• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ENDREW: Endrew, uz skoro 4 roky:)) Mnichov nezni spatne, ale bez Lederhose to nepujde..:)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VALKYRA: tak muzou byt rodili, ale jejich rodice nejsou ;)
    Ale jinak mas pravdu, bavori si mysleli ze jsou neco vice vzdy, takze kdyz do Mnichova prisel vidlak, musel videt ten snobismus jeste za dob kralovstvi.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    VALKYRA: myslím, že je to spíš jako s lidma. Buď ti to město sedne, nebo nesedne, buď jste na stejné vlně nebo nejste. Záleží co máš za očekávání a předchozí, a pak samozřejmě i aktuální zkušenosti. Pak buď vidíš spíš pozitiva, nebo se naopak soustředíš na negativa...
    VOY
    VOY --- ---
    SEJDA: wow, to je zajimava sada domnenek a generalizaci.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VALKYRA: musis to brat tak, ze drtiva vetsina lidi jsou v Mnichove naplava .. vyhnanci z Ceskoslovenska/Sudet a jnych smutnych casti zeme (Brna), sedlaci, ktere uz nebavil venkov a tak sli obnovovat mesto po valce, turci, reci (totez) a pak je tu taky ta stredni vrstva (emigranti z celeho nemecka), at uz pristli odkudkoli vychovani ma malo kdo. Je to podobny efekt asi jako muzes zacit v Bratislave, kde uz se pomalu nenavidi vsichni navzajem.
    "Stesti" Prahy je, ze je hnusna, smrdi, a zelen tam taky videli leda namalavanou na prestupnim tunelu na Mustku, a tak to tam moc naplavy netahne, a po studiu lidi vezmes radeji zmizi.

    Jinak vedeli jste, ze velka cast "zelenych ploch" Mnichova jsou revitalizovane skladky odpadu? :D
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    VALKYRA: Nic, jen pokus o odlehčení :)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    VOY: já s tím pouštěním lidí si sednout mám taky špatné zkušenosti. Jednou jsem takhle uvolnil své místo staré nevidomé pani a přišel jsem kvůli tomu o práci řidiče autobusu.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    VALKYRA: zajimavy, takovouhle zkusenost zatim nemam. Nemel jsem dopusud moznost byt v Mnichove dele jak mesic v kuse. Ale nemuzu si stezovat na bod 2. naopak mam opacnou zkusenost. Je fakt ze spoustu bodu lze aplikovat na jakykoliv velky mesto. Zalezi asi jak si te ziska mesto svymi vnady a pak ti svet kolem pripada ruzovejsi nebo naopak.
    KROJC
    KROJC --- ---
    VALKYRA: Do Bayreuthu tohle snad nedoleze.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    VALKYRA: zajimavy a vcelku souhlasim. Ja mam zkusenost z Kölnu a Mnichova, resp. spis jeho okoli. Na Bavorsko jsem si musela asi rok zvykat. Kolin mi prijde k cizincum milionkrat privetivejsi.
    VOY
    VOY --- ---
    PROMETHEA: Chtel bych videt, co bych musel udelat, abych schytal pohledy za "underdressed" v Berline :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    VALKYRA: zajimave popsane. Mas srovnani s jinym nemeckym velkym mestem? Krome bodu 1 bys totiz mohla vse ostatni aplikovat na vsechna mesta..

    Ja mam teda zkusenost jinou, mame v Mnichove dobry kamarady, a dojem z toho mesta mam dobrej, i kdyz teda s bodem 1 souhlasim...jednou jsem vysla na prochazku trochu underdressed a ty pohledy !! :))
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    VALKYRA: aha, díky, já jsem v Niedersachsen, tady jsou víceméně slusnaci, ale občas taky koukám, hlavně na fotbale, kam chodí 7lety syn. předminule říkal trenér něco jednomu klukovi, ten si dal prsty do uší a říkal bla bla bla a šel pryč,a pozor, matka tohodle kluka na to jen koukala. Minule se zas něco nelíbilo synovi trenéra, šel k němu a kopnul do něj, otec nic. jinak ale sama ochota všude, tolerance chodci vs cyklisti. pravda ale je, že jsem skoro furt doma :))))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VALKYRA: tak ja jsem vlastne v "Mnichove" jenom 20 minut denne :D Jinak jsem bud v kanclu, nebo uz ve vlaku, kde je mnichovanu mensina. ;)
    VOY
    VOY --- ---
    VALKYRA: trojka je za mě stejná v Berlíně. bohužel Němcům někdo zřejmě nějak zapomněl sdělit že se nejdřív vystupuje a starší se pustí sednout no. taky že když je plný vlak je fajn nezůstat stát u dveří.
    EZOP
    EZOP --- ---
    Je to zajímavé ale co tu říkáte ma něco do sebe. Ja bytostně nesnášel Brno po studiích tam. Nicméně jsem tam po dekádě několikrát byl a mám k němu jistě sympatie (nemůžu uvěřit ze jsem to vůbec napsal :))) )
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    VALKYRA: a co ti vadilo konkrétně?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VALKYRA: ja mel podobny dojem z Prahy.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    BAARKA: cau tak uz definitivne v Koline? jsem ted mesic v Hanovru a vypada to na stehovani do Mnichova :) Budu muset nakoupit Lederhose.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    OK, diky ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam