• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HLOHŘemeslo a řemeslníci
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RAJCAK: Od září budu chodit. Nejspíš. Ještě nemám přihlášku. Zajímalo by mě, kde se učila a co všechno se tam člověk může naučit.... abych se dorozhodla:)
    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    ANIQUE: možná... přítelkyně kamaráda dělá z kůže...se tim snad i živí..ale asi záleží jak moc složitou věc potřebuješ..
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Je tu nějaký sedlář? Zná někdo nějakého sedláře?
    HOORKA
    HOORKA --- ---
    HLOH:
    zapomněl jsme dodat že je to i s ubytováním
    HOORKA
    HOORKA --- ---
    HLOH:
    Mšeno, tzn. 20km. od Mělnika, 40km. od Prahy.
    HLOH
    HLOH --- ---
    HOORKA: A kde? Pokud by to bylo okolí Čáslavi tak bych ti mohl něco doporučit.
    HOORKA
    HOORKA --- ---
    Sháním zedníka (na cca tyden prace) -nebo treba jen doporuceni na nekoho.
    dik za info
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Pro všechny, co šijí z kůže... Slyšela jsem, že se kůže lepí. Jak jsem se tak vrtala v koženejch hadrech, tak to vypadá, že se po sešití lepí švové záložky, které nejdou rozžehlit tak jako je tomu u šití z textilie. Prosím pěkně! Co je to za lepidlo, jak se jmenuje, kde se dá sehnat, kolik stojí? Děkuju!
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Omlouvám se za spam, ale rád bych vás pozval do klubu, který by vás mohl zajímat:

PRACOVNÍ DÍLNA A JEJÍ NÁŘADÍ: fotky, typy, recenze, zkušenosti

BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    MORKANT: Bezva, tak uvidíme.;)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    RAEL: Po Novém roce cokoliv.;) Teď jsem časově tak zaneprázdněna, že nestíhám vážně nic.;)
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    BUBLINKY: můj otec měl tu "Dremel 300 series" a byl spokojenej.
    RAEL
    RAEL --- ---
    BUBLINKY: Ani malinko, ale když si to pořídíš, tak mi budeš moct vyrobit to kování? :)
    RAEL
    RAEL --- ---
    HLOH: A tím bude pružnější? To by mohlo jít, mám tu hromádku písku a lihový kahan. Díky.

Co dnešní výstava? Snad se zvládnu zajít podívat, ale obávám se, že budu mít doma opraváře na comp a zatím nevím kdy přijde.
    HLOH
    HLOH --- ---
    A co zkusit ty špendlíky vyžíhat?(špendlíky se kalí)
    Do červena ho nahřeješ i nad svíčkou a pak ho necháš pomalu vystydnout (nejlépe v popelu nebo něčem podobném co dobře drží teplo)
    RAEL
    RAEL --- ---
    DOTAZ
    Sháním hřebíčky. Extrémě maličké. Nepochodila jsem v Kutilovi ani v řempu v dlouhé, ani v modelářství. Obávám se, že čalouníci budou mít velké hlavičky a použít špendlíky mi dost dobře nejde, neb se špatně ohýbají a spíš se ulomí. Máte někdo nějaký nápad prosím?
    MARVEL
    MARVEL --- ---
    MTTM: ..mno zkus to probrat s ID ANTOSSH. Na podobné věci se zaměřuje, tak snad i nějaké informace, názory a zkušenosti bude mít.
    AENYE
    AENYE --- ---
    RAEL: jeden už je, ale je privátní: [ knižní vazba, knihařina, restaurování ] , ale o práva stačí napsat do pošty.
    bratr tohoto veřejného klubu: [ knižní kultura - rukopisy, staré tisky, současná kniha ]
    MTTM
    MTTM --- ---
    MARVEL:
    na táhle stránce najdes prakticky vsechno co sháním http://www.arstignaria.com/sekery.htm

uz sem dostal kontakt na kováře a pokud bych nechal vyrobit nové, měl bych osobní požadavky na tvar a rozměry, pokud ale nekdo ví o starých a zachovaných hrál by roli spíš stav, než aby mi perfektne sedly do ruky...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam