• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F_OFRProgramovani pro OSX (IDE Xcode, Cocoa, Objektive-C, AppleScript)
    QUITE
    QUITE --- ---
    TIGU: díky za popis. teď už vim, že práce s displayem je podchycená v IOKit.framework ale vzhledem k jeho obsáhlosti to zatim nedávam. ,) našel jsem pár examplů ale všechny jsou několik let starý, neaktuální a z půlky "deprecated"...
    TIGU
    TIGU --- ---
    QUITE: Tak o frameworku nevím, nicméně u displaye hraje roli hodne faktorů - u klasických LCD displejů s katodovýma trubicema (o kterých pravděpodobně mluvíš) je to asi tak, že jim nejvíce škodí zapínání = power save s vypnutím podsvětlení například u notebooku. Když se sníží jas, tak se samozřejmě méně vysvicují a rozdíl může být i třeba třetina životnosti. Většina displajů s katodama používá okolo 3 podsvětlovacích trubic, notebooky povětšinou jednu dole s fresnelkou a rozptylovací vrstvou. Některé monitory jich mají 5 a ty zákonitě musí svítit míň a proto maji několikanásobně delší životnost - viz EIZO a jejich 5 let záruky na podsvetlení - respektive 50 000 hodin provozu na plný výkon. Většina monitorů po 5. letech už příliš svetelnch není. Ale to uže se dostáváme do OT. Přesné grafy nikde nejsou, záleží na principu, napětí, řídící elektronice a podobně. Lze to říct přibližně a jen k určitým typům.
    QUITE
    QUITE --- ---
    brý den,
    nevíte jestli existuje nějaký framework na práci s jasem displaye? a nějaký popis o dopadu na jeho životnost? díky.
    QUITE
    QUITE --- ---

,)
    CODEAS
    CODEAS --- ---
    TAHRQA: ja vim, jen tohle je pro mě nejsnažší varianta

udělal bych web. stranku, která by využívala HTML5 (offline storage, gps coordinates) a tu bych zapakoval (poslal kamaradovi co ma MAC) a dal na appstore
    QUITE
    QUITE --- ---
    tak já teda začnu ,))

RSSko - - simulakrální aplikace pro osx pro cool lidi žijící kulturou ,)

Aplikace čte feedy ze serverů v oblasti výtvarného umění, je udělaná jako "institucionální", tzn. načítá co určuje "autorita". .,) Kdyby někoho zajímalo tak link.

Svátek - možná si pamatujete na původní verzi téhle aplikace kterou udělal v roce 2004 Ing. Tomáš Zahradnický. Tak tohle je upgrade. ,) Má od té původní navíc Growl, nastavení jestli má být v login items, zobrazuje svátky i na dva dny dopředu a v menuletu se může zobrazovat jenom jako ikonka. A je zbuildovaná na 10.5 narozdíl od té předchozí co byla na 10.1. ,)))) Kdyby někoho zajímalo tak link.

TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    QUITE: Tak to za (doufam) par dni prihodim databazi pacientu ;-)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    QUITE: :) nejakou tu zkusebni podle tutorialu, ale to se nepocita :)
    QUITE
    QUITE --- ---
    Dotáhli jse tu někdo nějakou app až k úplnýmu závěru? Jestli jo, možná by nebylo od věci si tu na nástěnku udělat nějakej senam našich bastlů, hm? ,)
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    SATAI: Jo v Xcode muzes delat normalni commandline utilitky co nejsou v bundlu a prilinkovat k nim IMHO muzes taky cokoliv
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    CODEAS: No vzhledem k tomu ze se pro iPhone OS v javascriptu a HTML 5 nepise, tak to asi moc nepujde ;-) Tou podporou bylo mysleno ze to podporuje to novy safari, takze proste udelej klasickou webovou stranku optimalizovanou pro iPhone a mas to..
    CODEAS
    CODEAS --- ---
    Zdravim, vzhledem k představeni OS3 s částečnou podporou HTML5 se konečně zdá použitelné abych mohl něco vytvořit (nemám Apple, SDK je pro mě vzdálené)

Jak složitý proces je to, že bych to vytvořil jako HTML+JS v offline (testoval bych přes Safari na iphone) a pak zaslal kamarádovi s Applem, který by jen zkompiloval (třeba použít PhoneGap) a dal na Appstore

zajímá mě jak složité to celkově bude, zda nebudu limitovan při vývoji (to že mi tam nepůjde vše z SDK vím), či jak složitý to bude mít kamarád
    počítám že budu muset zaplatit poplatek vyvj. licenci. ($100 ?)

díky
    SATAI
    SATAI --- ---
    Da se rozumne pouzit Cocoa API z aplikace napsane v Objective C, kterou bych zkompiloval a slinkoval do jedne commandlinove pouzivane binarky, zadny .app package? Jsem si vedomy toho, ze byc tim prisel o moznost primocare pouzivat bundles...
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    QUITE: Preferences -> Accounts -> login items
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    dobrá online publikace pro úplný začátečníky http://www.cocoalab.com/?q=becomeanxcoder
    QUITE
    QUITE --- ---
    Nevíte někdo jak udělat menulet (menu extra) co místo NSMenu zobrazuje NSWindow? Zkoušel jsem to googlit ale nic moc.. kuju. ,)
    QUITE
    QUITE --- ---
    VIRUS31: dík, tak nějak to bude ale nevim co s tim ,))
    ale do tý knížky jdu ,)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    Tady ještě pár knížek... [link]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam