmarskych?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PETER_PAN: Ja mam taky Consors (BNP Paribas, drive DAB) .. vedeni uctu je zdarma, jeste jsem nepotkal bankomat, ze ktereho by byl vyber zpoplatneny (pry staci, ze je na nem nelapka VISA). Tim, ze jsem byl prevedeny z DAB, mam jak vPay kartu (kterou se plati v Edece a v lekarnach) a k tomu jeste tu VISA, "embosovanou, bezkontaktni, cipovou s magnetickym prouzkem". Takze doufam, ze se s ni da zaplatit mimo Edeky a lekaren uplne vsude jinde na svete :)

    Kreditky neresim, auta si nepujcuju.

    Vyhodou Consors by melo byl byt bezkonkurencne jednoduchy pristup k nakupum na trzich.
    RODWY
    RODWY --- ---
    Nekdo cestu Praha-Frankfurt(M) ci Wiesbaden?
    Balik.)
    Diky
    STOW_AWAY
    STOW_AWAY --- ---
    PETER_PAN: Ja mam pres 8 let norisbank (Deutsche Bank), hodne lidi co znam maji comdirect. Obe banky jsou zdarma, netusim jak u comdirect, ale norisbank dava k EC i Mastercard kreditku, take zdarma. Vybery jsou zdarma u Cash group z EC karty, kreditku pouzivam k placeni v obchodech a k bezplatnym vyberum v zahranici.
    VOY
    VOY --- ---
    PETER_PAN: Ne, ale napr. s deutsche bank, kterou jsem si zalozil nekdy na zacatku a dodneska mi z nich odchazi SEPA Lastschrifty si muzu u sparkasse vybrat prave za krasnych 5 euro. Samozrejme pokud vybiras ze site cash group je to zdarma.

    Ja bych fakt asi doporucil tu N26, protoze mas 5 vyberu z bankomatu zdarma (nebo 3 kdyz tam nic moc neposilas), mastercard kurz pri vyberech a platbach v CR a slusnou webovou aplikaci. Plus vyuzivame to, ze muzes ihned prevest penize nekomu kdo ma taky N26, typicky zene nebo nejakymu kolegovi. Mno a to cely te nestoji zadny mesicni poplatky, takze vlastne nemuzes moc prohrat.
    KOLU
    KOLU --- ---
    edit: doporučuju zčeknout, jestli tam nejsou nějaký poplatky v případě, že ti na ten účet nebudou chodit prachy (výplata asiže). to je totiž situace, jakou jsem při otevírání konta neuvažoval, tak bych někoho nechtěl uvést v omyl...
    KOLU
    KOLU --- ---
    PETER_PAN: KOLU: abych to doplnil - bonus za převedení výplaty na konto jsem od nich dostal (ne jako u Postbanky), karty (EC i kreditní) fungujou jak maj a jejich Visa funguje tak, jako jsem zvyklej z ČR (čili vlastně jako Debetní karta), ne jako ta píčovina co jsem dostal od Postbanky (na doporučení šetřivý kamarádky, achjo), která po roce začla bejt zpoplatněná a abych s ní vůbec mohl něco platit, musel jsem si na ní převést peníze (prepaid credit card, hrozný zlo) - což trvalo třeba i 3 dny, protože to byl účet mimo Postbanku (kocourkov). cokoli od nich člověk chtěl musel vyřizovat na přepážce po vystání dlouhejch front, nechápavý obličeje, pitomý formuláře v deseti kopiích a tak.

    jenom aktivační proces u ING je malinko náročnější (asi 4 různý dopisy s různejma kódama) ale jinak jsem naprosto spokojenej. hlavně jsem si otevřel rovnou společnej účet pro mně a ženu zároveň, všechno snadný a vlastně bez poplatků i když příjem vlastně do teď máme jen jeden.

    kdybys chtěl přispět UNICEFu při otevření Girokonta u ING, tak tutok (je to sice můj referal, ale mělo by to jít na UNICEF, tvrděj to): https://www.ing-diba.de/girokontokwk/aa/MOTnsTZ8uA
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PETER_PAN: jsem u sparkasse-nespokojena :) pokud se rozhoupu, pujdu taky k ing-diba
    Za mastercard u sparkasse platim snad 20 ecek rocne :( ale mam ji v podstate jen kvuli cestam do zahranici (pronajem aut). Z bankomatu v zahranici vybiram na ceskou Visa od m-banky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam