• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    KETHAMINA: no je potreba mit smlouvu, pak Schufa (coz je vyjezd z ministerstva financi o bezdluznosti) pak je potreba potvrzeni o prijmu (vyplatnice) atd... a pak taky kliku:))
    VOY
    VOY --- ---
    KETHAMINA: Vetsinou chce tri vyplatnice a nediva se moc shovivave na to kdyz si ve zkusebce. Da se neco najit, ale na ty opravdu zadany byty nekde ve Fhainu ci Pbergu s nejvetsi pravdepodobnosti muzes zapomenout. Pokud je to nejakej zajimavej byt vzdy se najde nekdo s vetsim prijmem a vsema papirama k dispozici. Rozhodne je to tezsi vychozi pozice.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Dotaz na zkušené harcovníky, jak obtížné je sehnat bydlení na smlouvu v Berlíně, pokud člověk nemá ještě práci? Respektive, potřebuje majitel bytu/ pronajímatel od Čecha v souvislostí s uzavřením smlouvy nějaké podklady od zaměstnavatele?
    TBC
    TBC --- ---
    VOY: ve vetsine trafik na prikopech, stanek na proti obecnimu domu, na narodni v Tesco trafice, na Masaryk nadrazi... i Stern tam mivaji..
    VOY
    VOY --- ---
    Nevite nekdo kde je v centru Prahy nejaka slusne zasobena trafika, kde by se dal koupit Der Spiegel?
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    Nevíte někdo o levném ubytování v Hamburku ?
    VOY
    VOY --- ---
    EZOP: Musim opatrne rict, ze mi to ted taky nejak funguje lip. Tezko rict zda ovlivneno tebou :-). Obcas sem teda musel vypnout a zapnout radio, aby znova nasel datovou sit, ale jinak sem nenarazil na situaci, ze by mi vubec nejel internet. Pujde-li to takhle dal jsem schopen s tim zit.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ahoj, nekdo v Baden-Württemberg a mel by cestu do cr s mistem v aute?
    diky
    EZOP
    EZOP --- ---
    Nevím co se u mého operátora ALDI stalo ale odteď v ČR LTE vždy :-) minuly týden jsem byl v Praze jakmile jsem zapl telefon na letišti bylo to tam.
    Aktuálně Norsku a to samé LTE.

Mám radost.... :-)
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    PRDELMRDEL: Diky!
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    MASOUT: N26
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    Nemáte náhodou někdo účet v Rakousku u banky, kterou byste mohli doporučit? Zdá se že studenský účet nemůžu mít do konce života a základní balíček od Raiffeisenbank za 3€ je v podstatě nepoužitelný, protože takový poplatky si neúčtuje snad ani ČS...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KRUP: je jiste riziko, ze to po 6 meisicich (asi i kumulativne) v zahranici jednoduse deaktivuji simkartu, pokud ji budes pouzivat pouze v ramci "flat" balicku.

Ale jinak virtualni operatori na D-Netzt resp. T-Mobile .. vedel jsem o Congstar a Klarmobil, ale vcera jsem si vsiml v paticce na strankach klarmobilu

FREENET AG:
    klarmobil.de
    callmobile.de
    debitel-light.de
    freenetmobile.de
    mobilcom-debitel.de
    freenet.de
    talkline.de

Nejzajimavejsi ceny ma freenetmobile.de, ale pokud vam staci 1 GB dat, pak klarmobil.
    KRUP
    KRUP --- ---
    ohledne mobilnich dat muzu doporucit ceskyho operatora Kaktus (jede pres T-Mobile), nedavno jsem k nemu presel na svy cesky simce a data v Nemecku behaj stejne dobre jak v CR bez nutnosti dokupovat zvlastni zahranicni data-balicek, takze uz jsem zrusil data na svy nemecky simce a nechavam ji jen na volani

nicmene ohledne odlehlych oblasti a lte rychlosti nemuzu referovat (velky mesto a mobil umi jen 3G)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    EFESH: mne se stalo neco podobneho .. stehovali jsme se, z mista kde byl opticky kabel (Kabel Deutschland) do do baraku plneho senioru, kde ale nastesti asi ustredna shorela, takze uz si slo zaplatit za VDSL 30 MBit.
    Prijemny hlas pani na infolince, vse jsme si vysvetlili, byla velmi trpeliva s mym slabym signalem i tim, ze chvilemi jsem ji vubec nerozumel, volali jsme si hodinu, uzavreli jsme novou smlouvu .. no a jeste mi 3 mesice strhavali za optiku, v ramci reklamacniho rizeni mi odpovedi, ze jsem nevypovedel pisemne :) Vratili mi penize pouze do zacatku reklamacniho rizeni, coz brali jako datum nahlaseni odstehovani.
    JENNE
    JENNE --- ---
    1&1 (po tvrdym sjednavani pred koncem smlouvy) - net doma (mame 3pubertaky) + 5 mobilu s daty (z toho dva pakety XL) a po vyplacani dat se jede dal s pomalejsim pripojeni - celkem za vse mesicne 48€ (mam obcas o par euro vic, kdyz si zavolam do CR na mobil)
    EZOP
    EZOP --- ---
    VOY: To jsem chtel taky napsat.
    1und1 smlouva na 2 roky první rok 20 druhy 40 s fritzboxem +- €
    EFESH
    EFESH --- ---
    SEJDA: k tomu vodafonu, takova legracni story

pred necelym rokem jsem si - novej v dusseldorfu - dosel pro ten jejich gigacube, protoze telekom byl moc pomalej s pripojenim (nova bytova jednotka)

vypovedel sem ten cube podle pravidel do 30 dnu, tak sem to mel zadarmo a bez povinnosti rocniho kontraktu

no a jednou takhle koukam na vypis z uctu a oni mi to mesicne porad strhavaj! ;-) volam na vodafone, helpdesk agent desne friendly, pochopil situaci a zalozil reklamaci, ze mi to vse zrusi a posle zpetne penize...

2, 3 mesice pozdejs, a koukam ze porad vodafone strhava penize. zase volam, nejakej nahodnej operator zase moc prijemnej, zalozi reklamaci, omluvi se, ...no a pak to uz skutecne zrusili a poslali penize

z 30deniho testovani sem v tom systemu byl vedenej 7 mesicu, ale krome casu na hotline me to nestalo nic
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOY: nejde o router, ale o modem (DSL modem), ktery ma vestavenou funkci routeru a wifi acces pointu, u tech levnejsich DSL modemu pak spise plati, ze umi-li DSL 100 Mbit (VDSL2 udajne dostupne nekde ve Svycarsku), tak ten model zvlada routovani na rychlosti 100 Mbit ;)

S cenou mas pravdu, ja se vzdy divam na konecnou cenu a je mi vesmes jedno za co si uctuji poplatky. Nicmene uniknout se da snadno, vypovez tu smlouvu, nejpozdeji 3 mesice pred uplynutim 24 mesicu od podpisu. Priste si zadny modem neber, pokud za nej budou chtit penize. DSL Modemy se na ebay prodavaji od 10 € (mely by mit napsano, ze jsou pro toho konkretniho operatora).
    VOY
    VOY --- ---
    SEJDA: Pronajem nejzakladnejsiho routeru za 5 euro mesicne me samozrejme irituje, ale uplne nevim jak bych z toho mohl uniknout, nejsem si jist zda by mi vubec vlastni zarizeni dovolili. Ve finale jsou to ale relativni drobny.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOY: Ja mam DSL od Vodafone, 50/10 Mbit bez FUP, ted platim 34 s modemem zdarma, ale platil jsem 12 meiscu jenom 19 € .. takze v prumeru 26,5 € .. wifi router jsem si koupil vlastni, tak aby odpovidal prenosovych rychlostem, ktere od toho ocekavam (zapojeni modem - router - zarizeni). Uz jsem jim poslal vypoved, 3 mesice pred automatickym prodlouzenim smlouvy o dalsi rok.
    Lidi, co maji ty nejnovejsi Fritzboxy "rady 7" si nestezuji, jenom bacha, ze "borcum" se stava, ze nevypovidaji pravidlne smlouvy operatorum, plati tak vice za cim dal tim horsi sluzby no a k tomu, neumerne vysoky pronajem, cim dal tim zastaralejsiho, zarizeni.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MASOUT: zapomnel jsi napsat, kde to doma u rodicu je, je totiz burt, ze je to u rodicu, ale na poloze setsakra zalezi.
    Dalsim problem "borcu", je ze vi uplne hovno o sireni signalu vzduchem. Netusi, ani kde je nejbizsi BTS (ani co to je) natoz, aby vedeli, k jakym zmenam HW a konfigurace anten doslo.
    Jak jsem psal, venkovske sluzby odpovadaji tomu, ze navesnicich zije plno "borcu". Mestske sluzby odpovidaji tomu, ze jsou si lidi ochotni priplatit, nebo cenu neresi.
    Ale odlehcime .. uz si clovek alespon zavola z metra v Praze? 5 z 5 borcu nezna spravnou odpoved.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam