• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F_OFRProgramovani pro OSX (IDE Xcode, Cocoa, Objektive-C, AppleScript)
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    MARECEK: Mrkni na Amazon, maj toho dost. Ja jsem si koupil Cocoa Programming for Mac OS X. Autor: Hillegass

Je dobra, pochopil jsem z toho spoustu veci. A prokladal jsem to videocastama z iTunesU z nejaky americky univerzity, kde se sice ucili programovat pro iPhone, ale vetsina je toho stejna.
    PKB
    PKB --- ---
    MARECEK: mrkni sem :QUITE:

a snad jen nedoporucim knihy pana Cady. Pred tydnem jsem ji vratil do knihovny, protoze se to vubec neda cist. Sice tam informace jsou, ale je to psane takovym stylem, ze jsem z toho nepochopil vubec nic :(
    to jsou ty odkazy lepsi
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    baj the wej poradite mi nejakou dobrou knizku (tistenou - mam kopce pdf ale nemam rad jejich cteni...) ze ktery se naucim cocou v xcode? konkretne s ni ani zadnym c-like jazykem nemam zkusenosti tak ze neco kde se to naucim od piky.... nezalezi jestli cz nebo en..
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    QUITE: cg :-)
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    QUITE: nakonec bylo potřeba ResourceKey NSURLEffectiveIconKey. Přesto díky
    QUITE
    QUITE --- ---
    Řešili jste někdy někdo CFBundleIconFile ve screensaveru? Všechno je nastaveno jak má ale screensaver má stále defaultní ikonu.. :/
    QUITE
    QUITE --- ---
    NUCLID: výsledné řešení: CFNetDiagnosticCreateWithURL
    Sice to taky vyžaduje URL ale je to aspoň "správnější" metoda. ,))

MATESISKO: nepřišel jsem na to jak PrefPane a Screensaver debugovat lépe než s pomocí Console.. Ale pokud ti to ten název aplikace přiřadí ok, zkusil bych zatím nastavit nějakou ikonu na pevno jestli se provede aspoň to. A zkusil bych ověřit správnost řádku [url getResourceValue:&iconImage forKey:NSURLCustomIconKey error:NULL];
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    přesně tohle jsem zkoušel. Raději blíže popíšu problém:
    Získam seznam všech aplikací takto:

NSString *pathString = @"/Applications";
    NSURL *directoryURL = [[NSURL alloc] initFileURLWithPath:pathString isDirectory:YES];

NSArray *keys = [NSArray arrayWithObjects:
    NSURLIsDirectoryKey, NSURLIsPackageKey, NSURLLocalizedNameKey, NSURLCustomIconKey, nil];

NSDirectoryEnumerator *enumerator = [[NSFileManager defaultManager]
    enumeratorAtURL:directoryURL
    includingPropertiesForKeys:keys
    options:(NSDirectoryEnumerationSkipsPackageDescendants |
    NSDirectoryEnumerationSkipsHiddenFiles)
    errorHandler:^(NSURL *url, NSError *error) {
    return YES;
    }];

potom v cyklu procházím enumerator a do PopUpButtonu přidávám itemy:

NSString *localizedName = nil;
    [url getResourceValue:&localizedName forKey:NSURLLocalizedNameKey error:NULL];

NSNumber *isPackage = nil;
    [url getResourceValue:&isPackage forKey:NSURLIsPackageKey error:NULL];

if ([isPackage boolValue]) {
    [popupImageApp addItemWithTitle:localizedName];
    NSImage *iconImage = nil;
    [url getResourceValue:&iconImage forKey:NSURLCustomIconKey error:NULL];
    NSMenuItem *item = [popupImageApp itemWithTitle:localizedName];
    [item setImage:iconImage];

Názvy aplikací se přidají korektně, akorát ty ikony ne. Protože se jedná o PreferencePane, nedá se to debugovat, takže ani nevím, jestli získám k jednotlivým aplikacím ikony. Jak se PreferencePane dá debugovat? Případně metodou kontrolních tisků? :) Díky
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    nevíte, jestli existuje možnost, jak vložit do NSPopUpButtonu položku obsahující kromě textu i obrázek? ikonu? díky
    QUITE
    QUITE --- ---
    NUCLID: vyzkoušim, dík. nicméně co se týče fór a dokumentace, vychází tohle jako vpodstatě jediná metoda...
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    QUITE: Jinak jestli jenom potrebujes zjistit, jestli je pocitac pripojenej k siti, tak tohle asi nebude nejlepsi metoda... Spousta lidi pouziva treba LittleSnitch. Kdyby se mi aplikace jen tak zacala pripojovat na Google (a nemela s nim nic spolecnyho), tak u me konci :)
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    QUITE: Zkus tohle:
    NSData *data;  
    NSURL *url = [NSURL URLWithString: @"http://www.google.com"];  
    NSMutableURLRequest *request = [NSMutableURLRequest requestWithURL: url   
                                                        cachePolicy: NSURLRequestReloadIgnoringCacheData  
                                                        timeoutInterval: 10];      
    NSURLResponse *response;  
    NSError *error;  
    data = [NSURLConnection sendSynchronousRequest: request  
                            returningResponse: &response  
                            error: &error];  
    NSString *output = [NSString stringWithCString:[data bytes] length:[data length]];
    PKB
    PKB --- ---
    jelikoz mate v zasobe skvely odkazy, tak bych se chtel zeptat, jestli nemate nejaky pekny navody, jak pracovat interface builderem ve spojeni s Xcode a kodem. Propojovani, outlety a tak. mam nastudovany zaklady, tak bych se chtel podivat na neco pokrocilejsiho..

dekuju ;)
    QUITE
    QUITE --- ---
    Nevíte jak nastavit timeout pro:

- (BOOL) connectedToNetwork
    {
    return ([NSString stringWithContentsOfURL:[NSURL URLWithString:@"http://www.google.com"] encoding:NSASCIIStringEncoding error:nil]!=NULL)?YES:NO;
    }
    QUITE
    QUITE --- ---
    Nemáte někdo potuchu o tom jakým kódem vytvořit globální klávesovou zkratku? (tj. System Preferences -> Keyboard -> Keyboard Shortcuts)

Stačil by imho AppleScript. ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam