• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUZIDLOŘÍM - všechny cesty vedou do věčného města
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    ahoj, na konci května jedu do Říma. Chci se určitě mrknout do vatikánského muzea. Byl jsem varován, že tam bude super fronta. Zajímalo by mě, zda pokud budu mít koupenou kartu, která bude umožňovat vstup do muzeí a na jiné památky, zda frontu musím stejně vystát nebo mohu jít rovnou dovnitř. Má s tím někdo zkušenost?
    HORA
    HORA --- ---
    Planuju na kveten petidenni vylet do Rima. Poradite, kde se da levne pujcit kolo nebo skutr?
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    diky za info. je to jak pisete, tedy jedna jizda za 1,5€, celej den za 6€. ovsem bohate staci cesta od hotelu do centra, tam je vsechno v pohode dosazitelne pesky a vecer zase zpet.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    RADDINO: jinak ten celodenní lístek byl za šest euro
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    RADDINO: lístek na jednu jízdu je za euro a půl, centrum se dá docela pohodlně projít pěšky, takže celodenní jízdenku nedoporučuju
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    RADDINO: Moje zkušenost s Římem je taková, že se to dá celé projít pěšky.. Chodila jsem tam sice opravdu celý den a neseděla jsem někde na oběd, ale dopravu jsem využívala opravdu jen pro přesun do Lido di Ostia.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    RADDINO: Už je to nějakej pátek co jsem tam byl, ale jeden lístek byl za 1 euro a šel štípnout dvakrát. Moje zkušenost snad ze všech větších měst je, že ta časová jízdenka se vyplatí, když porovnáš, že se nemusíš stresovat, kde si to furt kupovat.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    V sobotu jedu s přítelkyní na 6 nocí do Říma a spát budeme v hotelu u žel. stanice Trestevere. Má smysl si kupovat nějakou vícedenní jízdenku na bus/metro pokud chceme projít klasické pomátky? Nebo stačí koupit ráno jednu do centra a večer jednu zpět? Koukal jsem že vícedenní vyjde na cca 18€, jak jsou na tom jednotlivé lístky nevím.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BBC News - Damaged Pompeii to receive Italy rescue fund
    http://www.bbc.com/news/world-europe-26443808
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    no dobrý, tak až ted se dostanu trochu k nějakému reportu k mojí cestě do ŘÍMA. 3.týden v září jsem tam trávila tu nejlepší dovolenou mého života! koupila jsem si lístek od student agency a jela. Ubytování jsem měla v kempu v Lido di Ostia, kterej se tady na nyxu doporučuje.. - skvělej. Krásný čistý kemp hned na pláži, hodně míst pod stromama, takže stín byl a ve stanu horko nebylo. První den jsem přijela, bylo trochu pod mrakem a poprchávalo, ale přesto hrozné horko. Tak jsem dojela do kempu, postavila stan a šla spát.. druhý den bylo uplně jasno, tak jsem celý strávila na pláži ( a pěkně se spálila )

    den nato jsem jela do Říma a prošla si uplně všechno, co jsem chtěla vidět a co je tkaové profláklé, viz některé fotky. Na fontáně bylo pár lidí, což bylo uplně skvělý, protože moji kamarádi řikali, že v červenci tam nebylo k hnutí. Řím je prostě nádhernej, na to nejsou ani slova.. vyfotila jsem asi 600 fotek a stále neměla dost.. každej detail každé sochy jsem musela fotit.

    Další den zase bylo krásně a tak jsem strávila čas na pláži a u moře s lidmi, který jsem v kempu poznala. Bylo to uplně skvělý - pouštěli jsme draky, koupali se v moři.

    Další den jsem jela zase do města a tentokrát se zaměřila na takové nějaké zapadlejší kostely a zjistila, že je to snad mnohem krásnější než takové ty památky, které doporučuje průvodce.. Zase jsem se nemohla nabažit. samozřejmě proběhla italská zmrzlina, na kterou jsem při první návštěvě města zapomněla.

    No abych to shrnula - zážitky, krásný počasí a koupání v moři 3.týden v září aniž bych musela jet do nějakého resortu kdoví kam, kempování skvělý - teplý noci, kemp čistej, mravenci nekousali, potkala jsem nový lidi, cestování se taky dalo - nevadilo mi do města jet přes hodinu, když to stálo jen euro padesát jedna cesta. Dovolená mě vyšla neskutečně levně, ale ty zážitky a nadšení když jsem se vrátila - na to fakt neměla žádná jiná! A to jsem jela sama a každej mě od toho odrazoval.
















    AYPERI
    AYPERI --- ---
    Doporucuji B&B Urban house : skvela lokalita, dobre ceny, ale hlavne dva mladi kluci, co si jeho otevrenim plni svuj sen. Skvele bydlet u lidi, kteri svoji praci delaji srdcem a sdili s vami mesto :)
    https://www.facebook.com/URbanHouseRoma?fref=ts
    https://cs.airbnb.com/rooms/1332200
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    GUDRUN: Ehm...tady nekdo nepochopil main point.
    TUZIDLO
    TUZIDLO --- ---
    GUDRUN: Z vlastní zkušenosti muzu doporučit tohle http://www.capperiristorante.com dobry jídlo za rozumny peníze. Je to navíc hned u zastávky "Balduina" příměstského vlaku. Ten vlak tam jezdi i z centra, mam dojem ze odněkud u Vatikánu.
    Pripadne výbornou sardskou restauraci: NURAGHE SARDO
    Viale delle medaglie d'oro, 50/a
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    THE_SON_OF_MAN: no, na to se uplne neptam.
    Ptam se na restaurace s dobrym pomerem cena / vykon, jedeme tam na kratkou dobu a chceme se dobre najist, mesto vubec nezname a tak shanime doporuceni. Oci si berou ssebou, zdravej rozum taky, ale jeste bych nejaka doporuceni rada.
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    GUDRUN: Na nejakyho tripadvisora bych se vysral. Radim prozkoumat mesto na vlastni pest a kdyz se bude nejaka restaurace libit, zajit! Bud trochu independent! Takhle jsem objevil nejlepsi a zaroven i nejlacinejsi kavu (1 euro!!!!) v Rime, kousek od Vatikanu, kousek od metra Ottaviani.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Zajimalo by me, jestli mate tip na nejake rozumne restaurace v meste, nebo proste nejlepe vzit to podle tripadvisoru. Do Rima mirime hlavne kvuli muzejim, ale chceme si uzit italskou kuchyni a nebejt celou dobu jen o pizze. za pripadne tipy velke diky.
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    TUZIDLO: jj, určitě!
    TUZIDLO
    TUZIDLO --- ---
    ZOLTY: Bohužel ne :( ale nahod pak nějakej report, jak se ti líbilo, co jsi viděla atd..
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    nebude někdy v Říme 15.-20.9.? že bysme zašli na nějakou pamatku nebo zmrzku? jedu sama, tak mě na jeden den rozptýlit :)
    SYREC
    SYREC --- ---
    FATALIK: tady v tych klubech by se dalo neco najit, respektive kdyz jsem tam byl pred dvema lety, tak se tam toho delo dost...

    http://www.brancaleone.it/

    http://www.initroma.com/index.php

    Pripadne v Testacciu je spousta klubu a treba v nekterem bude to co hledas.
    https://maps.google.cz/...=1&gl=cz&hq=Via+di+Monte+Testaccio&ei=QGUcUszDHIKE4gTc9IGAAg&ved=0CKIBELYD

    Dost klubu a baru je taky v San Lorenzu
    http://en.wikipedia.org/wiki/Quartiere_San_Lorenzo
    https://maps.google.cz/...?q=San+Lorenzo+rome&oe=&ie=UTF-8&ei=IGccUp_LB6e54AS29YCoBg&ved=0CAoQ_AUoAg


    A na Intifade by teoreticky taky neco mohlo byt...
    https://www.facebook.com/pages/CSA-Intifada/121178848033521
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam