• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASLAWCHAMELEONI aneb vše co o nich chcete vědět + rady a galerka
    CASLAW
    CASLAW --- ---
    ZASECHASE: divíš se? když tady tvůj přítel psal jak ten cham vlastně nic nepotřebuje ani UVB a za rok a půl ho prodáváte...
    CASLAW
    CASLAW --- ---
    ZASECHASE: a proč ste si ho teda pořizovali.. co koukám na nyx jezdíte pořád někde.. to jste to jako nevěděli, že na nej nebudete mít čas??


    MCKIDNEY:Šel bych taky do mláděte.. je úžasný vidět jak ti roste před očima.. Ale napřed si zjisti ještě víc informací.. ať víš úplně všechno.-)

    Jo a teď koukám že v záhlaví nemá Terexs žádnou zmínku o tom že má mláďata.. jaká chyba.-) jdu to napravit..
    PETJU
    PETJU --- ---
    MCKIDNEY: Doporucuji vzit malyho od Terky - id TEREXS ( je nejlepsi! ) a neboj se, prevoz zvladne v krabicce, kterou ti Terka eventuelne pripravi.
    Hlavne mu priprav pekny podminky doma ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak jak je to s převozem takového chameleona?
    jak moc záleží na těchto faktorech:
    - světlo / tma
    - viditelnost / krabice
    - otřesy / klid
    - malý prostor / velký prostor?

    Vzhledem k tomu ze to bude po Praze, tak neocekavam vice jak 2h

    Jestli bych si pro něj jel, tak by mě zajímalo, zda mám něco hezky připravit do auta ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    No já uo chameleonovi uvažuju už dlouho a dokonce mě ani nenapdlo se kouknout na nyxu po informacích ;)

    Čekám na mládě asi 3 měsíce, ale "kamarádova kamarádka" se nejeví odpovědně ;)
    CASLAW
    CASLAW --- ---
    ZASECHASE: a důvod????
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    TEREXS: jj, v pátek se dozvim co s tim dál, tak doufám v pozitivní zprávy... :)
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    MIKINKA: to jo, to byl vzdycky boj i pro me:)..brr..ale vypada to moc pekne, ciste, ted uz to bude jenom dobry:)!..hlavne ze se to podchytilo vcas..
    PETJU
    PETJU --- ---
    MIKINKA: Je to videt na prvni pohled :)
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    PETJU: mno, děkuji, myslím, že bude sám rád, až ho nebudu každej den obtěžovat ošaháváním ocásku, doktor hlavně říkal že se mají strhávat ty strupy, tak to je vždycky boj

    jj, od Terky ;)
    PETJU
    PETJU --- ---
    MIKINKA: A gratuluji, je to krasnej samecek. Mas ho od Terky?
    PETJU
    PETJU --- ---
    MIKINKA: Chudak mala.. at je brzy v poradku!
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    pro ilustraci již téměř zahojený ocásek


    tento týden frčíme na kontrolu na veterinu, jediné plus je, že se mu to alespoň více nerozlejzá, malé flíčky na nožičkách jsou skoro pryč, kdežto se mu to trošku dostalo na hřbet a to ne a ne zmizet, mno a ocásek vidíte sami, ještě na něm má dva menší flíčky...a toto prosím udělala před tím ta hloupá mastička (nějaká na plísně pro lidi).

    Jináč modelka...



    alespoň nám ta nutná denní péče o ocásek pomohla se více spřátelit, sic jsou to vždycky boje při vyndávání z terka, ale nakonec to nebývá taková hystééérie jako dřív :D - aneb všechno zlé je k něčemu dobré ;)
    STALK
    STALK --- ---
    TEREXS: Tak já nechytam moc broučky :) chytam srančata, ty naše luční bíložravý, těch je u nás pravda asi 700 druhů, ale obecně maj docela malou schopnost migrace, (stovky metrů),
    Pak je asi dobrý taky asi uvažovat a nechytat přez polňačku u kukuřice.Ale ono těch luk v polní krajině už moc nebejvá.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEREXS: Výhoda velkochovu jsou stálé vlastnosti/kvalita, což je pro mě důležité. Prostě neřeším, zavolám, odpoledne si sjedu pro pixlu cvrčků a naše živá hmyzí popelnice alias chameleon s tím nemá žádný problém. Chcípáky ani zasrmádlé nedostávám. Ty z toho spíš dělám pak já, když je doma udržuju při životě :-)

    Nechci nějak fanaticky bránit jednu firmu, jenom píšu o svojí dobré zkušenosti s nimi a za tím si stojím. Ve zverimexu jsem z nouze kupoval cvrčky asi 2x a dost hrůza.

    Zrovna u chovu hmyzu/cvrčků si myslím, že kvantita je ten nejmenší problém, spíš je horší to udržet na uzdě při větším objemu.

    U smýkaného hmyzu nikdy nevím, co má v sobě za mikroby, postřiky apod. - ledaže bych je jezdil smýkat do nějakého národního parku/rezervace.
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    Prosim te jeste k tomu jo:) uz si nikdy nikoho kdo ma neceho velkochov videl pestovat to tak, ze ho zajima vic kvalita nez kvantita?...jak vyzivovanim, tak zarizenim v chovu je vsechno prizpusobeny pro to aby toho vyrostlo co nejvic, nejvetsi a za co nejkradsi dobu... delas to na kseft, ne aby si dopral lidem kvalitni potravu pro jejich zvirata:)), v achete ti sesypou do kelimku zbytky stejne jako ve zverimexu:),hlavni je to prodat...
    K debate o smykanym hmyzu, jako argument kvality je to nesmysl...:)
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    MAJA: tyjo kde bydlis?? :) ja to mam taky 15 minut autem..:)s majitelema se taky znam, cvrcky jsme od nich brali i do kramu a brala jsem od desitek jinych lidi po republice, znam jejich kvalitu dobre, ano jde to, ale srovnavat kvalitu umele odchovanyho hmyzu s nasmykanym je nesmysl-vzdycky bude vyzivnejsi a i kdyby si brali v achete cvrky od pana boha ..navic preprva a prechovavani z nich vzdycky udela to co udela...:)... ve velkochovech jsou vyhrade krmeny vlockama, suchym nebo pastou, cerstvyho se nepouziva nic kvuli plisnim...
    Nevim proc by nemel vlastni chov smysl pro jednoho chamika, zeptej se napriklad tady gouryelly..navic jsem o vlastnim chovu mluvila v souvislosti s tvoji vyhradni agitaci prisne hlidaneho chovu achety- a rikam to znovu jediny chov o kterym by si tohle mohl prohlasit by byl tvuj vlastni...nerikam ti ze si ho mas zridit!

    Proste prisne hlidany chov me rozesmalo:) fakt:) pobavil...
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEREXS: ano, byl jsem v Achetě osobně, mám to 15 minut autem od baráku. I majitele znám osobně.

    Co vím, tak kdysi cvrčky pěstovali sami, ale asi se jim to nějak zvrhlo a neudrželi ty nemoce/mikroby a cojávím ve velkém, tak to tahají ze zahraničí. O výkupech nic nevím, o burzách jenom to, že často vyprodají všechno a moje občasné mrzké čtvrtlitry dospěláků už občas ani nemaj ...

    Vlastní chov cvrčků doma v malém nemá pro jednoho chamýka smysl.
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    MAJA: haha, to si me pobavil...jen si nemysli, byl si nekdy v achete osobne?:)...vetsinu si vykupujou neco pestujou, o zadnem prisne hlidanem velkochovu jsem nikdy neslysela:)) jedou na burzu treba na tyden do It..s nabalenejma zviratama, casto neprodaj ani 50 procent, zbytek co nepochcipa dovezou a rozprodaj, jinak oni objizdej burzy kazdy vikend:))nekdy i nekolik...atd..to by bylo na dlouho....jedinej prisne hlidanej chov by existoval tvuj vlastni, jinak je to vzdycky o penezich:)

    STALK: zase nebud najiva ze si broucek zije na svem paloucku:), prave nejvetsi problem jsou rychly presuny hmyzu-nikdy nevis kde byl pred tim nez si ho chytil na ty louce zejo:))

    no to hnojeni je prece jenom nejlepsi argument, ale to uz zase nemuze clovek nic...nejvic vitaminu je napr.ve slupkach ovoce a nikdy ho neomejes tak aby cham.nejaky jedy z postriku do sebe nedostal...
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    MIKINKA: idealni misto..., ja mam ze zahrady louku:))pac nestiham jeste sekat travu, nechavam to divoce rust:) ...nejlepsi:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam