• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ahoj, nevte jaká je teď situace s opatřeníma? Možná by se mi hodilo zajet na otočku něco vyzvednout v Norimbergu a trochu se ztrácím ve vyjímkách - jestli to dobře chápu, tak by měl stačit antigenní test, ale nevím jak to prokázat - stačí si napsat nějaký čestný prohlášení, nebo mám vozit sebou ten test? Nevíte jak je to teď v praxi?
    BRYZA
    BRYZA --- ---
    Ahoj, chtěl bych se s vámi podělit o příkladnou komunikaci ministerstva Staatsministerium der Justiz und für Demokratie, Europa und Gleichstellung.

    Psal jsem jim dotaz ohledně podmínek překročení hranice za účelem výkonu povolání, když jsem OSVČ. Z veřejně dostupných zdrojů ty informace nebyly jednoznačné. Jedna referentka z ministerstva mi zavolala. Byla velmi milá a mluvila plynnou češtinou. Pak mi ještě poslala email, kde vysvětluje, jak se to má s tím překračováním hranic:

    Sehr geehrter Herr/Vážený pane Březina,

    vielen Dank für das freundliche Telefonat vorhin. Ich hatte Ihnen versprochen, mich noch einmal zu melden.

    Es funktioniert also so, dass tschechische Handwerksbetriebe, die in Deutschland arbeiten, entweder eine Bestätigung von Ihrem Unternehmen in Deutschland, für das sie arbeiten, oder von Ihrem Auftraggeber (Bauherr) haben müssen, um einreisen zu dürfen. Diesen Beleg sollten Sie zweisprachig bei sich führen.

    Des Weiteren brauchen Sie für die Einreise einen max. 48 Stunden alten negativen Schnelltest oder müssen sich unverzüglich nach der Einreise, noch vor Arbeitsantritt, in Sachsen testen lassen. Dann gilt die Testpflicht (in Sachsen) 3x wöchentlich. Leider bieten das die Arbeitgeber noch nicht alle an, es besteht derzeit noch keine Verpflichtung für die Arbeitgeber.

    Ein Aufenthalt für höchstens 12 Stunden ohne Quarantänepflicht mit einem triftigen Grund (berufliche, soziale oder medizinische Gründe, kein Einkauf oder Freizeit etc.) und einem max. 48 Stunden alten negativen Testergebnis ist möglich.

    Ich darf Sie auch darüber informieren, dass sich ein sächsisch-bayerisch-tschechischer Abstimmungskreis seit Juli vorigen Jahres in kurzen Abständen zu Videokonferenzen trifft, um ein für die Menschen erträgliches Grenzregime während der Pandemie zu schaffen. Viele Erleichterungen konnten dadurch schon für Grenzpendler, Schüler und Studenten (um nur einige zu nennen) erreicht werden. Teilnehmer des Abstimmungskreises sind neben den Botschaftern und Generalkonsuln auch der tschechische Außenminister bzw. sein Stellvertreter und das Bundesinnenministerium sowie Vertreter von Staatskanzleien und Ministerien in Sachsen und Bayern.

    Auch wir arbeiten mit Hochdruck an der Freizügigkeit für die Menschen weiter. Hat uns doch die Pandemie ganz eindeutig vor Augen geführt, wie weit wir insbesondere mit unseren Nachbarn Tschechien und Polen schon verzahnt sind. Und ja, auch wir wollen ein Europa und seine großen europäischen Errungenschaften beibehalten und ausbauen.

    Ich hoffe, Ihnen mit dieser Antwort geholfen zu haben, für Fragen stehe ich Ihnen gerne zur Verfügung.

    Mit freundlichen Grüßen,

    S pozdravem
    Ines Mezera

    Referentin
    _______________________________________________________________________________________

    SÄCHSISCHES STAATSMINISTERIUM DER JUSTIZ UND FÜR DEMOKRATIE, EUROPA UND GLEICHSTELLUNG|
    SAXON STATE MINISTRY OF JUSTICE AND FOR DEMOCRACY , EUROPE AND EQUALITY
    Referat EU.1 | Grundsatz Europa

    Hansastraße 6 | 01097 Dresden
    Tel.: +49 351 564 15315
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    EFESH: kdo na koho volá v té větě není obsaženo. na druhou stranu tvoje interpretace se s tím nevylučuje. stejně tak bych neinterpretovala větu nutně jako volání/řvaní. asi musíš dotaz víc specifikovat.
    EFESH
    EFESH --- ---
    ahojte - jedna prekladova, pokud muzu poprosit

    Bleib weg von den Soldaten, Mädchen!

    slo by to pouzit, jako otec volajici (rvouci?) na dceru, at se drzi od vojaku?
    VOY
    VOY --- ---
    R_G: To je slusne UX peklo :-) Bohuzel to stoji vic nez poslat k pribuznym a preposlat PPLkem ;-)
    RODWY
    RODWY --- ---
    Cau,tusite pls jestli je pro prilet ze spanelska respektive kanaru potreba test?
    Diky
    R_G
    R_G --- ---
    VOY:

    R_G
    R_G --- ---
    Viz vysouvaci roleta v kulatou vlajeckou.

    R_G
    R_G --- ---
    VOY: Ale je, jen to maji tak blbe udelane, ze to neni na prvni pohled poznat.
    VOY
    VOY --- ---
    R_G: bohužel není tomu tak, jiná země bez ČR pro zaslání na výběr není.
    TBC: pošle kdyžtak rodina ale raději bych měl svobodu a nemusel nikoho otravovat. Bohužel obvyklí podezřelí jako Kosmas a Neoluxor sem nic neposlou. Je to celkem běžný obrázek ve švech eshopech, nikoli jen knihy.
    TBC
    TBC --- ---
    VOY: pripadne najdes bezproblemu nekoho kdo ti to za drobnou uplatu preposle, ja ted posilam zasilky do Nemecko a pres zasilkovnu je to za velmi solidni peniz
    R_G
    R_G --- ---
    VOY: Kosmas 8-)
    VOY
    VOY --- ---
    Nevite nekdo o nejakem ceskem online knihkupectvi, ktere by zasilalo do Nemecka?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    My jeli v prosinci do ČR, tam 14 dní v karanténě, pak zpět a 10 dní v karanténě :) Niedersachsen pořád jedou školy - poslední ročníky, ob den po pulkach. Včera přišel mejl, že můžou rodiče dětí omluvit do 14/2, ale všichni rodiče chtěj, aby děcka chodila. Jen teda kdyby to někoho zajímalo :)))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SHEALA: díky, budem to taky řešit, pokud se podmínky do února ještě nezpřísní.
    btw zítra odpo zasedá spolková vláda, připravuje se možná mega-lockdown. hessenská vláda zasedá ve st, takže se kdyžtak může krátkodobě něco změnit. u vás to asi bude vědět ten přepravce. držím palce!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PROMETHEA: jo, jsou no...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SHEALA: nevíš, co jí řekli k těm testům? imho jsou teď povinný pro všechny
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PROMETHEA: nn, dojede dalkovou přepravou osob. pokud teda dojede, tedka zase druha dědova žena ji tam pro zmenu nechce pustit. Jinak hafo toho pořešila ta přepravní společnost kterou má jet, takže už ví všechno.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SHEALA: bydlíme v hessensku. musí se před příjezdem zaregistrovat na celoněmecké einreiseregistraci. po příjezdu se nahlásit na příslušný hygienický úřad (Gesundheitsamt), a být 10 dní v karanténě. teď je tuším nově povinnost se testovat neprodleně před nebo hned po příjezdu i když jsi těch 10 dní v karanténě. přiletí letadlem? pokud jo, formuláře einreise rozdávají v letadle, na frankfurtském letišti se dá po registraci a zaplacení testu on-line testovat.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JENNE: on je doma naštěstí, takže jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam