• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F_OFRProgramovani pro OSX (IDE Xcode, Cocoa, Objektive-C, AppleScript)
    PKB
    PKB --- ---
    koukam pres itunes U na nejakej kurz programovani objective-c. Mluvil tam o tom, ze privatni metody tridy mohou byt uplne skryte tak, ze nejsou ani uvedeny v hlavickovym souboru. Chapu to dobre tak, ze metody v hlavickovym souboru jsou verejny a ty co jsou pouze v .m souboru jsou brany jako privatni?

a pak taky jestli jsem pochopil spravne, obj-c nema pretezovani funci ano? ma polymorfismus?
    INITI
    INITI --- ---
    ahoj, shanim nekoho, kdo by umel o par funkci doplnit source code v Xcode projektu. dohoda v poste. diky
    PKB
    PKB --- ---
    pokud jste nezaznamenali:

http://cvut.iknow.eu/iphone/
    QUITE
    QUITE --- ---
    Zkoušim Bodega ( http://appbodega.com/ ). Máte někdo zkušenost?
    QUITE
    QUITE --- ---
    Máte někdo SDK s podporou iPad? Resp. máte někdo placený program a jste ochotni nabídnout poslední betu SDK?
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    zdravím, existuje nějaká možnost, jak z bundle identifikátoru dostat například název aplikace?
    zkouším to takto:

NSBundle *appBundle = [NSBundle bundleWithIdentifier:@"com.apple.iTunes"];
    if (appBundle!=nil) {
    NSString *appName = [appBundle objectForInfoDictionaryKey:@"CFBundleName"];
    }

ale nedostanu právě ten bundle handler, ze kterého bych dostal ostatní resources.
    díky
    QUITE
    QUITE --- ---
    PKB: http://toxicsoftware.com/aquaticprime-warning/

...+ vývoj AquaticPrime ustal v roce 2007
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    MARECEK: Vlez si na iTunes U a dej si vyhledat "iPhone" nebo "Cocoa". Nemuzes nenajit.
    PKB
    PKB --- ---
    a kdyz uz jsme u toho.na prodej tech aplikaci je potreba zivnostnak? nebo to neresite?
    PKB
    PKB --- ---
    PKB
    PKB --- ---
    NUCLID: urcite jsem na to nasel nekde nejakej framework. Ale prave ted ho nemuzu vygooglit :(
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    NUCLID: netusis podle ceho ten videocast najdu?
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    Tak me napada, jak resite seriovy cisla a licence, kdyz pisete komercni soft? Kdyz se to pokousim hledat na netu, tak dostavam presne opacny odkazy nez potrebuju :)
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    MARECEK: Mrkni na Amazon, maj toho dost. Ja jsem si koupil Cocoa Programming for Mac OS X. Autor: Hillegass

Je dobra, pochopil jsem z toho spoustu veci. A prokladal jsem to videocastama z iTunesU z nejaky americky univerzity, kde se sice ucili programovat pro iPhone, ale vetsina je toho stejna.
    PKB
    PKB --- ---
    MARECEK: mrkni sem :QUITE:

a snad jen nedoporucim knihy pana Cady. Pred tydnem jsem ji vratil do knihovny, protoze se to vubec neda cist. Sice tam informace jsou, ale je to psane takovym stylem, ze jsem z toho nepochopil vubec nic :(
    to jsou ty odkazy lepsi
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    baj the wej poradite mi nejakou dobrou knizku (tistenou - mam kopce pdf ale nemam rad jejich cteni...) ze ktery se naucim cocou v xcode? konkretne s ni ani zadnym c-like jazykem nemam zkusenosti tak ze neco kde se to naucim od piky.... nezalezi jestli cz nebo en..
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    QUITE: cg :-)
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam