• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Aaaale, ani ne, já tohle téma zase tak nehrotím. Ptal jsem se jenom proto, že to vypadalo, jako by Tě zarazily ty dva doktoráty... to znám ze staré Jednoty bratrské... odpor k vzdělání...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    THE_SON_OF_MAN: A proč jsi to dál nečetl? Bál ses, že se něco dozvíš?
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Nebo mas snad na mysli pasaz, kdy Jezis uzdravi SLUZEBNIKA onoho setnika? O milci tam neni ani slovu....
    In Matthew 8:5-13 and Luke 7:1-10, Jesus heals a centurion's servant who is dying. According to James Neill, the Greek term "pais" used for the servant[42] almost always had a sexual connotation.[43] According to Daniel A. Helminiak, it only "sometimes" was given this meaning.[44] Donald Wold states that its normal meaning is "boy", "child" or "slave" and its application to a boy lover escapes notice in the standard lexica of Liddell and Scott and Bauer.[45] In her detailed study of the episode in Matthew and Luke, Wendy Cotter dismisses as very unlikely the idea that the use of the Greek word "pais" indicated a sexual relationship between the centurion and the young slave.[46] Neill himself compares the meanings of Greek "pais" to those of French "garçon", which, though also used to mean "waiter", "most commonly means 'boy'". In support of his view that Greek "pais" on the contrary most often means a young male lover, he says that it is "the" root of the English word "pederasty", while at the same time indicating that the English word is derived also from Greek "erasthai" (to love).[43] He sees in the fact that the boy is described[47] as "valued highly" by the centurion an indication of a homosexual relationship between the two, and says that the Greek word "doulos" (a slave) used of him in Luke's account of the episode suggests he may have been a sex slave.[43] Others interpret "pais" merely as a boy servant, not a male lover, and read nothing sexual into "valued highly".
    The Bible and homosexuality - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_and_homosexuality
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    HARALD:
    LAUZER:
    COCKROACH: běžte si notovat do Teplic ...
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: No třeba Rusko, kde budou dostávat likvidační pokuty jen za to, že se se svojí sexuální orientací považují za rovnocenné heterosexuálům. To vše za hlasitého potlesku ruské pravoslavné církve. Nebo volání po obdobné diskriminaci na Ukrajině z hrdel ukrajinských pravoslavných bratří.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Že jo! Pronásledování "sodomitů" tam není a přesto spousta lidí jejich šikanu falešně vydává za Boží zákon.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Bozi jsou zakony nadcasove, nemenne, vecne...
    To určitě. Ale je neuvěřitelné co všechno lidé dokážou prohlásit za Boží zákony.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: No, mně zase uniká ta tvoje argumentace zvířaty. Obrazem Božím je mimochodem nejen duše, ale celý člověk, tedy i tělo.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: fanatik až to bolí.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: A to je argument, ktery ma rict co? Ano, clovek jakozto duse je obrazem Bozim. A co ma byt? Tady jde o to, ze biologicky se od zvirat v podstate nijak nelisime. Pokud je v prirode homosexualita biologicky prirozena, byt mensinova, je nanejvys logicke, ze se bude vyskytovat i u nejvyspelejsiho primata, cloveka. Souhlasim, ze jsme obraz Bozi...a? Nejak nevidim zadnou souvislost s biologicky podminenou sexualni orientaci...
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Ale my nejsme zvířata, jsme obraz Boží.
    HARALD
    HARALD --- ---
    COCKROACH: Ale setníkova milce Ježíš uzdravil a jediné, co Ježíš zmínil, byla setníkova víra, nikoliv to, že nadevše milý mu byl chlapec a ne dívka.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    btw homosexualita je bezna i ve zvireci risi. A pokud vim, zvirata nehresi. Homosexualita tedy musi byt biologicky prirozena, byt silne mensinova odchylka. Porad ale prirozena.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Pavluv nazor na homosexualitu je v duchu doby. Povazovat to dnes jeste za nejakou deviaci ci zvracenost, jak se lze vsude mozne docist, je celkem dost chorobny nazor.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    HARALD: Presne tak :)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    REEFER: Mám tentýž pocit od začátku:o)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Vzpomeňte, co říká o homosexuálech apoštol Pavel v Duchu Svatém.
    HARALD
    HARALD --- ---
    COCKROACH: myslíš jako "nic"?
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    Vzpomente si na to, co o homosexualech rika nas Pan Jezis...
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    REEFER: to si klidne nesouhlas, o tom se hadat nemusime, to se proste uvidi. nicmene dosavadni zkusenosti ze zemi vychodniho bloku davaji za pravdu me.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam