• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    JENNE
    JENNE --- ---
    SEJDA: u nas taky... zadny kysely ksichty...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MASOUT: u nas se vsichni smejou a posilame si ty vtipy .. vyprodej narodnich dresu v lidlu .. apod.
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    P_T:

kolegyně zakřičela po druhém gólu "Es ischt so peinlich!" Rozbrečela se a utekla na záchod...

#služebkasnů
    AFROMAN
    AFROMAN --- ---
    Poradil by mi někdo, jak hledat v Německu (Bavorsku) reality? Zatím sleduji jen immobilienscout24.de
    P_T
    P_T --- ---
    jezis to budou zejtra vsichni kysely...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PETER_PAN: Nebo to zkus pres idealo.de (obdoba ceske Heureka) a tam se ti dany vyrobek nabidne se vsemi dodaveteli i s recenzemi zakazniku.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PETER_PAN: existuje uz i Alza.de .. u nas ve firme lidi preferuji Conrad, dost casto jsem kupoval elektroniku i pres OTTO, Schwab, Ratuken, ale vlastne uplne naposledy jsem si zajel pro zehlicku do Realu, protoze jejich eshop je skutecna tragedie :)
    Posledni dobou se hodne zlepsily elektronicke sluzby Hornbachu .. no v podstate kam sahnes, tam nemuzes prodelat. Jenom bacha na to, ze i OTTO, Schwab, Rakuten maji obdobu Amazon markterplace, tedy, ze to ve skutecnosti kupujes od nekoho jineho.

Nejbezneji to delam tak, ze si na idealo.de najdu co potrebuji, a pak si z top 5 podle ceny vyberu toho nejsolventnejsiho.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz na Nemecky eshop - ekvivalnet mall.cz, nebo datart.cz. Proste na bilou techniku atp. Amazon je hrozne rozstristenej, neco jsem bral pres nej, ale i tak. Dopredu dik.
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    ALL: mam moznost jeste do dnesniho vecera nekoho pribrat na Fusion Tokken - tzv. buddy ticket. Pokud nekomu nevysla loterie a ma zajem, tak PM. Cena je normalni, pokud mozno tedy napsat co nejdrive.
    JMEDIK
    JMEDIK --- ---
    PROMETHEA: Už se "těším", až mě chytěji s Hydroxidem sodným na hranicích
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    EZOP: nechavam si ho vozit a mlčím o tom :) zvlastni tekutina nejasneho puvodu z byvaleho vychodniho bloku, ktera rozhodne neni eko :) uz jsme to tu resili
    EZOP
    EZOP --- ---
    Nevíte někdo náhradu Sava?
    VOY
    VOY --- ---
    P_T: No tam ten trik bude v tom, ze pokud jezdis kazdej druhej vikend tak fakt efektivne pendler si a pokud tam mas manzelku tak tam mas centrum zivotnich zajmu. Mne by se libilo spis jako sbirat danovy vyhody na prazdnej byt kam jedu spis tak 1-2 mesic. Ale ted treba uplynou dva mesice a nebyl sem tam. Rozhodne bych nechtel byt pak v pozici, ze mi reknou Voyi doloz nam to ;-)
    P_T
    P_T --- ---
    VOY: preposilam doslovne:
    naposled co jsem na to koukal bylo myslim 24x rocne. A jinak moc nevim, ja mam nejakej specialni deal, ze to za me resi primo zamestnavatel.. Takze nevim jak se to prokazuje, poradil bych se s danovym poradcem. Jo a jeste tam byl myslim trik, ze pokud tam mas manzelku, tak nemusis prokazovat nic
    VOY
    VOY --- ---
    P_T: A jakou frekvenci jizd Finanzamt pozaduje? Predpokladam, ze bude zadat nejaky uctenky na benzin nebo tak?
    P_T
    P_T --- ---
    VOY: hele nechceš si nechat poradit ok, ale nepřesvědčuj ostatní že to nejde. jde to a naprosto legálně. znám lidi který to tak dělají léta. v tom bytu nemusí být nikdo z rodiny. stačí prokázat že tam jezdíš na víkendy...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Nějaké tipy na výlet v/okolí Wirsbergu? Budu tam 13.-19.5.pracovně a tři odpolka mám frei.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOY: kdybys byl osetrujici osoba (s oficialne prelozenym oficialnim dokladem) tech prarodicu, nejedno oko na financaku zvlhne a jiste by ti dvoji domacnost uznali.
    ja vim, ze jeden z tech lidi, mel strach, ze mu dvoji domacnost zrusi, jakmile mu dite dostuduje vysokou. To ze s manzelkou zije ve dvou domacnostech asi na uznani nakladu zamestnance nestaci. ;)
    VOY
    VOY --- ---
    SEJDA: Ja mel takovou predstavu, ze bych mohl nejakou slevu dostat na to, ze 1) mame ten byt 2) pravidelne jezdime za prarodicema a brachou. Nicmene myslim, ze pro ucely vykladani dani se pocita spis jako prima rodina, tzn. manzelka a deti.
    VOY
    VOY --- ---
    SEJDA: Myslim to spis tak, ze tam kde jednotlivec obcas malinko vkroci do sedy zony nebo neco trochu zafixluje tak jakmile jsou dane v rukach korporace tak te nenechaji udelat zadny preslap, protoze se pod to nechteji podepsat a mit s tim cokoli spolecnyho. Jinak myslim, ze si rozumime.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam