• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUZIDLOŘÍM - všechny cesty vedou do věčného města
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANNA: bydleli jsme přesně takhle a neměli jsme roma pass, nevyplatilo by se nám to. Metra je tam stejně málo.
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    HANNA: Tohle bych vubec nevidel jako problem. Byl jsem tam pred dvema lety a metro bylo za hubicku (1 euro). Kdyz potrebujes, tak si proste koupis.
    HANNA
    HANNA --- ---
    jak byste doporučili řešit mhd, pokud letíme do říma na čtyři dny a hotel máme za rohem od termini? vyplatí se pořídit ten roma pass, i když platí jen tři dny a minimálně jednu cestu z/na letiště bychom platili navíc? chodit nám nevadí, ale co si vzpomínám ze své krátičké návštěvy před lety, vzdálenosti nejsou zase úplně nejmenší a metro občas člověk ocení...
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    Zijete, pracujete nekdo v Rime?
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    pár fotek z loňskýho říma

    Italy - Rome 2011 - a set on Flickr
    http://www.flickr.com/photos/maar345/sets/72157629841606211/
    BEENYY
    BEENYY --- ---
    Ahoj vsem,
    na Velikonoce mam volno tak jsem se rozhodla pro maly vylet do Italie. Bydlim ve Winterthuhu a vyjela bych v patek cca do nedele, pondeli. Mel by nekdo tip na levne ubytovani, ci by byl nekdo ochotny mi delat pruvodce po tu dobu? (pa-ne,po). Nejspis to vidim na okoli Milana nebo pobliz hranic se svycarskem.
    Diky za tipy;)
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    MISHAAA: z letiste jezdi busy (v pravidelnych intervalech i v noci)

    Ciampino airport <-> Rome - Bus Terravision
    http://www.terravision.eu/rome_ciampino.html
    Bus Fiumicino airport to/from Rome City Centre – Terravision
    http://www.terravision.eu/rome_fiumicino.html

    nebo muzes vyuzit MHD, ale s tou nemam zkusennosti, ale na letisti je info box, ve kterem ti reknou, kde/kdy co jede. Nebo se ozve nekdo zdejsi...
    MISHAAA
    MISHAAA --- ---
    zdravim, chtěla bych se poptat ohledně Mhd. chystáme se na víkend do Říma. Hotel asi booknem někde v centru ale na sobotní večer máme koncer Gogol Bordelo v nákým místě blízko u letiště, nevíte někdo jak je to tam s noční dopravou jesli se pak po pulnoci něčim dostanem zpět a kolik cesta z letiště do centra stojí, díky moc za info..
    PEAHVEZDICKA
    PEAHVEZDICKA --- ---
    UNCLEAN: díky
    SUNY: díky

    *
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    PEAHVEZDICKA: ja se dival klasicky na tripadvisor.com
    SUNY
    SUNY --- ---
    booking.com
    hotels.com
    PEAHVEZDICKA
    PEAHVEZDICKA --- ---
    hola hou :) chystám se vzít naše do Říma na výlet na 3 noci v říjnu...nevíte někdo o nějakým fajn ubytku, na dobrém místě,za dobrou cenu?...nebo odkaz, kde hledat??..díky moc..*
    POVIDALEK
    POVIDALEK --- ---
    SUNY: jj já to pochopila, jen jsem to nějak potřebovala dodat, aby si to třeba někdo nevyložil špatně ;) jinak v době, kdy jsem byla v římě já, bývaly turnikety často otevřené, nebo alespoň jeden, takže se dalo bez lístku v pohodě projít...
    SUNY
    SUNY --- ---
    v metru určitě ne, navíc to ani moc dobře nejde, když je vstup jen přes turnikety :) Myslela jsem jen bus.

    Ale to nikoho nenavádím! :) my jeli na černo "jen" 3x, když jsme o víkendu nikde nesehnali trafiku a v autobuse nebyla možnost si koupit lístek.
    POVIDALEK
    POVIDALEK --- ---
    no, v přecpaným buse to jde, ale v metru bych to rozhodně nezkoušela! dělají často razie, kde neunikne ani myš. třeba jednou jsem šla a byly turnikety, pak teprve schody dolů na peron a tam čekali revizoři, nějaký člověk nahoře nad schodama se otočil a chtěl se vrátit, ale okamžitě šli po něm... mají vysílačky a nahoře u východu z metra čekají další, takže jim nikdo neproklouzne. výmluvy cizinců a neznalost řeči ani čehokoli jiného prý neomlouvá, co jsem slyšela, tak jsou prostě drsní hoši B-)
    SUNY
    SUNY --- ---
    Jestli můžu něco poradit, jak ušetřit za mhd - rozhodně stačí koupit 2x denně za 1euro jízdenku na 75 min, vše je blízko u sebe....pokud bydlíte v centru, pak je to snad zbytečné úplně. Strašně mě překvapilo, jak je to fakt kousek od sebe. Ale přiznávám, že jsme pak už jezdili na černo, jelikož přecpanější autobusy jsem neviděla a revizor by neměl sebemenší šanci někoho zkontrolovat.

    A z letiště jsou daleko levnější způsoby, než airport express, nevím název firmy, ale jeli jsme autobusem velmi pohodlně až na metro za polovinu ceny.
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    Ahoj, chystam se s pritelkyni 9-11.9 do Rima. Probiha v te dobe neco zajimaveho, co by jsme nemeli propasnout ?! Diky

    PS: Nevim, kolik z vas ma iPhone, ale hledal jsem neco podobneho idosu pro iPhone, nasel jsem akorat aplikaci Roma Bus. Oficialni dopravce predpokladam svou aplikaci nema ?!
    POVIDALEK
    POVIDALEK --- ---
    INITI: koukni se o pár příspěvků zpátky...
    INITI
    INITI --- ---
    ahoj, nemate nekdo tip na dobry hostel, pls?
    SUNY
    SUNY --- ---
    POVIDALEK:to je pravda, vedro a lidi to kazí asi všude :) já jsem ráda, že jsem tam byla, architektura je krásná, ale čekala jsem víc, Paříž je pro mě třeba 100x zajímavější, má atmosféru.

    A dost mě překvapilo, co si místní dovolí v autobusech :D Jsem vcelku ráda, že jsem se vůbec vrátila bez nějakého nechtěného zážitku :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam