• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F_OFRProgramovani pro OSX (IDE Xcode, Cocoa, Objektive-C, AppleScript)
    QUITE
    QUITE --- ---
    NUCLID: zkusil bych si pohrát s pozicováním v IB.., pak bych zkusil jestli nepomůže toto:
    http://developer.apple.com/mac/library/documentation/cocoa/Reference/ApplicationKit/Classes/NSWindow_Class/Reference/Reference.html#//apple_ref/occ/instm/NSWindow/resizeFlags

a pak bych zkusil googlit něco ve tvaru ...DidChange... NSWindow přímo nic takovýho nemá (kromě těch resizeFlags) ale možná to má NSCell..ale teď jsem línej to hledat. ,)
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    Nevite jak vynutit prekresleni bunky v tabulce? Mam svoji vlastni implementaci NSCell a kdyz zmenim velikost okna, tak se sice vykresluje, ale zustava i stara grafika. Je to muj prvni pokus o ObjC/Cocoa aplikaci, jinak jsem javista, takze jeste nemam ten mozek uplne ohnutej na Cocoa filozofii :)

Po startu aplikace:

Po zmene velikosti okna se spatne prekresluje progress indicator:
    QUITE
    QUITE --- ---
    Nevíte někdo jaký framework řeší práci se soubory? Nebo o nějakém examplu co by řešil základní "Finder" funkcionalitu? Dík.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    TIGU: No, chci neco, co bych si mohl cist na zachode nebo v metru, prave abych se do toho nemusel dostavat sam.
    TIGU
    TIGU --- ---
    Je to to same, akorát nepíšeš pro cocoa touch, ale pro cocoa zapni si Xcode a založ si Cocoa projekt a během pár minut se do toho dostaneš i sám ... tu referenční příručku občas stejně budeš muset otevřít.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Muzete mi nekdo prosim doporucit dobrou knihu o programovani pro OS X? Objective-C umim, zvladam psat pro iPhone, kterej je asi v mnohem podobnej, takze nepotrebuju vylozene zacatecnicky veci, na druhou stranu se mi nechce cist referencni prirucku.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    okej, diky moc :)
    a hezky vanoce a spoustu uspesnych kodu do novyho roku ;)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    VIRUS31: nějakej frontend k diffu, v podstatě. google mi poradil FileMerge, kterej by měl bejt součástí xcode. (Ano, je, mám ho na disku).
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    SHAGA: asi sem se spatne vyjadril..neco jako pravej a levej panel, kde je nejakej obsah a neco mezi nima, kde se ukazuje tohle ti chybi tady a tohle zase tady.. pouzival jsem driv pri vyvoji na win eclipse, ale nechci si instalovat takovej moloch, jen kvuli srovnani obsahu par xmlek.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    VIRUS31: Jak jako porovnávání zdrojáků? diff? Nebo něco "sofistikovanějšího"?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Mate nejakej tip na soft pro porovnavani zdrojaku? Nejlepe freeware.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    TIGU: diky, presne tohle jsem potreboval. marne jsem ho hledal mezi applications.
    TIGU
    TIGU --- ---
    MATESISKO: nebo take stahnout z http://developer.apple.com/mac/ a pak najdes instalaci zde: "Macintosh HD/Developer/Aplications/Xcode" - predpokladam, ze se tak tvuj HD jmenuje ;)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    MATESISKO: musis nainstalovat.. neni soucasti standard instalace os x.. najdes ho na druhem cd a pak hledej pres spotlight nebo quicksilver nebo jinej luncher..
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    zdravim, zajimalo by mne jak spustit xcode IDE. nedavno jsem presel z windows, takze zrejme nechapu filozofii. mohl by mne nekdo nakopnout? dekuji
    QUITE
    QUITE --- ---
    Panic.com jsou boží! ,) Developer color picker:
    http://www.panic.com/blog/2009/12/developer-color-picker-1-2/

QUITE
    QUITE --- ---
    Zvládáte někdo dobře Quartz Composer?
    [ QUITE @ Quartz Composer ]
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    QUITE: Dík, to je ono!
    QUITE
    QUITE --- ---
    a já bych si rovnou taky nechal poradit ,)) kdysi jsem to někde viděl ale už si to nevybavim a nenajdu to. potřebuju [NSApp terminate:self]; provést se zpožděnim (před ukončenim app ještě animuju). pamatuju si, že se za to celý před středník něco připsalo a bylo to ve vteřinách (třeba 0.2). ale určitě vim že to nebyl NSTimer. Nevíte někdo? díky ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam