Tak vidím že se to tu jen hemží problémama, já se taky musim bohužel přidat. :((
Muj mladej chameleon (5 měsíců) má zřejmě zolomenou nohu, přední levou v předloktí, všiml jsem si toho až když sem ho včera vyndal z terárka, dem před tím byl dost neaktivní a seděl v zádu na větvi, položenej břichem.Je možné že už to měl, jen když leží neni to zřetelný, když se začne pohybovat, ta noha se mu v půlce toho "předloktí" ohýbá tak o 30 stupňů, prsty má pohyblivý snaží se tu nohu používat normálně, ale neni to heskej pohled. žere (sám si dneska došel pro cvrčky do krabičky,)
Nechápu jak se to mohlo stát, v prvý řadě, mezi tim než byl ještě v pořádku a mym včerejšim zjištěnim s nim nebylo manipulováno, byl jen v terárku.způsobení mym zacházenim taky vylučuju, manipuluju s nim tak jak se s chameleonen má, takže ho vůbec nechytam, jen pod něj vsunu ruku, on i když se vsteká se jí instinkivně chytne a vytáhnu ho.
Vápníku má v tom roboranu co mam 10% (je to málo???) a dostává ho s každym krmenim.
Jinak byl v naprostym pořádku, je mi to líto a nevim co sem zanedbal, nebo jeslti je nějaká možnost aby si to spůsobil sám v terárku?pochybuju, předpokládam že to ukáže na nedostatek nějakejch živin.
mam ho vzít na tu veterinu cíleně k tomu Dr. Hnízdovi v záhlaví? netušim jak se v podobnejch případech u plazů postupuje.