• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVJak bylo to slovo?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Hledám slovo ;)

Jak se řekne té části boty, která lemuje chodidlo kolem kotníků? Chci napsat, že si postava ve spěchu přišlápla lem boty na patě. Myslíte, že to stačí takhle, nebo je pro to nějaké slovo? Díky!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    myslim v pripade, ze je to pasek a la snurka, zadne prezky atd.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    jeden konec bude asi přezka a nevím o tom, že by se tomu druhému nějak říkalo :)...možná jazyk? A nebo myslíš souhrnný název?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    nebo spis, jak se reknou ty koncove casti pasku nebo opasku?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ne, to je něco jiného :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    třásně?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    prosim vas, kdyz ma pasek, ktery ma volne konce, ktere visi, jak se tomu rika? :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    To by mě zajímalo, co je na mořské rybě špatného :)

Můj bratr dnes řekl mé přítelkyni, že má oči jako kráva. Prý to kdysi (snad ve starém Řecku či co) platilo za lichotku :)
    LILY
    LILY --- ---
    HARALD: Jéé, díky, záhada objasněna! Tak to by mně nenapadlo. A vypadá jako latimerie podivná, ne? :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    LILY: druh mořské ryby
    LILY
    LILY --- ---
    A propos, když už jsem tu - tušíte někdo, kdo či co je "skumbrie"? Před pár lety jsem ten výraz zaslechla, když nějaký bezdomovec nadával na paní v trafice a říkal, že je to skumbrie jedna.
    LILY
    LILY --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: To ve mně evokovalo výraz: sedne jako prdel na nočník.
    IFFFCZA
    IFFFCZA --- ---
    FILTHY_SAD_EMO:
    to je hodne dobrý :)

mně se pořád nejvíc líbí a hodí to klíště. u tech psu mám pocit, že to byl spíš rotvajler !
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PATISLAV: Pratchett?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    WIREBORNE: Google ani ťuk, ten jsi ale jistě zkoušel. Zní to britsky. Monthy Python? Douglas Adams?
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    ahoj, hele hledám nikoli slovo ale citát...nemůžu přijít na to odkud by mohl být

"Kde je kouř, tam je i oheň, nebo taky jahodový pudink"

btw...Křeček a pijavice jsou krásný, ale můj nejdrsnější zážitek tohoto druhu byl, když jsem v časném létě na Lednicku dostal do rukou brouka roháče a zkoušel mu dát prst mezi ty "parůžky" - sundavali jsme ho dva a šlo to na krev.

A další věc co mi to evokuje, kdysi jsme tapetovali a oškrabávali předtím ty staré tapety. Sestra, tehdy 12ti letá se při té příležitosti nechala slyšet."Drží to jak Helvítská díra." Naštěstí jsem v tu chvíli nebyl na štaflích.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    MDFK: Pijavici bych použil spíš v situaci, kdybych chtěl o někom napsat, že je vydřiduch, že je dotěrný a nebo je únavný :)
    MDFK
    MDFK --- ---
    mně se jednou zakous do prstu křeček, jstl ti to pomůže ;)
    nebo mě napadlo, že se to říká o pijavici - drží se jak pijavice?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZUZKAOU: Jo, to rozhodně. Já se ovšem často snažím vyhýbat příliš otřepaným klišé. Zároveň ale musím vymyslet takové přirovnání, u kterého se čtenář nezasekne a neťuká si na čelo. :) Někdy nad tím strávím opravdu hodně času.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ZUZKAOU: u nás se říká, že se to drží jak hovno košile...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam