THE_SON_OF_MAN: Já jsem byl u toho, když se o. Marka Krupicy vyptávala ta novinářka na kůru v chrámu v Litoměřicích, protože po nimi jsem na velkých truhlách cvičil svou ruku pro psaní ikon. Novinářka s ním mluvila jako nějaká gestapačka, sám bych ji vyrazil už po prvních dvou otázkách. Ta paní byla zaplacena Střelcem, celá ta reportáž je na objednávku, což se i nyní na ČT a jejich pořady pěkně provalilo. Tahle reportáž není jediná. Ta "novinářka", pracovala předtím na Nově... Na Nově je velký hráč režisér Adamec. Jeho manželka Adamcová, rozená Nováková (moderátorka) je dcerou nynejšího kancléře o. Nováka (který tam lhal jako když tiskne). Obě jejich děti křtil Pulec. Jednou dokonce jsme dostali email s přílohou, opět plný lží a manipulace, a ve vlastnostech toho dokumentu jsme našli "vlastníka" - jmeno Adamec... Jistě je to všechno náhoda. Ale známe tyhle lidi, je to dobytek.
Ohledně o. Marka - ano v té reportáži byl vykreslen jako jasná negativní osoba. Ale od počátku ta "novinářka" přijala pohled Pulce na celou věc a bagatelizovala např. výhružky smrtí (však si to ten bejvalý spolupracovník zaslouží a Krupica taky) - ve výsledku tato reportáž poškodila všechny křesťany, nejen ty pravoslavné. To co tam sprominutím blekotal v závěru starý vladyka Simeon bylo už za hranou a myslím si, že si tím podřezal větev a snad nikdo normální si jej nedovede představit jako pražského biskupa a metropolitu, protože by mohl v nějakém pominutí smyslů coby statutář peníze "vrátit" a bylo by vymalováno.
Simeon už dávno kope jen za sebe a své ambice. Klidně se spojí s Turky, najde nějakého kašpara (ano už mě to sere), který nakráčí na naše posvátná místa a vyhrožuje tam jako by se nechumelilo...
Simeon pravoslavné církvi svým jednáním přivodil větší škody než ten smilník Pulec...