• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    LEON_KOWALSKI: Nemám TV, takže jsem neviděl. Jenom jsem zaregistroval nějaké dění kolem vladyky Kryštofa a začalo mi to trochu připadat jako obléhání Karlštejna. Ovšem, obousměrné.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GUYVER: Tohle budou asi ty dezinformace co siri ti vykopnuti. Ja se v tech jmenech moc neorientuju, ale zhruba si dovedu predstavit o co jde. Byl to i v tv, ten clovek. Proste nedelal co mel (ve vice ohledech a smerech) a kdyz dostal padaka, tak rozjel tuhle propaganda kampan. Neco jako Hasek a Onderka v CSSD.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GUYVER: Tak je jasny ze Rumuni se v tom nebudou nimrat. Je to od nich taktni.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CHOMI: Jo aha, tak to jo. Tak to uz je mi celkem jasny proc mu dali padaka.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Zdá se, že v pravoslavné církvi panují dost divné poměry:

    http://www.ikonapress.info/index.php?option=com_content&view=article&id=305%3Ajaky-je-rozdil-mezi-li-a-pravdou-&catid=60%3Astalo-se&Itemid=184&lang=cs



    Současné samozvané vedení Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku ve svém konání došlo již tak daleko, že se nestydí bohapustě lhát pravoslavným věřícím, široké veřejnost i zástupcům státních orgánů. Lžou dokonce i o událostech u kterých byly desítky zahraničních svědků.



    Téměř všichni pravoslavní věřící a desítky pravoslavných duchovních, kteří jsou silně nespokojeni se současným samozvaným vedením Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku žádají, aby protichůdné informace byly uvedeny na pravou míru.



    Dovolte nám, abychom na několika příkladech ukázali, jaký je rozdíl mezi pravdou a lží. Jací představitelé dnes samozvaně reprezentují Pravoslavnou církev v českých zemích a na Slovensku před pravoslavným světem, širokou veřejností i státními orgány? Jsou to shodou okolností tytéž osoby, které před rokem očernily a donutily abdikovat vladyku Kryštofa a následně se snažily neúspěšně odstranit z pozice metropolitního správce vladyku Simeona.





    Vše, co tito samozvanci činili a činí, směřuje pouze k tomu, aby se mohli dostat k vytoužené miliardě korun, kterou má církev obdržet od státu.



    A následuje moc veselé počtení:



    Ve svém projevu na úvod zasedání moskevský patriarcha uvedl na naši adresu: "Není však přítomen ani představitel církve, jejíž autokefalitu uznávají všichni. Blažený arcibiskup prešovský, metropolita českých zemí a Slovenska Rastislav, který byl zvolen zákonně místním sněmem církve v souladu s její ústavou…“





    Pravda:





    Není žádným překvapením, že moskevský patriarcha podporuje vladyku Rastislava a uznává ho za našeho metropolitu (víme o tom z oficiálních zpráv z Moskvy a od vladyky Ilariona). Tento názor patriarchy patrně vychází z jednostranných informací o průběhu událostí v naší církvi.





    To je zřejmě také důvod, proč se shromáždění představitelé místních církví s postojem patriarchy Kyrilla neztotožnili a nepodpořili jej.





    Zvolení vladyky Rastislava není Konstantinopolským patriarchátem uznáváno, a proto nebyl na setkání hlav světových pravoslavných církví pozván; a přítomné hlavy místních církví to ve své většině akceptovaly.



    Jak se zdá, orodování Moskvy za platnost ustanovení metropolity Rastislava lze považovat za jeden z neúspěchů moskevského patriarchy, které na zasedání utrpěl. Na tuto zmínku totiž nikdo kladně nereagoval a postavení vladyky Rastislava zůstalo v očích většiny zástupců světového pravoslaví beze změn.





    Na vladyku Simeona hledí světové pravoslaví dál jako na metropolitního správce naší církve.



    Takže odkud fouká vítr? Ano, správně, z Kremlíku!










    CHOMI
    CHOMI --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ona přijela s knězem na bohoslužbu do monastýru a on jí nechal trčet před dveřma, nepřijel, neodemknul jí, volali mu tuším a on na to kašlala a když se konečně nějak s náhradními klíči dostali dovnitř, tak zjistili, že Slaninka odnesl všechno bohoslužebné vybavení, které tam rumuni věnovali.
    Velvyslankyni to ukrutně vytočilo.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    LEON_KOWALSKI: Nepustil ji do kláštera. Údajně:


    Slaninka se měl provinit tím, že nechtěl vpustit rumunskou velvyslankyni do areálu pravoslavného chrámu. sv. Valentina v Mostě, kde se chtěla poklonit před památníkem 66 000 rumunských vojáků padlých na českém a slovenském území během druhé světové války. Stavba však není ještě zkolaudovaná, na což se údajně snažil Slaninka velvyslankyni upozornit, aby nedošlo k porušení stavebního zákona. Navíc je kostel umístěn na pozemku města a údajně má ambasáda k dispozici klíče od areálu.



    Naše redakce proto oslovila i rumunské velvyslanectví s dotazem, zda takováto stížnost, která vedla k potrestání kněze, skutečně existuje a o co se v ní konkrétně jedná. Rumunská ambasáda v ČR však nepotvrdila ani nevyvrátila, že takováto stížnost skutečně existuje. Ústy svého tajemníka Gabriela Marese odpověděla, že nezastává v této věci žádné stanovisko, jelikož za jakákoli rozhodnutí uvnitř pravoslavné církve jsou zodpovědní pouze její představitelé.


    Na základě zmíněné stížnosti má být Slaninka potrestán tak, že bude degradován z pozice archimadrity na igumena, tedy mnicha. Tímto krokem by mu bylo prakticky znemožněno kandidovat na pražského arcibiskupa. Pro výkon této funkce má totiž Slaninka všechny potřebné předpoklady. Kromě toho má Slaninka ztratit rozhodnutím synodu také právo možnosti nosit druhý náprsní kříž, který získal za zásluhy a za svoje vzdělání. Bylo mu také zakázáno vést monastýr v Mostě s tím, že bude přeložen na jiné místo v ČR.

    http://www.krajskelisty.cz/praha/1900-kdo-se-ozve-musi-zmizet-cistky-v-pravoslavne-cirkvi-pokracuji.htm

    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CHOMI: Igumen Izaiáš Slaninka – ...... jako trest za urážlivé chování vůči velvyslankyni Rumunské republiky při její návštěvě v nově budovaném monastýru v Mostě. Jeho jednání vyvolalo mezinárodní skandál. ..... Prosím tě co udělal? To velvyslankyni dloubl křížem do oka? Nebo jí polil mešním vínem? Nebo jí nadával? Nějak si nedovedu představit pravoslavného kněze jak se "urážlivě chová" k velvyslankyni.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    POLICKA: Ježíš se za Člověčenka stydí, protože mu dělá ostudu!
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Koukám, že pravoslavní podporují FritzlPride.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    Zde naleznete dokumenty o posledním, trochu překotném ale veskrze positivním, dění v naší místní pravoslavné církvi: http://pravoslavnacirkev.cz/
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    Kdysi dávno zařídil Gobers id junipetrus specializovaný klub o jeho interpretaci křesťanství.
    já bych udělal něco takového, páč jak napsal adamira "je skvělej, co proti němu máte" ( parafráze)


    CHORCHEOS: Vono by možná internetov prezentaci pravověří opravdu pomohlo řešit konfliktní pakory a "báťušku" Putina v Aréně, SOTM si z nás akorát dělá Káju Maříka, to bych si za chvíli mohl začít říkat prorok Muhhamad a začít se tvářit jako salafistický muslim a jít do místnosti o islámu zkoušet pevné nervy spoludiskutujících.
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    tak uděláme to jinak: přiznejte se, čí je to mulťák :D ( tohle už není fan club, ale fun club)
    ale zase se tady občas dobře zasměju
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    THE_SON_OF_MAN: hmmmmmmmm.
    Uvažoval jsi někdy, že Ilarion by mohl dosáhnout mnohem větší čtivost, kdyby ho doporučilo 9 z 10 zubařů, než když ho doporučíš ty?
    POLICKA
    POLICKA --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Můžu Ti dát hádanku? Uhodni autora:
    "Jinak na nyx ted budu chodit o poznani mene, tak rekneme plus minus 1xtydne."
    Nápověda: citace je datována 23:46:04, 30.3.2014
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: pro všechny nevzdělance: bývalá Kyjevská Rus.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Jde o to, jestli jsou rozkolníci Ukrajinci nebo Homolka hodinkowy.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    ECLECTICA: Ano, ukrajinští rozkolníci jsou samozřejmě proti Rusku. Jiná prohlášení ani od nich nelze čekat.
    Objektivní je to asi jako hodnocení bitvy u Verdunu francouzským tiskem v roce 1916:o)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Патриарх Киевский и всей Руси-Украины Филарет прогнозирует поражение В.Путина. Информационное агентство Украинские Национальные Новости (УНН). Все онлайн новости дня в Украине за сегодня - самые свежие, последние.
    http://www.unn.com.ua/...triarkh-kiyivskiy-i-vsiyeyi-rusi-ukrayini-filaret-prognozuye-porazku-putina
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Doufám že TSOM dodrží slovo :o))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam