dobře takže ještě jednou i pro pomalejší.
říkám, že podle modelu moderního antisemitismu, kdy je to byť skryté, latentní, neprojevené (prozatím) nepřátelství nebo odpor vůči všemu, co jen trošku zahlédlo Žida (tj. včetně náboženství), jsou všichni běloši antisemité. Anebo ty KOMATSU máš problém jen s křesťany a jejich vírou? Co Židé? U nich ti jejich víra nevadí?
A k druhé věci. Pod vlivem každodenní dlouhotrvající mediální propagandy, která kde může využívá jakékoliv záminky k tomu, aby znovu a znovu zasévala do Evropana - křesťana (nebo jen bílého sáhiba) pocit viny, se dnes mladí lidé vůbec netáží zda ve světě existuje také něco jako anti-křesťanství nebo anti-demokracie nebo anti-kapitalismus, který vůči nám zase cítí jiné národy nebo kultury. Zda jsou třeba i běloši, dobře křesťani, leckde perseukováni, je vůči nim otevřené nepřátelství, nebo skryté. Asi je, ale oni si to zaslouží, že ano.
Ale to je jedno - dnes je to totiž tak, že jsou to třeba Židé nebo muslimové, kteří mají mnohem závažnější předsudky vůči dnešní generaci lidí, žijící v Evropě. Já se na Žida nedívám z pohledu dávné historie. Ale leckterý Žid mi vždy připomene, že jsem přece křesťan a běloch a takový vždycky Židy nenáviděl. Po křesťanech se chce zapomenout na řádění muslimů např. u Vídně, ale muslimové budou křesťanům předhazovat i první křížovou výpravu. Ale co s tím mám já společného? Jo jsem bílej a křesťan... A proto jsem apriori zlý, nebezpečný a antisemitský. tak to prostě vnímají. proto si na nás dávají bacha. proto si Židé nezačínají nic křesťany. Proto se nevdávají, nežení. Je to jejich způsob jak přežila jejich kultura, jazyk, tradice. Nikdy např. neměli tendenci se asimilovat nebo "mísit", na rozdíl od jiných národů. To jsou fakta. A předsudky vůči nám mají dodnes.
Chci tím říct to, že pokud už je tu nějaké zlo, tak to zlo není doménou nějakého národa nebo náboženství nebo ideologie, ale vždy za tím je jednotlivec. Pokud chci paušalizovat na každém národě najdu to dobré i to zlé. Na každém najdu nenávist vůči jiným národům.
Proto radši vždy přistupuji ke každému člověku zvlášt jako k jedinci, mám například zkušenost ze života, že poté, co se jeden Čech objevil jako Žid a odjel na "exkurzi" do Izraele, tak po návratu už nebyla možná společná řeč, neb všechno je hned obráceno proti české, křesťanské kultuře, a dával dokonce za minulost vinu mě osobně. Stačilo pár týdnů a konec. Co byl ten člověk? Semita? nebo co? divnej byl...