• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F_OFRProgramovani pro OSX (IDE Xcode, Cocoa, Objektive-C, AppleScript)
    Vyvoj aplikaci pro OSX pomoci IDE Xcode s vyuzitim nativniho frameworku Cocoa a jazyku Objektive-C. Pred par dny vyslo SDK pro iPhone, debata o vyvoji pro iPhone vitana! Kazda rada nad zlato!
    rozbalit záhlaví
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    SHAGA: asi sem se spatne vyjadril..neco jako pravej a levej panel, kde je nejakej obsah a neco mezi nima, kde se ukazuje tohle ti chybi tady a tohle zase tady.. pouzival jsem driv pri vyvoji na win eclipse, ale nechci si instalovat takovej moloch, jen kvuli srovnani obsahu par xmlek.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    VIRUS31: Jak jako porovnávání zdrojáků? diff? Nebo něco "sofistikovanějšího"?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Mate nejakej tip na soft pro porovnavani zdrojaku? Nejlepe freeware.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    TIGU: diky, presne tohle jsem potreboval. marne jsem ho hledal mezi applications.
    TIGU
    TIGU --- ---
    MATESISKO: nebo take stahnout z http://developer.apple.com/mac/ a pak najdes instalaci zde: "Macintosh HD/Developer/Aplications/Xcode" - predpokladam, ze se tak tvuj HD jmenuje ;)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    MATESISKO: musis nainstalovat.. neni soucasti standard instalace os x.. najdes ho na druhem cd a pak hledej pres spotlight nebo quicksilver nebo jinej luncher..
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    zdravim, zajimalo by mne jak spustit xcode IDE. nedavno jsem presel z windows, takze zrejme nechapu filozofii. mohl by mne nekdo nakopnout? dekuji
    QUITE
    QUITE --- ---
    Panic.com jsou boží! ,) Developer color picker:
    http://www.panic.com/blog/2009/12/developer-color-picker-1-2/

QUITE
    QUITE --- ---
    Zvládáte někdo dobře Quartz Composer?
    [ QUITE @ Quartz Composer ]
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    QUITE: Dík, to je ono!
    QUITE
    QUITE --- ---
    a já bych si rovnou taky nechal poradit ,)) kdysi jsem to někde viděl ale už si to nevybavim a nenajdu to. potřebuju [NSApp terminate:self]; provést se zpožděnim (před ukončenim app ještě animuju). pamatuju si, že se za to celý před středník něco připsalo a bylo to ve vteřinách (třeba 0.2). ale určitě vim že to nebyl NSTimer. Nevíte někdo? díky ,)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    Nevíte o tutorialu jak přistupovat a zapisovat do iCal z externí aplikace (konkrétně Dashboard Widgetu) ?
    QUITE
    QUITE --- ---
    ...pro zajímavost.. jak vypadalo vývojový rozhraní NeXTStepu zhuba v době kdy frčely Win 3.11:

TIGU
    TIGU --- ---
    QUITE: Mam podobny problem - snazim se zjistit barevnou hloubku a podobne a kdyz uz jsem nasel getBitsPerPixel, nebo jak to presne bylo, tak mi to pise, ze je to v 10.6 deprecated :D

Kdyby nekdo vedel jak zjistit parametry displaye, jako je barevna hloubka, refresh rate, nativni rozliseni a podobne, budu vdecny :) zatim treba nativni rozliseni delam tak, ze se je vsechny vylistuju a vezmu nejvyzsi podporovane a to oznacim za nativni - nejaky lepsi napad? :)

Pokud by se dalo zjistit i jaky barevny profil, kalibraci a podobne monitor pouziva, budu jeste stastnejsi.
    QUITE
    QUITE --- ---
    TIGU: díky za popis. teď už vim, že práce s displayem je podchycená v IOKit.framework ale vzhledem k jeho obsáhlosti to zatim nedávam. ,) našel jsem pár examplů ale všechny jsou několik let starý, neaktuální a z půlky "deprecated"...
    TIGU
    TIGU --- ---
    QUITE: Tak o frameworku nevím, nicméně u displaye hraje roli hodne faktorů - u klasických LCD displejů s katodovýma trubicema (o kterých pravděpodobně mluvíš) je to asi tak, že jim nejvíce škodí zapínání = power save s vypnutím podsvětlení například u notebooku. Když se sníží jas, tak se samozřejmě méně vysvicují a rozdíl může být i třeba třetina životnosti. Většina displajů s katodama používá okolo 3 podsvětlovacích trubic, notebooky povětšinou jednu dole s fresnelkou a rozptylovací vrstvou. Některé monitory jich mají 5 a ty zákonitě musí svítit míň a proto maji několikanásobně delší životnost - viz EIZO a jejich 5 let záruky na podsvetlení - respektive 50 000 hodin provozu na plný výkon. Většina monitorů po 5. letech už příliš svetelnch není. Ale to uže se dostáváme do OT. Přesné grafy nikde nejsou, záleží na principu, napětí, řídící elektronice a podobně. Lze to říct přibližně a jen k určitým typům.
    QUITE
    QUITE --- ---
    brý den,
    nevíte jestli existuje nějaký framework na práci s jasem displaye? a nějaký popis o dopadu na jeho životnost? díky.
    QUITE
    QUITE --- ---

,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam