• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRAdolf Hitler
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ZAMOTEK: Tak jsem se pokusil Ti na nástěnce vyjít trochu vstříc... ale nejsem si jist, jestli tebou vytčenému úkolu dostojí mé přirozeností omezené intelektuální možnosti...

    Budu rád za tvůj názor k této otázce a také k otázce svobody slova: kde končí a kde začíná.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Nevíte o něčem, kde je zpracováno kolik amfetaminu (jaké dávky a jak často) spořádal a jaký to mělo vliv na jeho rozhodování ?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZAMOTEK: No ale vzdyt to je presne ono. Chces otevrene (tak tomu nerikej ritualne, jestli nechces, mi religioniste mi rozumeji ;-)) deklarovat neco, co je vlastne zbytecne, protoze to vsichni vedi. Chces se ujistit ve sve pravde (ktera presne odpovida tomu, co napsal Alistair do zahlavi o roli hitlerovskeho archetypu v dnesni spolecnosti) a byt tak "na pevne pude".
    To neni nic proti Tobe, jen jsi myslim velmi pekne vystihl ten moment, ktery Alistair naznacil.
    HUGO
    HUGO --- ---
    VIR_KENNY: šmarjá, mlč! ještě se toho chytne nějaký mladý nadšený historik, začne se hrabat v pocejních archivech z dob mocnářství a bude zle... takhle máme ve všem jasno: Sabiny, Nerudy, Borovské setříděny, nač do toho rýpat... :)
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    VIR_KENNY: obávám se,že těch, který to zneužívaj,neni zas tak málo a lidí se zdravym rozumem,co dokážou oddělit zrno od plev, záhadně ubývá
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    revizionalismus (a ne relativizace) je v poradku a normalni pristup k dejinam, nebyt nej, tak se stale ucime jakej byl Jirasek machr, ze cirkev znicila vedeni ve stredoveku misto toho, ze jej vlastne zachranila, ze stredovek byl temnym obdobim dejin ci ze za rok 1948 V CSR muze Stalin a jine blaboly, ktere se uci a kerejm lidi veri.
    Neonaciste a staliniste jsou jen malym procentem, ktere toho zneuzivaji k vlastni demagogii, ale na to staci zdravej rozum a ignorovat je (nebo rovnou strilet).
    Ostatni revizionalismus nemaji radi z pohodlnosti, kdo rad slysi, ze Neruda nemel rad zidy, byl ozrala a sukal devky nebo jiny vyznymny hrdina ceskych dejit byl buzerant, nebo ze jiny nebyl vubec tak dulezity jak se z nej dela?
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    DOP: já jsem jen žádal o vyjádření postoje autora diskuse k zmíněnému tématu. Je potom mnohem jednodušší debatovat,když člověk ví,na čem je, není-liž pravda ;)
    DOP
    DOP --- ---
    ZAMOTEK: Ani ne, me akorat zaujalo, jak krasne diktatorsky pozadujes o odsouzeni jinyho diktatora, tot vse :p
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    DOP: bojíš se? ;)
    DOP
    DOP --- ---
    ZAMOTEK: Nebo bude zle? :)
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    GOBERS: nepotřebuju se rituálně očišťovat, jen chci poznamenat, že vyznění záhlaví diskuze by mohlo být vykládáno mnoha způsoby, kupříkladu jako relativizace dějin, nedejbože tichá podpora zmíněného hnutí ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Myslim, ze ZAMOTEK nam hezky nacnul tema te myticnosti. Kdykoli prijde na Hitlera (nebo nacisticke Nemecko) rec, je vyzadovano se "ritualne ocistit", nejlepe nejakou verejnou deklaraci, ktera rekne to, co vsichni vedi, ujistenim, ze je to jen pro "studijni ucely" a podobne. A beda jak to nekdo neudela! Ten je pak necisty, podezrely, mozna dokonce zlocinec...
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    já žádám o umístění stručnýho vyjádření postoje vůči tomuto člověku do záhlaví diskuse a pokud je tento postoj stejný,jako můj,přál bych si,aby se v těch pár větách objevil minimálně náznak odsouzení jeho strašlivých zločinů proti lidskosti (jakákoli duševní choroba není v jeho případě omluvou,zrovna jako u jakéhokoli jiného diktátora)!!!
    HANTA
    HANTA --- ---
    VIR_KENNY: hm ano ide o kriticky rozum. dalsi priklad je "hypermarket cesky sen".
    a na zaver klasik.
    ferdinand d'este: - letos byl studeny rok.
    cimrman: - studeny rok do hrobu skok.
    ferdinad d'este: - to je ceske prislovi?
    cimrman: - ano ale plati i na rakusaky.
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    takze hitler bol funtamentalne zly pre demokraciu?
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    HANTA: to neni chyba demokracie, ale ukazka jak funguje marketing v praxi. :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HANTA: "dihydrogen monoxid" - takove svinstvo :(((
    HANTA
    HANTA --- ---
    naopak, v demokracii je vsetko fundamentalne spravne. chyba je v ludoch ktori dostavaju v demokracii pravo rozhodovat o veciach ktorym nie vzdy porozumeju alebo ich nechapu vobec. pritom niekedy staci mat aspon trochu 'zdraveho selskeho rozumu'.
    prikladom je penn & teller show. aktivistka ponuka peticiu na podpis. v peticii je text. "suhlasite s tym aby bola chemikalia dihydrogen monooxid zakazana?"
    http://www.youtube.com/watch?v=yi3erdgVVTw
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    demokracie niet
    SATAI
    SATAI --- ---
    Godwin's law? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam