• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASLAWCHAMELEONI aneb vše co o nich chcete vědět + rady a galerka
    ALLENKA
    ALLENKA --- ---
    PETJU: Děkuju, dneska se probíhal na zahradě a uplně si na tom sluníčku lebedil :))
    PETJU
    PETJU --- ---
    ALLENKA: Nadhernej :)
    ALLENKA
    ALLENKA --- ---
    chlapák Merlin :))

    DSC02070.JPG (3171096 B)
    ALLENKA
    ALLENKA --- ---
    KNX: ok, až přijdu domů tak jsem nějakou dám :)
    KNX
    KNX --- ---
    ALLENKA: to som rad, ze sa Turbo paci,
    nahod fotky pls, som zvedavy ;]
    ALLENKA
    ALLENKA --- ---
    KNX: je krásný, takhle vypadá i můj, to zbarvení,výraz,ale tomu mýmu jsou už 4 roky :))
    KNX
    KNX --- ---
    zdravi Turbo :) oslavil 1.narodeniny :)






    viac fotiek u kamosa, ktory si ho prisiel nafotit :
    https://picasaweb.google.com/kadlecik/1742011ChameleonJemensky#
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SURIKATKA: 20° je ok jenom v noci. Pokud nemáš čím to vyhřát (Třeba nějaké poctivé kameny zahřeješ ve vodě a necháš je tam) tak se dá použít 100W žárovka (Jen ji nedej tak at na něj svítí.)

    S kamenama bacha, protože můžou praskat a nesmí ho spálit, ale jakmile je prohřeješ na 50°, tak poslouží snad dostatečně.
    SURIKATKA
    SURIKATKA --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit. Dnes jsem si pořídila chameleona, ale nedořešila jsem vytápění. Koupila jsem žárovku Sun Glo 75W, ale jiné vytápění už nemám. Terárium je v rozměrech 30x30x50 a vyhřeje se rychle. Napojení na termostat je blbý, protože to neustále bliká. Příští týden budu objednávat topnou folii nebo kabel, ale potřebuju aby to do té doby ve zdraví přežil. Teplota v bytě je teď kolem 20 stupňů a nevím co dělat. Jestli na noc radši svítit nebo v bytě víc přitopit. Díky.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    MOSX: Uka jeste nejaky fotky toho pavouka:) Teda na to, ze pavouky nesnasim, tenhle je fakt nadhernej:)
    PETJU
    PETJU --- ---
    :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jupí, Můj Chameleon se naučil chodit na "Destovou" vodu. Tedka si tu vesele hltá.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    CHAMELEONI - CHAMELEONI
    http://sharkcham.webgarden.cz/
    EVOLETA
    EVOLETA --- ---
    Krmení Tiziána :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    http://twitter.com/#!/mckidney

    Karan se nudil a vyrazil na cesty a narazil na něco pěkného. http://twitpic.com/4ea9ne
    Karan - High five! http://twitpic.com/4ea9vc
    STUDNA
    STUDNA --- ---
    CALIBOS: ma tam UVB Repti Glo 26W/13W
    nejsem si jist, urcite koupim novou, zivotnost pry kolem 1 roku. Jinak zere v pohode, strili mu to krasne, obcas to sou dobry rany:). Rosim jednou dvakrat dene podle toho jak to stiham, zrat mu davam obden. Obaluju kazdyho cvrka, dnes zajdu pro ty vitaminky,lampu a zitra vyzkousim na ruku pri krmeni:) Pit se naucil z misky, si tam zajde podle potreby. Dnes ho nafotim a uvidime. Veterinare vyzkousim asi Dr. Hnizda, ten v Letnanech je takovej pofiderni, zkusenosti s pejskem nic moc. Jen je tam ta obava, ze zrat muze krasne, pit, barvy ok a pak chcipne aniz by dal najevo ze mu neco je. Odpol hodim fotky.
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    STUDNA: Ahoj... gratuluji :-) Chamíci jsou vždycky trošku plašší a ještě k tomu mrzouti... ale zvyknete si na sebe časem... snaž se ho zbytečně neprovokovat a zvykat ho na sebe při krmení a pití. Ideální asi je naučit ho brát si cvrčky z pinzety. Což má i výhodu v dávkování vitamínu (obaloval jsem každého cvrčka tuším). Taky mu můžeš dávat vodu pít z malé pipety (+ postřik terárka). Nebude mít potom určitě problém vlézt na ruku - z vlastní zkušenosti vím, že při vidině jídla ho vůbec nezajímá kam leze :-) Určitě se na to naučí... i kdyby měl být pár dní hlady, což mu mimochodem vůbec neuškodí a je dobré mu dát občas půst prý. Každopádně, u helmy těžko říct bez fotky, nejčastěji to bývá opravdu nějakým nedostatkem vitamínu když byl mladý. Takto postižených chamíku je vidět spousta. Snad to ani není žádný větší problém, pokud je vše ostatní v pořádku. Což asi poznáš hlavně dle páteře a končetin, případně podle vystřelování jazyka. Jestil chceš mít klid, nelze než doporučit návštěvu veterináře, který mu případně i předepíše/píchne nějaké vitamíny. UV zářivka je docela důležitá, určitě mu nějakou kup. A dej si pozor na životnost (ostatně stejný problém u vitamínů - pozor na datum spotřeby po otevření, kupovat menší balení častěji) stejně tak jako spektrum. Vyhnul bych se silným UV žárovkám, které se pouštějí jenom na pár minut denně... správnou funkci poznáš podle krásné syté barvy chamíka, stejně tak kdybys ho vzal v létě ven na slunce. atd atd :-) Zkus udělat fotku :-)
    STUDNA
    STUDNA --- ---
    Ahoj, poridil sem si chamika, je mu kolem cca. roku sem jeho adoptivni rodic:) Kluk kouli ocima jak das, pije z misky, cvrcky zere o sto sest a k tomu listy salatu, kazdopadne je vystrasenej jako blazen. Vzdy kdyz vlezu do pokoje kde ho mam, tak utika do rohu, a kreje se.je mi jasny ze si musi zvyknou na prostredi a ten prevoz asi taky nic moc.(je tu 5 dni). Tak dnes sem ho otestova pri krmeni, cvrcky do mensi zavarovacky a jen tak mu je ukazat na kraji terarka a normalne si pro ne dosel a strilel pekne jazykem do flasky a vytahaval si je, falsku sem drzel rukou. (asi 5 vetsich cvrku). uvidime casem jestli si troufne na ruku, pevne v to doufam. Kazdopadne co me desi je zakrivena prilba a je takova jakoby nahore bila, kdyby si ji nekde odrel a mel tam jizvu. I kdyz nevim zase jestli to neni od svlekani kuze, jeste na sobe ma par supinek po tele. Bojim se aby nebyl nejak vazne nemocnej. Co sem se docet, muze to bejt nedostatkem vitaminu, nebo taky uz od mala zakriveno a nemusi to nic bejt. Klouby natekly nejsou, huba v pohode tak netusim. Majitel mu daval cvrky baleny ve vapniku(presny zdroj neznam) pro jistotu zabehnu pro Reptivite a novou UVB zarovku/zarivku. Teplo tam ma kolem 27° cca v pulce terarka. Zbarveni hlavne zelena, s hnedejma pruhama atd.(dle literatury nasranej chamik) Chci se zeptat jak casto obalujete cvrcky ve vitaminech, jaky pouzivate, a co s tou hlavou.? Behem zitrka bych moh nafotit. Dik zatim
    EVOLETA
    EVOLETA --- ---
    PETJU: Mě se taky jen tak z principu hnusí ale když jsem si je koupila, musela jsem uznat, že jsou mnohem hezčí, než cvrčci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam