• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUZIDLOŘÍM - všechny cesty vedou do věčného města
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    SEXILKA: ok, dik za info!
    SEXILKA
    SEXILKA --- ---
    DOTCOM: Když si přivstaneš, dražší netřeba. Třeba svačina. Vystojíš si frontu do V.muzeí a tam strávíš několik hodin (délka muzea 2km). Občas si odpočineš ve V.parku a pak se vydáš na Svatopetrské náměstí a když bude hezky zamíříš rovnou do kopule za 6,-€ pěšky nebo za 8,-€ s výtahem. Zpátky tě výtah zaveze rovnu do baziliky a celý den je za tebou.
    Pozor na velikost batohu, malé brašny pustí, ale batoh jsme museli odevzdat a pak se proběhnout až do muzea, aby nám nezavřeli před nosem. =)

    Fronty si budeš muset vystát všude, ohledně bezpečnosti. Řekla bych že fronty na lístky byli menší než s prioritním vstupem, protože ten měli všichni (já taky). =)

    Nenech se odradit frontami - postupují poměrně rychle.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    KEDA: a jak to vypada ve vatikanu s frontama? Resim to samy dilema - jestli kupovat drazsi listky s prioritnim vstupem. Do Rima se chystam koncem mesice.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYNA: my si s dětmi pronajali byt u nádraží termini přes tohle, u termini konci i shuttle busy z letiště https://www.romeapartments.com/
    RYNA
    RYNA --- ---
    BRUKEV: pokud jste v Římě s dětmi byli a máš tipy na nějaká baby-friendly místa nebo ubytování, tak se klidně poděl. Pojedeme s miminem v dubnu na pět dní a třeba s ubytováním si moc nevím rady, ráda bych si pronajala nějaký byt přes airbnb, ale na děti nejsou moc stavěné.
    KEDA
    KEDA --- ---
    Jinak menší tip na restauraci.. Ve čtvrti trastevere sme nasli dobrou restauraci kde meli menu(pití,předkrm,hlavní chod a dezert) za 10 euro a bylo to fakt dobry ;)myslim ze blízko ulice (piazza D drago)
    KEDA
    KEDA --- ---
    Ted sem v Římě a dneska coloseum ,kde sem čekal asi tak 3minuty a koupil si vstupenku za 12€ na coloseum,forum romanum a palatino... Nikde sem moc fronty nevidel..
    MIYU
    MIYU --- ---
    JINDRISKAR: Jedem do Rima za tri tydny a resim aktualne to same, ptala jsem se domaciho a ten doporucil kartu poridit protoze fronty jsou pry stale velike a usetrime tim hodne casu.
    Co sem tak lustrovala roma pass je levneji ale obsahuje min zadax vstupu, spise slevy, zadax mhd apod. Omnia je vyrazne drazsi ale pokud planujete chodit po pamatkach se vyplati, navic se vztahuje jak na rim tak vatikan.
    JINDRISKAR
    JINDRISKAR --- ---
    Nevíte jaké jsou fronty na památky v těchto dnech? Ptám se proto, zda se vyplatí kupovat OMNIA CARD http://www.omniavaticanrome.org/en/the-card/index.html (která má přednostní vstupy) nebo ROMA PASS http://www.romapass.it/p.aspx?l=en&tid=2
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak je to s počasím v listopadu? Zvažujeme, že bychom se mrkli do Říma s malýma dětma (do pěti let). Listopad se uvádí jako podmračený, s možností deště. To znamená spíše třeba dvouhodinový deštík, nebo dva dny v kuse chcanec? Teplota okolo 15 stupňů je v klidu, jen bych nerad s dětma strávil celý den na pokoji.
    S tím souvisí návštěva muzeí. Můžou tam děti? Samozřejmě by byly třeba na rukou, nebo pod bystrým dohledem, at něco nerozbijí:)
    DR_Z
    DR_Z --- ---
    Ahoj, poradite v jake lokalite se v Rime ubytovat? Mame predstavu dle prazske metriky bydlet spis v Karline, Holesovicich nebo na Zizkove, nez na Staromaku. Proste lokalita, ktera neni mrtva, plna turistickych pasti, je relativne bezpecna a je tam vic rezidentu nez turistu.

    Pokud byste meli tip na konkretni ubytovaci zarizeni, budu samozrejme nejradsi ;-)

    Diky!
    HORA
    HORA --- ---
    !!! Sistine Chapel spoiler ;) !!!
    Sistine Chapel
    http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html
    HORA
    HORA --- ---
    My jsme byli poslední den na pláži ve Fregene. Je to asi 5 km severně od Fiumicina. Na letiště jsme pak dojeli normálně busem.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, mám dotaz ohledně koupání někde poblíž Říma, v pátek ráno tam přiletíme a myslely jsme, že se hned vyvalíme někde u moře, seženem ubytko a až v sobotu bysme vyrazily do Říma, ale nějak to podle map vypadá, že tam žádná pláž v okolí letiště není, máte někdo zkušenost? bo máme vyrazit do Říma a na pláž odtud? jde nám i o bus z letiště, stojí 7E, ale když si to booknem předem bude snad jenom za 4E, díky za rady
    HORA
    HORA --- ---
    Právě jsem se vrátili ze svého prvního pobytu (5 dní) v Římě a musím říct, že se nám tam moc líbilo.
    Vstupy do památek jsem moc neřešili - šílený fronty a vstupný nás odradilo.
    Spíš jsme si užívali atmosféru města což stačilo.
    Jinak pro cyklisty, můžu doporučit zapůjčení kola. I když všude strašej s dopravou musím říct, že to bylo v klidu. Samozřejmě nějakou zkušenost na kole to chce. Případně se dá dobře využívat cyklostezka která vede podél řeky.
    Doporučil bych udělat si výlet s horským kolem k jezerům Albano a Nemi.
    Vlakem z Termini za 2,10EUR+3,50EUR za kolo 40min každou hodinku.
    Kdo je opravdu cyklo nadšenec (jako já) :), může si vyšlápnout po silnici Monte Cavo
    Monte Cavo - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Monte_Cavo
    a dát si to dolů po jedné z downhillových stezek.
    Zpátky na kole do Říma po Via Appia http://cs.wikipedia.org/wiki/Via_Appia
    je to dá se říct celou cestu z kopce.

    Jinak se nám taky líbila basilika svatého Pavla, která v průvodci vůbec nebyla a přitom je to
    úchvatná památka s minimem turistů a zdarma
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Bazilika_svat%C3%A9ho_Pavla_za_hradbami


    _AHMED
    _AHMED --- ---
    nebude nejakej veselej cech o vikendu na vylete ? poprve jedem do Rima ,tak by se znalec mistnich pomeru hodil :)
    MEXIKANEC
    MEXIKANEC --- ---
    R6ANDREW: taxi, pokud nemas znameho s autem...
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    ahoj, mam dotaz. existuje nejaky takovy ten system pujcovani kol, jak si na stojanu vyzvednes kolo a na jinem ho vratis a je to i na letisti ciampino? predpokladam, ze nejaky ano. Resime cestu v noci na letisteale po 21:30 z mesta nic nejede, jen taxi za 30E, to je dost. Prvni bus ve 4:30 je zase pozde kvuli odletu brzo rano. Tak me napadlo se dostat na nejblizsi zastavku nejakou sockou, ktera bere i kola, zbytek dojet, vratit kolo a byt tam za par E.. uvitam ale i jiny rozumny tipy. diky
    NOEK
    NOEK --- ---
    nějaké tipy na zapadlé restuarace, bistra v postranních ulicích Říma... aneb, kde vás překvapilo kafe, jídlo, atmo, design.... atd.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    nakonec jsem usoudil, že žádnou hromadnou vstupenku kupovat nebudu. Přepravu po městě zvládnu pěšky, takže bych nevyužil vše.
    Bylo mi řečeno, že na stránkách muzea se píše, že pokud budu mít vstupenku koupenou přes net, tak nebudu muset čekat ve frontě, tak uvidím.
    Ještě jsem zkusil položit dotaz jak to mají s press kartou, zda bych se tam dostal zdarma nebo se slevou, ale našel jsem jen nějaký "help" mail a odpovědi se mi nedostává, tak se na to asi vykašlali
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam