• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUZIDLOŘÍM - všechny cesty vedou do věčného města
    HORA
    HORA --- ---
    My jsme byli poslední den na pláži ve Fregene. Je to asi 5 km severně od Fiumicina. Na letiště jsme pak dojeli normálně busem.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, mám dotaz ohledně koupání někde poblíž Říma, v pátek ráno tam přiletíme a myslely jsme, že se hned vyvalíme někde u moře, seženem ubytko a až v sobotu bysme vyrazily do Říma, ale nějak to podle map vypadá, že tam žádná pláž v okolí letiště není, máte někdo zkušenost? bo máme vyrazit do Říma a na pláž odtud? jde nám i o bus z letiště, stojí 7E, ale když si to booknem předem bude snad jenom za 4E, díky za rady
    HORA
    HORA --- ---
    Právě jsem se vrátili ze svého prvního pobytu (5 dní) v Římě a musím říct, že se nám tam moc líbilo.
    Vstupy do památek jsem moc neřešili - šílený fronty a vstupný nás odradilo.
    Spíš jsme si užívali atmosféru města což stačilo.
    Jinak pro cyklisty, můžu doporučit zapůjčení kola. I když všude strašej s dopravou musím říct, že to bylo v klidu. Samozřejmě nějakou zkušenost na kole to chce. Případně se dá dobře využívat cyklostezka která vede podél řeky.
    Doporučil bych udělat si výlet s horským kolem k jezerům Albano a Nemi.
    Vlakem z Termini za 2,10EUR+3,50EUR za kolo 40min každou hodinku.
    Kdo je opravdu cyklo nadšenec (jako já) :), může si vyšlápnout po silnici Monte Cavo
    Monte Cavo - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Monte_Cavo
    a dát si to dolů po jedné z downhillových stezek.
    Zpátky na kole do Říma po Via Appia http://cs.wikipedia.org/wiki/Via_Appia
    je to dá se říct celou cestu z kopce.

    Jinak se nám taky líbila basilika svatého Pavla, která v průvodci vůbec nebyla a přitom je to
    úchvatná památka s minimem turistů a zdarma
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Bazilika_svat%C3%A9ho_Pavla_za_hradbami


    _AHMED
    _AHMED --- ---
    nebude nejakej veselej cech o vikendu na vylete ? poprve jedem do Rima ,tak by se znalec mistnich pomeru hodil :)
    MEXIKANEC
    MEXIKANEC --- ---
    R6ANDREW: taxi, pokud nemas znameho s autem...
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    ahoj, mam dotaz. existuje nejaky takovy ten system pujcovani kol, jak si na stojanu vyzvednes kolo a na jinem ho vratis a je to i na letisti ciampino? predpokladam, ze nejaky ano. Resime cestu v noci na letisteale po 21:30 z mesta nic nejede, jen taxi za 30E, to je dost. Prvni bus ve 4:30 je zase pozde kvuli odletu brzo rano. Tak me napadlo se dostat na nejblizsi zastavku nejakou sockou, ktera bere i kola, zbytek dojet, vratit kolo a byt tam za par E.. uvitam ale i jiny rozumny tipy. diky
    NOEK
    NOEK --- ---
    nějaké tipy na zapadlé restuarace, bistra v postranních ulicích Říma... aneb, kde vás překvapilo kafe, jídlo, atmo, design.... atd.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    nakonec jsem usoudil, že žádnou hromadnou vstupenku kupovat nebudu. Přepravu po městě zvládnu pěšky, takže bych nevyužil vše.
    Bylo mi řečeno, že na stránkách muzea se píše, že pokud budu mít vstupenku koupenou přes net, tak nebudu muset čekat ve frontě, tak uvidím.
    Ještě jsem zkusil položit dotaz jak to mají s press kartou, zda bych se tam dostal zdarma nebo se slevou, ale našel jsem jen nějaký "help" mail a odpovědi se mi nedostává, tak se na to asi vykašlali
    MAUGLI
    MAUGLI --- ---
    KANAREK1: my jsme byli pred dvema lety taky v kvetnu a fronty tam moc nebyly. Mozna jsme meli stesti. Kazdopadne s Roma passem jsme si pak vybrali "fast track" u Kolosea a tak to bylo taky v klidu.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    tak 15 min je nic. V říjnu tam byl kamarád, on to předběhl díky tomu, že ho průvodkyně hodila k jiné české skupině a ti mu tvrdili, že tam čekají 4 hodiny. Je to spíše kec nebo to může mít reálný základ? A nebylo to v den, kdy byl vstup zdarma (kupovali lístek).
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    KANAREK1: já tam byl v srpnu, fronta vypadala pekelně, zvlášť na tom sluníčku. Ale hecli jsme to a trvalo to max 15 minut. Takže nic strašnýho. Totéž u kolosea, tam je to ale ve stínu. Rozhodně se nenechat zlákat průvodcema a "skip-the-line"
    TUZIDLO
    TUZIDLO --- ---
    KANAREK1: Bohuzel, fronta te nemine
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    ahoj, na konci května jedu do Říma. Chci se určitě mrknout do vatikánského muzea. Byl jsem varován, že tam bude super fronta. Zajímalo by mě, zda pokud budu mít koupenou kartu, která bude umožňovat vstup do muzeí a na jiné památky, zda frontu musím stejně vystát nebo mohu jít rovnou dovnitř. Má s tím někdo zkušenost?
    HORA
    HORA --- ---
    Planuju na kveten petidenni vylet do Rima. Poradite, kde se da levne pujcit kolo nebo skutr?
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    diky za info. je to jak pisete, tedy jedna jizda za 1,5€, celej den za 6€. ovsem bohate staci cesta od hotelu do centra, tam je vsechno v pohode dosazitelne pesky a vecer zase zpet.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    RADDINO: jinak ten celodenní lístek byl za šest euro
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    RADDINO: lístek na jednu jízdu je za euro a půl, centrum se dá docela pohodlně projít pěšky, takže celodenní jízdenku nedoporučuju
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    RADDINO: Moje zkušenost s Římem je taková, že se to dá celé projít pěšky.. Chodila jsem tam sice opravdu celý den a neseděla jsem někde na oběd, ale dopravu jsem využívala opravdu jen pro přesun do Lido di Ostia.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    RADDINO: Už je to nějakej pátek co jsem tam byl, ale jeden lístek byl za 1 euro a šel štípnout dvakrát. Moje zkušenost snad ze všech větších měst je, že ta časová jízdenka se vyplatí, když porovnáš, že se nemusíš stresovat, kde si to furt kupovat.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    V sobotu jedu s přítelkyní na 6 nocí do Říma a spát budeme v hotelu u žel. stanice Trestevere. Má smysl si kupovat nějakou vícedenní jízdenku na bus/metro pokud chceme projít klasické pomátky? Nebo stačí koupit ráno jednu do centra a večer jednu zpět? Koukal jsem že vícedenní vyjde na cca 18€, jak jsou na tom jednotlivé lístky nevím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam