• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    VOY: prave o to jde..:))
    VOY
    VOY --- ---
    BAARKA: tak to by me tez zajimalo. zejmena za takovou cenu, aby nebylo levnejsi si ho tu koupit.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    Ahoj, chtela jsem se zeptat nevite o nejaky firme, ktera je schopna prevest mensi gauc (cca 200x85) z CR do DE (konkretne Praha - Kolin)? byla by to potreba asi az koncem prosince nebo pocatek ledna? ci nemate s transportem podobnych veci zkusenost? Moc dekuji za rady..
    VOY
    VOY --- ---
    KETHAMINA: Obecne jako banku nebo coby reseni pro konkretni problem? Ja mam Deutsche Bank, ale kdybych mohl mavnout kouzelnym proutkem, aby zmizela tak bych ihned presunul vse do N26.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Používáte někdo?
    Giro-Doppel - Volksbank Raiffeisenbank Nordoberpfalz eG
    http://www.vr-nopf.cz/de/privatkunden/konto-und-zahlungsverkehr/giro-doppel
    JENNE
    JENNE --- ---
    VOY: doporuceni nemam, ale Verein nevidim jako spatnou volbu. Nebo se zeptej primo ve firme, kde pracujes, kdo dela firemni dane - casto delaji na pozadani i zamestnancum, dle vztahu - nekde za ofiku sazbu, jinde za prispevek do Kaffeskasy..
    VOY
    VOY --- ---
    Kdyz jsme takhle u toho ucta a dani, nemate nekdo doporuceni na nekoho v Berline kdo neuvidi poprve cloveka co ma krome prijmu z prace v Nemecku i nejaky prijmy v Cesku a zaroven z prodeje akcii, ktery dostavam jako soucast platu? Uvazoval jsem o nejakym tom danovym Vereinu, ale nevim jestli toho na ne nebude moc.
    KOLU
    KOLU --- ---
    JENNE: v pohodě, já to taky koukám přečetl příliš zběžně...
    JENNE
    JENNE --- ---
    KOLU: hm..mam dneska kousavou, sorry...:)) Pracovni nasrani :)))
    JENNE
    JENNE --- ---
    KOLU: Problem se ctenim? Vsak jsem to psala "reseni pokud.....dojizdeni pres hranice blablabla" .. Jsem z oboru (ucto, dane, ziju tu 20let)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JENNE: jj, je to jako zacarovany kruh. Proto nemci maji pracovni smlouvy i 3 ale i klidne 6 mesicu pred zacatkem platnosti te smlouvy, aby si pak stihli vsechno obehat.
    Pro zivot "jakoze mimo system", nemam moc pochopeni, a zjevne ani nemecka byrokracie.
    KOLU
    KOLU --- ---
    JENNE: kamarád pracuje u stejný firmy jako já, má bydlíště stále ještě v ČR a nikde s tím není problém. jen pracuje na půlúvazek (tejden tady, tejden v ČR). a Steuernummer má (vyžádanej firmou na Finanzamt).
    JENNE
    JENNE --- ---
    JENNE: Kazdopadne reseni aspon na zacatek..
    JENNE
    JENNE --- ---
    SEJDA: Nevim, reseni jen pokud bude makat na cerno, nebo se na Finanzamt nahlasi jako ze dojizdi pres hranice (nevim, kde bude)..
    U normalni smlouvy bude potrebovat dotlacit Steuernummer a bezna cesta k ID je pres nahlaseni se k pobytu na uradu v miste bydliste (coz ho nikdo asi na Ferienwohnung nenahlasi)..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KETHAMINA: v berline musi byt stovky ubytoven, tisice ferienwohnungu. nebudou chtit ani smlouvu ani shufu ale prachy dopredu, a minimalne na tyden.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BAARKA PROMETHEA: tak on hledá v Berlíně, ale začíná pokukovat po prstenci v okolí.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: já myslím, že jde vyloženě o aglomerace a žádané čtvrtě. Pokud bude hledat někde v zemi nikoho a spokojí se (treba do zacatku) s delsim dojizdenim, tak se da i neco najit v relativne rozumnem casovem useku
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    KETHAMINA: no spolubydleni muze byt snazsi..ale najit byt v enjakem meste Nemecka je beh na dlouho trat i s tema dokladama..trav to x mesicu, bytova situace je opravdu silena..
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    KETHAMINA: Uz jen tipuju, nevim presne, tak 14 dni predem jsem projizdela inzeraty a zkousela kontakt po mailu (to moc nefungovalo).
    Pak jsme byli na 4 dny v Koline a to jsem aktivne realitky obvolavala a kontaktovala a behem tech ctyr dnu v Koline jsme ten nakonec vybrany byt videli (jeste nekolik dalsich) a preddomluvili se na ten pronajem. Na prohlidku jsme sli bez jakychkoli papiru.

Do Nemecka jsme se stehovali cca za mesic a behem te doby jsme pak vyridili i vsechno papirovani kolem aka ta smlouva a vyplatnice.

Celkem to byly tak 2-3 tydny usili a hledani.
    Meli jsme ale asi stesti v tom, ze jsme hledali velky byt a ne treba 2+1. Tam si umim predstavit, s tim, co uz dnes o pronajmech vim, ze bychom treba takovy stesti nemeli a trvalo by to mozna dele.

Sla bych spis asi po mensich realitkach a nejak poresila potvrzeni od budouciho zamestnavatele, ze s dotycnym od urciteho data fakt pocita.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BLANCHE1: a po jak dlouhé době jste bydlení našli?

On ten kámoš dostal teď práci bez smlouvy a natahují ho, že až se osvědčí, tak mi smlouvu dají. Ale fakticky teprve pak bude mít zkušebku atp. S doklady z české práce teda taky žádný terno neudělá + byl teď víc jak měsíc někde na dovče :)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    KETHAMINA: Asi závisí na koho zrovna narazí...

My se stěhovali do Německa z Maďarska a chtěli po nás výplatnice z HU a pracovní smlouvu v Německu. Nevím, jak moc se to bude lišit v jiné spolkové zemi, my hledali v NRW/Kolíně nad Rýnem.
    Velký realitky se s námi převážně ani nebavily, menší nám aspoň daly šanci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam