• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PENDREKObrana kultury v CR
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    tady jsou ty richterovy vejsplechty v rozhlase, na ktery just reaguje http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/publicistika/_zprava/448513
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    Vladimír Just: Breviář lží primátora Béma a radního Richtera aneb Traktát o krabicovém a nekrabicovém divadle
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/vladimir-just.php?itemid=3283
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    PATISLAV: well.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZUZU: do záhlaví! :)
    CATT
    CATT --- ---
    CLAD: Tak jiný drb. Proč myslíte, že město zamítlo půjčku Arše? Stejné politické důvody. Nechtěli ho na Vinohradech a v Arše se snaží maximálně uškodit.
    To je ta pražská zem, možná ještě nižší spodina na radnici.
    CLAD
    CLAD --- ---
    //ZUZU: ja zas slysel z vinohrad, ze tyhle pozadavky byli spis umele vytvoreny, jen proto, aby se ten silenej napad, uvadet hru na vinohradech, vznikly po odmitnuti v narode, nakonec nahodou nerealizoval. panove hledali zpusob, jak se z toho vyvliknout a nasli celkem efektivni. myslim, ze ted v arse zkousi normalne.
    ale to jen tak na okraj a vratme se zpatky na prazskou zem. . .
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    // CATT k tomu poslednímu drbu: možná. každopádně naprosto ujetý požadavky mistra radoka a havla (před premiérou zkoušení 14 dní v kuse == divadlo mimo provoz, obsazení hlavních rolí, finanční nároky atd.) by třeba mě jako produkčního asi hodně sraly a možná by mi taky došla dřív nebo později trpělivost
    CATT
    CATT --- ---
    dobrá, to poslední je drb, ale důvěryhodný
    CATT
    CATT --- ---
    PENDREK: jsou připosraní. vinohrady jsou jedno ze dvou divadel, které si chce město nechat a oni si nedovolují odporovat. přesto, že jsou tam zřejmě nejnižší platy v branži, tak se neodvažují ani pípnout.
    proč myslíte, že nový havel nebude na vinohradech? politika...
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    ZUZU: petice jinych instituci, nez jsou postizena divadla, jsou skvele, protoze ukazuji na podporu odborne verejnosti. chtelo by to i podporu z dalsich divadel. skoda ze na vinohradech jsou takovy pici, ze si tu petici ani nedovolili dat poslat a havlovou s ni pry div nevyhodili.
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    PATISLAV: zrovna jsem s kamaradem v kavarne rozvijel debatu o tom, jak nejlepe zautocit na magistrat. jsou tu 2 prekazky. 1 je moralni - my zhulenecti humaniste prece nenicime pamatky. 2. je prakticka - predpokladam ze marianske namesti je obsancovane kamerami.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    CLAD: ono to tak bohužel je. zástupci komerčních divadel umí mnohem lépe pracovat s médii, a to nejen proto, že na to maj prachy. z jejich strany je jejich podnikání chladnej kalkul, takže tohle rozhodně uměj.
    kdežto "obyčejní umělci" je, přiznejme si to, banda bohémů, snílků a idealistů. pár zhulenců se jistě taky najde. práci s médii velmi podceňujeme. furt si myslíme, že lidi na sebe budou hodní, že pravda a láska zvítězí, ale ono je to trochu jinak a veksláci se v tomhle světě vždycky uměli orientovat lépe....

    ...na druhou stranu lidi okolo ta fantastiky a broadwaye jsou zase často dost zkoksovaný :))) ....proto uměj bejt tak tvrdý. a proto jim btw. ulítla ta vzducholoď :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    PATISLAV: "vražda na tyranu není zločinem" ;-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jsem asi duší terorista, ale mám chuť při jednání magistrátu dovnitř hodit pár koktejlů toho slavnýho barmana...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    PENDREK: Ještě to nedopadlo. Rok 2016 je loženej že nedopadne, o co se hraje je rok 2020 a 2024.
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    SHAGA: tuhle jsem slysel, ze OH v pze nebudou,. nevite, jak a jestli uz to dopadlo?
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    jenze kultura (o skolstvi nemluve) penize vydelava, ac neprimo. kulturni akce pritahuji spotrebitele z mesta i mi mimo mesto, kteri samozrejme neutraceji jen za ten listek. a cizinci sem nebudou donekonecna jezdit jen na baroko, jak vystizne poznamenal ve stredu moderator stredeniho zatisi na radiu 1.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    PENDREK: To je strategie sice průhledná, ale účinná. Ostatně soudím, že bude-li v Praze olympiáda, její zahájení proběhne jako muikál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam