• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    THE_SON_OF_MAN: S Haroldem neztrácej čas, to je totalitní vygumovanej nácek, doporučuju do ignore listu nebo si na něj ztěžovat administrátorům.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    Mně se to dokonce líbí, akorát vím, že v DOST jsou divní lidé, dílem kašpaři, dílem tíhnoucí k extremismu. Ale to neznamená, že tam nemohou být i lidé slušní a křesťané.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: Díky za odkaz. A co konkrétně z těchto bodů je proti křesťanství?

    Já, níže podepsaný signatář iniciativy D.O.S.T. veřejně prohlašuji, že:

    - Uznávám rodinu založenou na manželském svazku muže a ženy za základní výraz lidské sounáležitosti a odmítám snahy o její demontáž.

    - Uznávám nestejnost a komplementaritu muže a ženy a odmítám shora řízený program bezpohlavní společnosti.

    - Uznávám výsostné právo rodičů na hodnotovou výchovu potomků v souladu s přirozenými mravními normami a odmítám snahy o ideologizaci školních výchovně-vzdělávacích programů.

    - Uznávám hodnotu právního státu a principu presumpce neviny a odmítám jakékoli pokusy o porušení tohoto principu i snahy vnést do české legislativy vágní, právně irelevantní termíny, např. „extremismus“.

    - Uznávám hodnotu národa a vlasti jako konstitutivní prvek utváření lidské osobnosti a odmítám se rozplynout v tavicím kotlíku vykořeněného kosmopolitismu.

    - Uznávám hodnotu autentického náboženství a odmítám jeho řízené odstraňování z veřejného života, ale také jeho zneužívání pro nenáboženské cíle.

    - Uznávám západní, anticko-křesťanské kořeny naší tradiční kultury a odmítám její účelové „úpravy“ v duchu tzv. politické korektnosti.

    - Uznávám relativní hodnotu různých lidských kultur a odmítám snahy o jejich umělou nivelizaci za účelem utvoření jediného multikulturního „světového názoru“.

    - Uznávám nedotknutelnost soukromého vlastnictví a odmítám snahy o zpochybnění této nedotknutelnosti.
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    CHOMI: Máš to v poště, fakt necjci chlapcům dělat reklamu, ostatní kdyžtak použijou google :)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: Poslyš, ty máš svůj názor hotový, nejde ti o to dobrat se pravdy, mně zase přijde, že už s žádným argumentem nepřijdeš (kdyby jsi ho znal, už bys ho dávno přinesl), takže navrhuju nezaplevelovat tohle fórum diskusemi, které nikam nevedou. Navíc v posledních příspěvcích už totálně ztrácíš glanc, takže to asi bude lepší nejen pro nás oba, ale pro všechny tady.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: citaci prosím a nejlépe odkaz, toto jsou tvoje výklady, které mohou, ale nemusejí být přesné. Věřím, že pokud opravdu chceš prokázat správnost svého názoru, nebude ti činit potíže ten odkaz sem hodit.
    Děkuji :-)
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    CHOMI: Pasáž o extrémizmu a pasáž o neoknutelnosti soukromého vlastnictví, které se nedá zpochybnit.
    Podsouvání toho , že signatáři jsou vlastníci "přirozené morální normy" (což beru jako konstrukt a v podstatě modloslužebnictví)pokud jsem majitelem pravdy a mu interpretaci beru jako úhelný kámen, takvyplývá, že mám také právo tu svou interpretaci vnucovat lidem jako objektivní pravdu.
    z čehož mi trošku uniká láska k bližnímu, láska k B-hu, a hlavně pokud člověku seberu svvobodnou vůli si vybrat na základě jeho rozhodnutí a manipuluju jím, tak nemůže vzniknout žádný vztah a tím tuplem žádný vztah k B-hu.

    Dle mého názoru, pokud sebereme člověku možnost volby i tím, že mu podsouváme jediný možný přirozený a pravý variant ( tj. jednu interpretaci) zbavujeme ho možnosti nalezení vztahu k oné pravdě( která věřím, že existuje, nicméně pokud by se dala pojmout, popsat a dokonalye vysvětlit, tak to není B-h).
    učili mne , že Trojice znamená nedeformovaný , láskyplný vztah.

    a bez láskyplného vztahu k člověku a k B-hu ( oboustraně) můžeme dle mého názoru celé to křesťanství vzít a dát vycpat do muzea, páč měl Nietzsche se záhrobníky recht

    Já se tu nesnažím o trolling, a ačkoliv asi máme jinjé názory na politiku a argumentaci tak mne vážně zajímá jestli není k smůle onoho univerzalismu prosazeného sv. Pavlem, nakonec to, že často slyším Ja pravoslavna ja ruska!

    GUYVER
    GUYVER --- ---
    HAROLD: Jenom za to, co Hosudar v Kremliku dovolí! Vlastní iniciativa je nežádoucí.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    GUYVER: Tak víš jak... Modlitba k Bohorodici... To se v takypravoslaví neodpouští...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    HAROLD: To jenom ti dva kágébáčtí kokoti by je nejradši viděli hnít v zemljance za to, že si dovolili na ně stěžovat u Bohorodičky.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    GUYVER: Já proti Kundám nemám křivýho slova!
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    HAROLD: Psssst! Nebo Člověčenko neunese tíhu argumentu a zařadí tě do ignora za to, žes toho zmrda Gjunďaje pomlouval!
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Já s tim souhlasim! Dávno neexistující strana je naprd. Já bych rozebral toho hajzla kágébáckýho bolševickýho stalinistickýho, co si řiká Kirill. Co ty na to?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    už chápu co měli učitelky porád s tou nadávkou "boží hovádko" :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_SON_OF_MAN: prozrodim ti jedno satanovo dílo, jmenuje se google a kromě tuny sodomistickýho porna ti najde snad úplně cokoliv, při hledání programu NSDAP tě odkáže na svojí sestru v hříchu, šířící informace (jen tak jak si chce) jako mor - wikipedii, takový dítka západního antikrista, hlava pomazaná Vladimír Pyrožek Putin bojuje všemi prostředky aby od nich ochránil naše bílé děti (po celym světě) - než se mu tak podaří, můžeš tam najít ten program NSDAP a napsat mi jaký bod je v rozporu s křesťanstvím.

    Mám ho otevřenej přímo ve vedlejším okně, ale linkovat ti ho nebudu, protože jsem slyšel od vícero pravoslavných že ses v pravoslavnym kostele dopustil pravoslavný sodomie s pravoslavnym kohoutem... :-)
    XAJA
    XAJA --- ---
    ZIZA: "Jméno Franco mi nic neříká, tak se k tomu nebudu vyjadřovat, nic o tom nevím."

    tak to je smutné. moc smutné.



    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Může mi někdo říct jaký bod v programu NSDAP je v rozporu s křesťanstvím?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Zařazením do ignora pouze dokazuješ, že jsi neunesl tíhu argumentu.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Á, Člověčenko zase vychovává! Patriarcha, který je špatným príkladem by asi neměl dělat patriarchu, že?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Šlo o útok na Bohem posvěcené místo s vůlí toto místo poškodit zničením předmětu, který tam dali věřící coby výraz úcty. Nikoli o, byť extravagantní, modlitbu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam